Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü Manisa genelinde devam ettiği alt yapı çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor.
MASKİ tarafından Gölmarmara’nın Atatürk Mahallesinde, Kula’nın Gökçeören Mahallesinde ve Salihli’nin Çaypınar Mahallesinde çalışmalarını devam ettiriyor.
Atatürk Mahallesine yağmur suyu hattı
MASKİ, Gölmarmara ilçesinin Atatürk Mahallesinde döşediği yağmur suyu hattıyla mahallenin kış aylarında yaşadığı su taşkınları sıkıntısını ortadan kaldırdı.
MASKİ ekipleri tarafından yürütülen hat döşeme işlemlerini Büyükşehir Belediyesi Gölmarmara Koordinatörü Ahmet Cülende yerinde inceledi. Çalışmaların noktalanmasıyla birlikte yağışlı havalarda caddede biriken ve mahalle sakinlerini zor durumda bırakan yağmur sularının sağlıklı bir şekilde caddeden uzaklaştırılması sağlandı.
Gökçeören’in 40 yıllık altyapısı yenilenecek
MASKİ Genel Müdürlüğü, Kula ilçesine bağlı Gökçeören Mahallesinin kanalizasyon sorununu da geliştirdiği projeyle ortadan kaldırıyor. Mahallenin 40 yıldır kullanılmasından dolayı deforme olan kanalizasyon hattı MASKİ tarafından yenilenecek. Kanalizasyon altyapısının yanı sıra, mahallenin içme suyu şebekesini de yenilenerek Gökçeören’de sağlıklı altyapı temin edilecek. İhalesi gerçekleştirilen kanalizasyon projesine ilişkin zemin etüt çalışmaları İller Bankası ve MASKİ Genel Müdürlüğü Projeler Dairesi Başkanlığı’ndan Jeofizik Mühendisi Murat Bozdemir’in kontrolörlüğünde yapıldı. Zemin etüdü kapsamında yapılan çalışmaları Büyükşehir Belediyesi Kula Koordinatörü Önder Baştürk ve MASKİ Kula Sorumlusu Adem Zobudoğuş da, Gökçeören Mahalle Muhtarı Hekmet Eren’le birlikte yakından takip ettiler.
“Güvenimizi boşa çıkarmadılar”
Mahallelerinin eskiyen altyapısının yenilenecek olmasından dolayı mutluluk duyduklarını ifade eden Gökçeören Mahalle Muhtarı Hekmet Eren, “Mahallemizin eski hatlarının yenilenmesi için sabırla, güvenle bekledik. Güvenimizi de boşa çıkarmadılar. 40 yıllık şebekelerimiz yeniden döşenecek. Projesi için çalışmalara başladılar. Kanalizasyonumuz yapılınca açık kanala akan kirli sulardan kurtulacağız. Mahallemiz daha temiz hale gelecek. İçme suyumuzun hatları da değişince daha sağlıklı su içeceğiz. Çalışmalar için MASKİ Genel Müdürlüğümüz’e ve Büyükşehir Belediye Başkanı’mıza teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
5 mahalleye daha yeni altyapı müjdesi
MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ve çalışmaları devam eden Kula Gökçeören Kanalizasyon Şebeke Kesin Projesi ihalesi kapsamında, Köprübaşı, Gördes, Kırkağaç, Salihli ve Turgutlu ilçelerinde 5 yeni proje daha ele alınacak. Köprübaşı merkez, Gördes’in Güneşli, Kırkağaç’ın Gelenbe, Salihli’nin Adala ve Turgutlu’nun Urganlı mahallelerine ait kanalizasyon hatları da MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yenilenecek.
Çaypınar’da altyapı yenileme çalışmaları başladı
MASKİ, Salihli ilçesine bağlı Çaypınar Mahallesine bağlı olan Ceyhanlar’da 6 bin 300 metrelik kanalizasyon hattı döşeme çalışmalarına başladı. MASKİ Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından yapılan çalışmayla, sağlıklı kanalizasyon sistemine kavuşuyor. MASKİ Genel Müdürlüğü, kanalizasyon hattı döşeme işlemlerinin ardından, mahallenin içme suyu şebekesini de yenileyecek. MASKİ İçme Suyu Dairesi Başkanlığı, Çaypınar Mahallesinde 6 bin 312 metrelik içme suyu şebeke hattı ve 100 metreküplük içme suyu deposu yapımı gerçekleştirecek. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte mahallenin altyapısı tamamen yenilenerek, uzun yıllar garanti altına alınmış olacak.