Manisa’nın merkez ilçelerinden biri olan Şehzadeler ilçesinde kurban kesim yerleri belli oldu. İlçe kurban hizmetleri komisyonunun yaptığı toplantıda Kurban Bayramında Şehzadeler ilçesinde belirlenen 5 nokta ve vatandaşların kendi bahçe, bağları gibi uygun yerlerde kurban kesile bilecek. Belirtilen yerlerin dışında yapılan kesimlerin tespit edilmesi durumunda alınan kararlara uymayan vatandaşlara kabahatler kanununa göre cezai işlem uygulanacak.
Şehzadeler ilçe Kurban Hizmetleri komisyonu Şehzadeler ilçe sınırlarında kurban kesim yerlerini belirledi. Kurban Bayramında Şehzadeler ilçesinde belirlenen 5 nokta ve vatandaşların kendi bahçe, bağları gibi uygun yerlerde kurban kesilebilecek. Alınana karara göre Şehzadeler ilçesinde vatandaşlar Canlı Hayvan Borsası yanındaki et entegre tesisleri, Alaybey Mahallesi Cumartesi Pazar yeri 1. Bölüm (yukarı kısım), Alaybey Mahallesi Cumartesi Pazar yeri 2. Bölüm (aşağı kısım), yeni Perşembe Pazar yeri (eski Salı pazarı içi), Nurlupınar pazaryeri içi ve vatandaşların uygun olan bahçe ve bağlarında kurbanlarını kesebilecekler.
Ayrıca toplu kurban kesmek isteyen vatandaşlarında kurban komisyonundan izin talep etmeleri gerektiğini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Şehzadeler ilçe kurban hizmetleri komisyonunun yaptığı toplantıda ilçemiz sınırlarında kurban kesile bilecek yerlerin tespiti ile ilgili çalışmalar yaptı. Vatandaşlarımızın rahat bir şekilde Kurban ibadetini yerine getirebilmeleri ve sağlıklı bir şekilde çevreninde daha temiz olması için komisyonca alınan kararlarda Alaybey Mahallesi Cumartesi Pazar yeri 1. Bölüm (yukarı kısım), Alaybey Mahallesi Cumartesi Pazar yeri 2. Bölüm (aşağı kısım), yeni Perşembe Pazar yerinde vatandaşlarımız rahatlıkla kurbanlarını kesebilecekler. Bunun yanı sıra bahçesi olan bahçe gibi müsait alanları olan ve bağı olan vatandaşlarımız istedikleri takdirde bu alanlarda kurbanlarını kese bilecekler. Bunun dışında herhangi bir alanda, cadde ve sokaklarda kurban kesilmesine müsaade etmeyeceğiz. Kesim yerleri dışında kurban kesenlerin tespit edilmesi halinde bu kişilere kabahatler kanunu gereğince cezai işlem uygulanacak. Ayrıca bayram öncesi ve süresince satış yerlerinde, bayram süresince de kesim yerlerinde çevre ve halk sağlığını düşünerek, temizlik ve denetim birimlerimizden yeterli sayıda görevlendirme yapıyoruz. Halkımıza şimdiden rahat ve huzurlu bir ortamda aileleriyle ve sevdikleriyle birlikte mutlu bir bayram diliyorum” dedi.