MERSİN, () – MERSİN’de Kurtuluş Savaşı'nda düşman işgali altındaki destansı Kuvayi Milliye mücadelesinin başladığı yer olarak tarihe adını altın harflerle yazdıran Arslanköy'ün düşman işgalinden kurtuluşunun 99'nci yıl dönümü coşkuyla kutlandı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Toroslar Kaymakamlığı ve Toroslar Belediyesi ortaklığında düzenlenen kutlama programı Arslanköy’de gerçekleşti. Büyükşehir Belediye Başkan vekili Kerim Tufan, Toroslar Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, CHP Milletvekili Alpay Antmen, MHP Milletvekili Baki Şimşek ile vatandaşlar katıldı.
Tören, Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Protokol üyelerinin ve vatandaşların mehteran ve Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı'nın marşları eşliğinde tören alanına gerçekleştirdiği yürüyüşün ardından Arslanköy'ün düşman işgalinden kurtuluşunun anlatıldığı temsili gösterinin ilk bölümü sergilendi.
Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Tufan, "Ülkemizin doğusundan batısına, geçmişimize dönüp baktığımızda bizi; gururlu ve asalet timsali bir kurtuluş hikâyesi karşılar. Çünkü atalarının tamamının kahraman olduğu başka bir millet yoktur. Toroslar gibi dimdik duruşuyla, yüreği olmayana, yiğit duramayana geçit vermeyen Arslanköy halkı, milli mücadele döneminde büyük bir zafere imza atmış, Arslanköy’ü, dolayısıyla da Mersin’i düşman işgalinden kurtarmak için tüm inançların, farklılıkların ötesinde bir çaba sarf etmiştir. O zorlu günlerde adını sayamadığımız nice kahramanımız canları pahasına bizlerin geleceğine sahip çıkmış, bayrağımız ve toprağımız uğruna canlarını siper etmiş, Toroslarda Türk bayrağından başka bir bayrağın dalgalanmasına izin vermemişlerdir" dedi.
Konuşmaların ardından, kutlamalarda temsili kurtuluşun ikinci bölümü sahnelendi. Fransızların Arslanköy'den çıkarılışlarının temsili olarak canlandırıldığı kutlamalarda, Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisi ve Mehteran Konseri de izleyicilerden büyük beğeni aldı.

FOTOĞRAFLI