Niğde Emniyet Müdürlüğü “ Trafik Güvenliği Stratejisini ve Eylem Planı” nın ve “ Trafik Dedektifi”nin ilimizde uygulanması ile ilgili yürütülen faaliyetler kapsamında Yaya Eğitim faaliyetleri çerçevesinde Yaz Kur’an Kursu öğrencilerine yönelik; Trafikte yaya güvenliği kuralları, karşıdan karşıya geçiş kuralları, güvenli bisiklet sürme, kask kullanımının ve emniyet kemerinin faydaları, yaya güvenliği ve trafik levhalarının bilinirliğini konularında kurs öğrencilerine seminer verildi.
Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Eğitim Büro Amirliğinden Başpolis Memuru Akif Çimencan tarafından verilen eğitimlerde çocukları kask kullanımını, karşıdan karşıya geçerken nelere dikkat edilmesi konusunda bilgiler verdi.
Çocuklara kemer takmanın önemini de anlatan Çimencan, 12 yaşındaki küçüklerin ve boyu 1 metre 34 santimetreden kısa ise çocukların otomobilin ön koltuğuna oturmasının yasak olduğunu söyledi.
Başpolis Çimencan: “Ön koltukta oturmanın şartı boyunuzun 1 metre 34 santimetre olması ile birlikte 12 yaşında da olmanız gerekecek. Tabi 12 yaşında olmanız bile ön koltuğa oturabilirim anlamına gelmez. Belki boyunuz uzamamıştır,1metre 34 santimetreden de kısa iseniz yine ön koltuğa oturmayacağız” diye konuştu.