Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, merkez ve ilçeyi çevreleyen mahallelerde asfalt kaplama, kilitli parke taşı ve kaldırım çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor.
Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, ihtiyaç duyulan mahallelerde yol yapım çalışmalarına hız verdi. Geçen aylarda ihale süreci tamamlanan ve yüklenici firma tarafından sürdürülen asfalt serimi çalışmalarının yanı sıra Fen İşleri Müdürlüğü’nün de yoğun gayretleriyle günlük yaklaşık bin ton asfalt, ilçenin farklı mahallelerine dökülüyor. Ekipler, Cami Şerif Mahallesi içindeki asfalt kaplama çalışmalarında, Mücahitler Caddesi ile bir çok sokağa toplam bin 500 ton asfalt döktü. Mahalledeki asfalt kaplama çalışması bu hafta içinde de devam edecek. Karaduvar Mahallesi’nde ise sokakların eskiyen asfaltı sökülerek, yaklaşık 2 bin 500 ton asfalt dökülürken, Hal Mahallesi’ndeki sokaklara da 250 ton asfalt dökülerek yama çalışması yapıldı. Müfide İlhan Mahallesi’nde 3 sokağın kaldırım ve kilitli parke taşlarını da yenileyen ekipler, Yanpar Köyü’nün merkezi yollarını da asfalttan sökülen kırık malzemeyle düzenlendi ve böylece asfaltın geri dönüşümü sağlandı. Fen İşleri ekipleri, Üç Ocak Mahallesi 5411 sokağı da kilitli parke taşları ile döşeyerek işlek olan sokağın çehresini değiştirdi. Öte yandan Kazanlı’da bulunan Ali Rada Türbe ve Ziyareti’nin duvar örülmesi, sıva, kaldırım-bordür ve kilit taşı yapımı gibi inşaat işlerinin de devam ettiği öğrenildi.
Ekiplerin çalışmalarını yerinde inceleyen Akdeniz Belediyesi Teknik Hizmetlerden Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Hakim Baykara, mahalle sakinleri ve muhtarların talepleri doğrultusunda bir plan ve program hazırladıklarını belirtti. Ekiplerin yoğun bir çalışma sürdürdüğünü kaydeden Baykara, Akdeniz sınırları içinde bulunan bütün mahallelerin ihtiyaç duyduğu hizmetleri en kısa sürede tamamlayacaklarını ifade etti.