Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Otogarı ile ilgili ihalenin Danıştay tarafından iptal edildiğini belirterek, "Yeni bir süreç başlıyor. İş yerlerini teker teker kiraya vereceğiz” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2016 Yılı Aralık Ayı Toplantısı’nın ikinci birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılan ve idare tekliflerine ait 14, komisyon raporlarına ait 38 maddenin görüşüldüğü toplantıda ayrıca Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Toplantılarının ilk birleşimlerinin ocak ayından itibaren ilçelerde yapılması kararlaştırıldı.
Otogar ihalesi iptal
Otogar ile ilgili Danıştay’ın ihale sürecinde gelen bir itirazı değerlendirerek ihaleyi iptal ettiğini söyleyen Başkan Kocamaz, sürecin yeniden başlayacağını ve artık iş yerlerini teker teker kiraya vereceklerini söyledi. Kocamaz, “Dün akşam Danıştay 2 yıl önce, yani ihale yapıldığı dönemde yapılan bir itirazı değerlendirmiş ve ihaleyi iptal etmiştir. Şimdi süreç yeniden başlıyor. Yeni ihalede iş yerlerini teker teker kiralayacağız. Bir daha da böyle bir olayla karşılaşmak istemiyoruz” diye konuştu.
Tarsus ilçesinde toplamı bin 629 dekar üzerine kurulacak olan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili konuşan Kocamaz, yapılacak üretimlerde bölgenin yerli halka ve üretime hâkim olacak bilgi sahibi kişilere tahsis edilmesi gerektiğini ifade ederek, “Bölgede taban suyunun yüksek olması dolayısıyla muz yetiştiriciliği ile ilgili bir endişe taşındığı söylendi. Bölgenin Tarsus’ta olup da başka yerlerden insanlara tahsis edilmesinden Tarsuslular rahatsız. Aslında ben bu konunun, Valilikle tekrar değerlendirilecek diye düşünüyorum. Bu çalışmada o bölgenin insanları ve bu işi bilen insanların da yer almaları gerekiyor. Orada muz üretimi yapılacaksa muz üretimini bilen insanların da burada olması gerek” ifadelerini kullandı.