Akdeniz Belediyesi, emlak vergisi ile çevre temizlik vergisinin 2’nci taksit ödemeleri için 21-22 Kasım ve 28-29 Kasım tarihlerine denk gelen hafta sonunda da veznelerini açık tutacak.
Akdeniz Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü, emlak ve çevre temizlik vergisi ödemeleri için hafta sonunda veznelerini açık tutacak. Mali Hizmetler Müdürlüğü’nden verilen bilgilere göre, Akdeniz Belediyesi sınırları içerisinde ikamet eden vatandaşların emlak vergileri ile işyeri sahiplerinin emlak ve çevre temizlik vergilerinin 2’nci taksitinin son ödeme tarihi 30 Kasım 2015. Bu tarihten sonra yapılacak ödemeler, yasal nedenlerle gecikme zammıyla birlikte tahsil ediliyor. Vergi mükelleflerinin cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalmaması için ödemelerini kasım ayı içerisinde yapmaları gerekiyor.
Akdeniz Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü, vergi ödemelerinin daha rahat bir ortamda gerçekleşmesi ve hafta içerisinde çeşitli nedenlerle veznelere gelemeyen mükelleflerin de ödemelerini yapabilmesi için veznelerini hafta sonunda da açık tutacak. Buna göre Merkez Hizmet Binasındaki tahsilat gişeleri, 21 Kasım Cumartesi, 22 Kasım Pazar, 28 Kasım Cumartesi ve 29 Kasım Pazar hafta sonuna denk gelen günlerde 08.00-16.00 saatleri arasında hizmet verecek. Diğer günlerde Merkez Hizmet Binasında normal mesai saatleri olan 08.00-12.00 ve 13.00-17.00 saatleri arasında mükellefler ödemelerini yapabilecek. Merkez hizmet binası tahsilat gişelerinde nakit veya kredi kartı ile ödeme yapılabiliyor.
Öte yandan merkeze uzak mahallelerde bulunan vergi mükellefleri için Karacailyas’ta bulunan belediye hizmet binasında da bir ödeme istasyonu açıldı. Sadece hafta içi normal mesai saatleri içerisinde çalışan Karacailyas ödeme noktasında vergi ödemeleri nakit olarak kabul edilecek.