Bu yıl 27.’si gerçekleştirilecek olan Vergi Haftası’nın, Mersin’de de çeşitli etkinliklerle kutlanacağı bildirildi.
Mersin Vergi Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla geleneksel olarak düzenlenen Vergi Haftası’nın, bu yıl 22-28 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirileceği belirtildi.
Her geçen yıl artan toplumsal ihtiyaçların karşılanması için yapılan kamu giderlerinin ana finansman kaynağı olan vergilerin, anayasanın 73. maddesiyle güvence altına alındığı vurgulanan açıklamada, hafta boyunca yapılan etkinliklerde, vatandaşlara bu yükümlülüğün öneminin anlatılacağı, verginin adil dağılımı, verginin tabana yayılması ve tüm kesimlerden ödeme gücüne göre alınması temel prensipleri çerçevesinde yapılan çalışmaların faydalarının paylaşılacağı kaydedildi.
27. Vergi Haftası etkinliklerinin 22 Şubat Pazartesi günü Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenecek olan törenle başlayacağı ifade edilen açıklamada, ’Vergi Geleceğimizdir’ sloganı ile hazırlanan afişlerin de vatandaşların yoğun olduğu bölgelere asılacağı belirtildi.
Ayrıca, her yıl olduğu gibi bu yılda verginin sadece yasal ve idari düzenlemelerle çözümünün mümkün olmayacağı gerçeğinden hareketle, okullarda verginin anlam ve önemi konusunda bilgilendirici konferanslar düzenleneceği, kayıt dışı ekonomi ile mücadelede başarılı olunabilmesi ve verginin tabana yayılmasında önemli görülen sivil toplum kuruluşları ile iş birliği ve diyaloga önem vererek ziyaret programları gerçekleştirileceği ifade edildi.
Mersin Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör, özellikle vergilendirme ile ilgili ödevlerini yerine getiren mükellefleri haksız rekabetle karşı karşıya bırakmamak için kayıt dışıyla mücadeleye önem vererek, vergide adaletin sağlanması için kararlı hizmet sunmaya devam edeceklerini de belirterek, "Bu kapsamda vergi daireleri, hafta boyunca mükelleflerini işyerlerinde ziyaret edecek, sunulan hizmetleri anlatarak beklenti ve önerilerini paylaşacaktır. Bunun yanında ilimizde dereceye giren gelir ve kurumlar vergisi rekortmenlerine yönelik düzenlenecek törende, Gelir İdaresi Başkanlığımızın Vergi Haftası anısına hazırlamış olduğu teşekkür plaketleri sunulacaktır" dedi.