İl Yönetim Kurulu üyeleri ve partililerle birlikte basın açıklaması yapan Rize İl Başkanı Serkan Birben, açıklamasında şöyle dedi:

 
Değerli Basın Mensupları
 
Ülkemizin; dâhili ve harici düşmanları tarafından ateş çemberi içerisine alındığı bu günlerde, ülkenin çimentosu olan MHP de dışarıdan bir algı operasyonu ile başka bir çember içerisine alınmak istenerek partimiz yönlendirilmeye ve liderimiz yıpratılmaya çalışılıyor. Milliyetçi Ülkücü camia mensuları olarak partimize ve liderimize yapılmak istenilenlere asla müsaade etmeyeceğiz.
 
Biz ancak; yekvücut, bölünmez bir halde bütün enerjimizi başarılı olmak için seferber edersek, şer güçler muvaffak olamayacaktır. Partimize ve Liderimize yapılmak istenenleri berteraf edebilmek için kendi içimizde birbirimize sımsıkı sarılarak, tam bir birlik ve beraberlik içinde hareket etmeliyiz. Bu birliği yıkmak, parçalamak istiyorlar, bunun için içimize çeşitli geçimsizlikler sokmaya, dedikodular yaymaya, bizi bin parçaya ayırıp birbirimize vurdurmaya, tozumuzu birbirimize savurtmaya çalışıyorlar. Yanılıyorlar. Ülkücülüğümüzle bunlara fırsat vermedik, bundan sonrada vermeyeceğiz. Eminim. Bu çok hassas bir dönemde kendi aramızda bütünleşmememiz, ülkümüzü yaralayacak, bu ülkenin dâhili ve harici düşmanlarının ekmeğine yağ sürecektir. Bu sebeple bugünlerde konuşulan Olağanüstü Kongre talebi zararlı gelişmelere yol açacak ve affedilmeyecek bir ülküsüzlük davranışı olacaktır. Olağan Kongremiz; 18 Mart 2018 yılı gerçekleştirilecektir. MHP Kadroları dimdik ayaktadır. Birlik ve beraberliği; yüce davamızı, büyük ülkümüzü her şeyin üzerinde tutacağız. Şahsi menfaatlerin, basit kişisel hesapların bizim davamızda yeri olamaz. Milletimize hizmet yolunda büyük davamızın ruhuna uygun fedakârlık ve sabırla hareket edeceğiz.
 
Türk milliyetçiliğini bütün zorluklara ve çilelere rağmen siyasal bir yapıya kavuşturan hareketimizin kurucusu aziz Başbuğumuz Alparslan TÜRKEŞ in Önce Ülkem ve Milletim sonra partim ve ben deme ilkesini 46 yıldır Milliyetçi Ülkücü Hareketin mensupları olarak her daim dile getirmekteyiz. 1997 yılından beri partimizin genel başkanı hareketimizin lideri olan Sayın Devlet Bahçeli Bey de bu ilke doğrultusunda siyaset yapmaktadır. Sayın Devlet Bahçeli Bey Başbuğumuzun izindedir. Biz de Başbuğumuzun izindeyiz. 1997 yılından beri de Başbuğumuzun izinde olan ömrünü Milliyetçi Hareket Partisine ve Ülkücü Harekete adamış Genel Başkanımız ve Liderimiz sayın Devlet Bahçeli Beyin emrindeyiz.
 
Liderimiz, Genel Başkanımız, Türkmen Beyimiz Devlet BAHÇELİ Bey ile yol arkadaşıyız ve yol arkadaşlığımız devam edecektir.
 
Güçlü ve büyük MHP; güçlü ve büyük Türkiye demektir.
 
Kamu oyuna duyurulur.
 
Serkan BİRBEN
MHP RİZE İL BAŞKANI