Alaşehir Belediyesi ve ilçedeki iş insanlarının destekleriyle bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen deve güreşlerine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Cumhuriyet Parkı alanında gerçekleştirilen güreş etkinliği, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Alaşehir Belediyesi ve Alaşehirli iş insanları Ali Gelin, Mehmet Yeşilyurt ve Kenan Aslanol tarafından düzenlenen etkinlikte, farklı illerden getirilen 110 deve kıyasıya güreştirildi. Yoğun katılımın olduğu etkinlikte vatandaşlar bir yandan güreş izlerken, bir yandan da piknik yaptı. Yapılan güreşler sonunda dereceye giren develerin sahiplerine kupa verildi. Güreş Ağası Mehmet Doğan, Ata kültürünü yaşatmak ve deve güreşlerini bir sonraki nesillere ulaşmasına destek olmak amacıyla 50 bin TL’lik katkı verdiğini söyledi.

Deve sahiplerine kupalarını takdim eden Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ise "Ata kültürümüz olan bu spor dalını, inşallah bundan sonra da yaşatacağız. Bizim doğaya, insana ve çevreye saygılı bir yaklaşımımız var. Bu canlarımızın kıymetini de biliyoruz. Develerin zarar görmelerini engellemek için ağız bağları var. Bu güne kadar hiçbir devemiz zarar görmeden festivallerimizi gerçekleştirdik. Bu kültürü yaşatmak istiyoruz" dedi.