Me­de­ni, ahlaklı, kül­tür­lü ve na­mus­lu bir in­san; her şey­den ön­ce, dü­rüşt, adaletli ve ça­lış­kan­dır. Tah­sil yap­mış ve­ya oku­ya­rak ken­di ken­di­ni ye­tiş­tir­miş­tir. Sö­zü, özü doğ­ru­dur. İş­le­ri­ni, son de­re­ce dik­kat­le, ba­şın­dan so­nu­na ka­dar ta­kip eder. Ge­re­kir­se, nor­mal iş sa­at­le­rin­den da­ha faz­la ça­lı­şır, yaşadığı günün işini, bir sonra ki güne bırakmaz.

Va­ta­nı­nı, mil­le­ti­ni ve bay­ra­ğı­nı se­ver. Mem­le­ke­tin ka­nun­la­rı­na son de­re­ce say­gı­lı­dır. On­la­ra kar­şı gel­mez. Amir­le­ri­ne ita­at eder. Her ba­kım­dan, iyi ah­lâ­kıy­la, çev­re­si­ne ör­nek olur.

İslamiyet’in emir ve ya­sak­la­rı­nı iyi öğ­re­nip, on­la­ra ti­tiz­lik­le uyar. Ço­cuk­la­rı­nın, imanlı ve gü­zel ah­lâk­lı ye­tiş­me­le­ri­ne çok ehem­mi­yet ve­rir. On­la­rı, kö­tü ar­ka­daş­lar­dan, za­rar­lı ya­yın­lardan ve uygunsuz yerlere girmek ve gitmekten korur.

Böy­le kim­se­ler, ruhunun te­miz­li­ği ya­nın­da, vü­cut te­miz­li­ği­ne de çok dik­kat eder­ler. Kul­lan­dı­ğı eş­ya­lar, yi­yip iç­tik­le­ri, evi, çev­re­si hep te­miz olur. Ay­rı­ca gü­ler­ yüz­lü, tat­lı dil­li, va­kur ve ki­bar­dır.
Ana­sı­na, ba­ba­sı­na, ho­ca­sı­na, bü­yük­le­ri­ne kar­şı son de­re­ce say­gı­lı­dır. Her­kes­le iyi ge­çi­nir ve ken­di­si ile iyi ge­çi­ni­lir. Ki­bir­li de­ğil, son de­re­ce al­çak gö­nül­lü­dür. İf­fet­li, cö­mert, iyi ni­yet­li, şef­kat­li­dir. Ver­di­ği sö­zü tu­tar. Kim­se­ye hi­le, hıyanet ve kö­tü­lük yap­maz.

Kö­tü huy­lar­dan hiç­bi­ri ken­din­de bu­lun­maz. Bu­na kar­şı­lık, bü­tün iyi huy­la­rı ken­din­de top­la­mış­tır. Böy­le olan kimseler, dün­ya­da ra­hat et­tik­le­ri gi­bi, ahirette de ra­hat ve hu­zur için­de olur­lar.

Bütün okurlarımın, Yeni yılını tebrik eder, sağlıklı, huzur ve mutluluk içinde bereketli bir yıl geçirmelerini Allah (c.c.) dan diliyorum.