MERSİN, () - MERSİN Valisi Ali İhsan Su, "Millet olarak şanlı tarihimizin çok önemli bir dönüm noktası olan Cumhuriyetimizin ilanının 95'inci yıldönümünü kutlamanın coşku ve gururunu yaşıyoruz. Hepimizin bu büyük bayramı kutlu olsun" dedi.
Vali Su, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile yayınladığı mesajında, "Asırlardır hürriyetinden, bağımsızlığından ve onurundan ödün vermeden yaşamış milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde adeta küllerinden yeniden doğarak şahlanışa geçişini Cumhuriyet ile taçlandırmıştır. Milletimiz tarihten günümüze ülkemize, vatanımıza saldıran düşmanların hain emellerini birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhuyla bu zamana kadar bertaraf etmiş, bundan sonra da aynı güç ve kararlılıkla bertaraf edecektir" ifadelerine yer verdi.
Cumhuriyeti daha ileri noktalara taşımak için çalışmaların süreceğini vurgulayan Su, şunları kaydetti:
"Bizler de tarihten aldığımız güçle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyü eserimdir diye nitelendirdiği Cumhuriyetimizi, birlik ve beraberlik içerisinde daima daha ileri noktalara taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere geçmişten günümüze vatanımız ve milletimiz uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla yad ediyor, tüm Mersinli hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum."

FOTOĞRAFLI