Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) kurulduğu yıldan beri ilk kez KOBİ’lere yönelik teknik destek programı uyguladı. ÇKA’nın 1,5 milyon TL bütçe ayırdığı “2020 yılı Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı” kapsamında, dijital dönüşüm, yalın üretim ve verimlilik öncelik alanlarında proje sunan 28 KOBİ projesi destek almaya hak kazandı.

Mersin ve Adana’yı kapsayan Çukurova Bölgesinde faaliyet yürüten ÇKA, bölgedeki KOBİ’lerin rekabet güçlerini yükseltmeleri için verimliliklerini üst seviyeye çıkarmaları amacıyla bir ilki hayata geçirdi. KOBİ’lere, tarihinde ilk kez teknik destek programı uygulayan ÇKA, destek almaya hak kazanan 28 firma için bölgedeki işletmelerin verimliliklerini ve yenilik kapasitelerini arttırmak amacıyla Adana ve Mersin’de kurulan Model Fabrika ve Yenilik Merkezlerinden hizmet alıyor.

“Hedefimiz, bölgesel rekabet gücü ve ihracatın artırılması”

Konuyla ilgili açıklama yapan ÇKA Genel Sekreteri Savaş Ülger, “Ajansımız, Adana ve Mersin illerinin oluşturduğu TR62 Düzey 2 olarak adlandırılan Çukurova Bölgesinin ekonomik ve sosyal potansiyelini ortaya koyan, bölgede üretim, istihdam ve ihracatın artırılmasına yönelik faaliyetler yürütmektedir. Yerel potansiyeli harekete geçirmeyi amaçlayan ajansımız, ulusal kalkınma öncelikleri çerçevesinde hazırladığı bölge planlarında belirlenen stratejik amaçlara yönelik geliştirilen sonuç odaklı programlar çerçevesinde, yerel paydaşlarca hazırlanan projelere mali ve teknik destek sağlamaktadır. Ajans olarak, 2020 yılından itibaren faaliyetlerimizi üç yıllık bir perspektifle ulusal ve bölgesel plan ve öncelikler temel alınarak oluşturulan ‘İmalat Sanayinde Kurumsallaşma, Yenilik ve Verimlilik Sonuç Odaklı Programı’, ‘Girişimciliğin Geliştirilmesi Sonuç Odaklı Programı’ ve ‘Turizmde Destinasyon Yönetimi Sonuç Odaklı Programı’ olmak üzere üç program üzerinden yürütüyoruz. 2020 Yılı Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı, ‘İmalat Sanayinde Kurumsallaşma, Yenilik ve Verimlilik Sonuç Odaklı Programı’ kapsamında tasarlanmıştır. Bu programın hedefi, Çukurova Bölgesinde rekabet gücü yüksek öncelikli imalat sanayi sektörlerinde ar-ge, yenilik, verimlilik ve dijital dönüşümün sağlanmasına yönelik ara yüzlerin oluşturulması ve desteklenmesi yoluyla bölgesel ekosistemin güçlendirilmesi, küçük ve orta ölçekli işletmeler düzeyinde katma değerli ve yenilikçi üretim kapasitesinin yükseltilmesi suretiyle bölgesel rekabet gücü ve ihracatın artırılmasıdır” dedi.

“Bölgemizdeki KOBİ’lerin ve tüm paydaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz”

Ülger, Çukurova Bölgesinde imalat sanayinde faaliyet gösteren KOBİ’lerin rekabet güçlerini korumaları ve yükseltmeleri için verimliliklerini en üst seviyeye çıkarmaları, yalın üretim tekniklerini kullanarak etkin üretim yapmaları ve dijital teknolojilerin kullanımını yoğunlaştırarak dijital dönüşümlerini sağlamalarının kaçınılmaz olduğuna dikkat çekti. Ülger, “Bu doğrultuda ajans olarak firmaların dijital dönüşüm, verimlilik ve yalın uygulamalar konularında, kurumsal nitelikli ve kapasite geliştirici faaliyetlerine teknik destek sağladık. Bundan sonraki desteklerimizle de bölgemizdeki KOBİ’lerin ve tüm paydaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Projelerimizin bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.