Erdemli Belediyesi, ilçenin denizle yeşili buluşturan en büyük doğal alanı olan Talat Göktepe Çamlığı’nda bakım çalışması yaparak yaza hazırlıyor.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçede bulunan park ve yeşil alanlarda genel bakım çalışmaları yaparken, bunun yanında ilçeyle özdeşleşmiş olan çamlıkta da hummalı bir şekilde çalışmalara devam ediyor. İlçede yeşille maviyi kucaklaştıran en önemli yer olan çamlığın, temiz ve estetik görünümü için yapılan çalışmaların Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Çevre Koruma ve Temizlik Müdürlüğü’ne bağlı çalışanlarca ortaklaşa yürütüldüğü belirtildi.
Çamlığın Erdemli için çok önemli bir mesire yeri olduğuna dikkat çeken Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli ve çamlığın et ve tırnak gibi birbiriyle özdeşleşmiş bir alan olduğunu belirtti. Böyle yerlerin bulundukları şehirlerin aynası olduğunu ve bu alanların bakımlı ve temiz olması gerektiğinin bilincinde olduklarını söyleyen Başkan Tollu, tüm çalışanlarının bu bilinçle hareket ederek çamlığı yaz mevsimine hazırladıklarını ifade etti. Bu gayretli çalışmalar neticesinde daha yeşil ve güzel bir Erdemli’nin oluşacağını dile getiren Tollu, “Erdemli’nin hem görsel hem de fiziki olarak gelişmesi, büyümesi ve güzelleşmesi için çalışıyoruz. Çamlığın Erdemli Belediyesi’ne geçmeden önceki haliyle şimdiki hali arasında dağlar kadar fark var. Belediye olarak memleketimize sahip çıkmanın en güzel örneğidir çamlık" dedi.