Mersin’in Bozyazı ilçesinde Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çelenk sunma töreniyle başladı.
Bozyazı’da cumhuriyetin kuruluşunun 92. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene, Bozyazı Kaymakamı Suat Yıldız, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Savaş Cingöz, Belediye Başkanı Mehmet Ballı, İlçe Emniyet Müdürü İsrafil Ergün, TCSG-309 Komutanı Erhan Çevik, siyasi parti temsilcileri, gaziler, kurum amirleri, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Törende, Atatürk Anıtı’na Kaymakam Suat Yıldız tarafından çelenkn sunulmasının ardından Garnizon Komutanı Yüzbaşı Cingöz ve Belediye Başkanı Ballı da çelenk sundu. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.
“BOZYAZILI HEMŞEHRİLERİMİN CUMHURİYET BAYRAMINI KUTLUYORUM”
Öte yandan, Bozyazı Kaymakamı Suat Yıldız, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında, 29 Ekim’in Türk milletinin tarih sahnesinde yeni bir devlet kurarak yerini aldığı gün olduğunu belirten Yıldız, “Bugün Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük zaferlerle kazandığı Kurtuluş Savaşı’nın, Cumhuriyet ile taçlandırılışının 92. yıl dönümüdür. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘Hakimiyet, kayıtsız şartsız milletindir. Türk Milleti’nin öz yapısına ve geleneklerine en uygun yönetim Cumhuriyet yönetimidir’ diyerek, millet egemenliğinin esas olduğunu ilan etmiştir. Atatürk ilke ve devrimlerine her zaman ve her konumda sahip çıkacağımız Cumhuriyetimizin 92. yılını kutladığımız bu günlerde, geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmi ve kararlılığı içindeyiz. Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve ulusumuzun birliğine her zamankinden de çok önem vermekte olduğumuz bu günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, eşsiz fedakarlıkla milletimizin gönlünde taht kuran ve ölümsüzleşen bütün şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anarken, Bozyazılı hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum” dedi.