Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve çalışma ekibi Salıpazarı ve Çarşamba ilçelerinin mahallelerinde yapılan içme suyu ve beton yol çalışmalarını yerinde inceledi.
Kilometrelerce yapılan beton yollar köylülere büyük sevinç yaşatırken, ne söz verdi ise yerine getiren Başkan Yılmaz yatırımların devam edeceğini belirtti.
Salıpazarı ilçesi Avut Mahallesi Muhtarı Hüseyin Gürkan’ın davetini kırmayan Başkan Yılmaz, mahalle ziyaretlerine buradan başladı. Muhtar Gürkan, "Başkanımız sayesinde köyümüzde içme suyu, alt yapı çalışmaları ve beton yol yapımı devam ediyor. Kendisi köyümüze daha önce hiç gelmemişti. Muhtarlar toplantısında köyümüze gelmesi yönünde talebim oldu sağ olsun başkanımız beni kırmadı. Allah ondan bin kere razı olsun. Köyümüzü ihya etti" dedi.
Daha önce Avut Mahallesi’ne gelmediğini belirten Yılmaz da, "Muhtarıma söz verdim sözümü tuttum. Köyü daha önce ben ziyaret etmemiş olsam da çalışmalarda büyük yol kat edilmiş. 4.5 kilometrelik beton yol en kısa sürede bitirilecek" diye konuştu.
KAHVEDE SICAK SOHBET
Daha sonra köy kahvesine giderek köylülerle sohbet eden Yılmaz ve ekibi ikram edilen çay ile birlikte kendisine gösterilen sevgiye teşekkür etti. 7 Haziran’a vurgu yapan Yılmaz, istikrarın sürmesi için AK Parti ile yola devam edilmesi gerektiğini söyledi.
BAŞKAN YILMAZ’A KÖYLERDE SEVGİ SELİ
Mahalleden ayrılırken, Avut Mahallesi kadınlarının yanına uğramayı da ihmal etmeyen Yılmaz, kadınlara başörtüsü hediye etti. Başkan Yılmaz, çocukları da unutmadı. Oyuncaklarla çocukların yüzünü güldüren Yılmaz, köylerde büyük bir sevgi seli ile karşılaştı. Başkan Yılmaz’ın geldiğini gören vatandaşların tokalaşmak için zaman zaman uzun kuyruklar oluşturduğu görüldü. Avut Mahallesi’nin ardından Yılmaz ve ekibinin ikinci durağı yine Salıpazarı ilçesinde bağlı Yukarı Kestanepınar Mahallesi oldu. Burada yapılan 2 kilometrelik beton yol incelendi.
ÇİVİSİZ CAMİ RESTORE EDİLECEK
Salıpazarı’nın ardından Çarşamba ilçesine bağlı, Soğucak, Ordu ve Ordubaşı Mahalleleri ziyaret edildi. Ordu Mahallesi Camisi’ni de inceleyen Yılmaz, tarihi ahşap caminin tarihi dokuya zarar vermeden restore edilmesi talimatını verdi.
BÜYÜKŞEHİR’İN SADECE BİR AYDA BİTİRDİĞİ YATIRIMLAR
Çarşamba ilçesi Ordu ve Soğucak Mahallelerinde 2 kilometrelik beton yol. Salıpazarı’na bağlı Yukarıkestanepınar Mahallesi’nde 2 kilometrelik beton yol. Kirazbuca Mahallesi’nde 1.5 kilometrelik sıcak asfalt çalışması. Ordubaşı Mahallesi’nde 1 kilometrelik beton yol.
Yapılan bu yatırımlarla Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 30 Mart Mahalli İdareler Seçimi öncesinde ilçe halkına verdiği sözleri tek tek gece-gündüz çalışarak yerine getirirken, vatandaşların da büyük sevgisini kazanıyor. Köylüler, "Büyükşehir Belediye Başkanımızdan ve çalışma arkadaşlarından oldukça memnunuz. Allah onlardan razı olsun. Yol yapılmadan önce arabalarımız çamur çökekten çıkmıyordu. Ulaşım sağlamakta büyük zorluk çekiyorduk. Beton yol ile bu çileden de sonunda kurtulduk. Böyle bir yatırımı ve kısa süreli hizmeti ilk defa gördük" dediler.