Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Rize İl Başkanı İhsan Alkan suskunluğunu bozarak partisinden istifa ederek istifa sebebinin ise ‘İl başkanının kendisini tehdit etmesi’ olduğunu iddia eden Derepazarı Belediye Başkanı Selim Metin’in o iddialarını yanıtladı.

Belediye Başkanı Selim Metin’in MHP’nin ‘Bize bir faydası olmadı’ sözlerine cevap veren İl Başkanı Alkan “Kendisi geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaptı. Teşkilat mensuplarımızda bu konuyla alakalı bir tertip yaptılar. Bizimle alakalı söylediklerini konuşacak olursak, 2019 yerel seçimlerinde Selim Metin Milliyetçi Hareket Partisinin adayıydı. Derepazarı halkının Milliyetçi Hareket Partisi’nin belediyeyi yönetmesini istediği için sayın Selim Metin beye oy verdi. Birlikte bu noktaya getirerek seçimi aldık. Milliyetçi Hareket Partisi kanadında Rize’nin 3 tane belediyesi oldu. Çayeli Belediyesini ve İkizdere belediyesini Televizyonlarda çokça konuştunuz ve Derepazarı Belediyesini neden konuşmuyorsunuz sorularıyla da çokça karşılaştık. Sıkıntılarımız aslında bugün başlamadı. Arkadaşımız şöyle söylüyor. Diğer belediyelere de Milliyetçi Hareket Partisi tarafından bir fayda yok. Cumhur ittifakının belediyeleri olmasa bu yapı olmasa örnek vereyim ben kendim bilakis gittim sayın Bakanımızla görüştükten sonra sayın İller Bankası Genel Müdürümüzle kendileriyle de beraber gittik alt yapı projesini onaylattım, ki Rize Belediye Başkanımız Rahmi Metin bey de İller Bankası’nın toplantısı içerisinde havaalanına evrakı yetiştirdiler. Bu evrakı alıp gitmeliyiz sayın Genel Müdürüm dedim. Sayın Genel Başkanımızın ve Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Milliyetçi Hareket Partisinin ve Adalet ve Kalkınma Partisi’nin belediyeleri tek bir bütün halinde yürüyor ve bütün projelerimizde yürüyor. Şu ana kadar da askıda kalan hiçbir projemiz yok. Ama Pandemi ekonomik kriz ve ülkenin içerisinde bulunduğu sıkıntılarla birlikte projelerimizde belirli noktalara geldi. Çayeli belediyesi 28 milyon civarında olan borcunu 13 milyona indirmiş. Gelinen noktada her ay bir araç alıyor aracı ön plana koyuyor çalışmalarını vatandaşa da yansıtıyor” dedi.

‘Sen nasıl Belediye Başkanı oldun’

Başkan Metin’e ‘Sen nasıl belediye başkanı oldun?’ diyerek cevabına devam eden Alkan “Şehirde bizim bir milletvekilimiz yok ama öyle ama böyle projelerimizi bir şekilde yürütüyoruz sürekli genel merkezimizin yönlendirmeleri ile görevli milletvekillerimiz ile beraber gezip istediklerimizi de alıyoruz. Başkan burada diyor ki Milliyetçi Hareket Partisinin bana yararı yok. Sen nasıl Belediye Başkanı oldun. Milliyetçi Hareket Partisinin temsilcilerinden utan. Sen daha önce iki seçime de girdin kazandın 94 yılında Belediye Başkanı olmuştun sonra daha Belediye Başkanı olamadın. Sen Milliyetçi Hareket Partisinin sayesinde Belediye Başkanı oldun. Hiçbir şey sana yetmiyorsa bu yarar yeter. Bu yarar da sana yetmiyorsa ne istiyorsun bilmiyorum. Bunlar kendisinin yalan yanlış konuştuğu şeyler. İkinci yalan konuştuğu şey ise bir önceki Merkez Bankası Başkanımız Strateji daire Başkanı Derepazarı’nda afat olduğu gün hatırlarsanız kendisi açıklama yapıyordu, Kimse gelmedi burada yalnızız biz MHP değil miyiz cumhur ittifakı değil miyiz şöyle böyle” ifadelerini kullandı.

‘Yalan bir değil ki hangisini çürüteceksin’

Selim Metin’in bir çok konuda doğruyu söylemediğini dile getiren Başkan Alkan, Metin’in MHP’den aday gösterildiği için pişman olduğunu dile getirerek “Bu konularla ilgili direkt kendim gittim genel başkanımızın talimatıyla 1 milyon 180 bin TL yardım alındı. Orada 600 bin 700 bin TL hasar olmasına rağmen. Bir sene önce para geldi Derepazarı Belediyesine. Yollar için mezarlıkları çöken insanlar için. Bir yalanı da paranın şimdi geldiğini söylemesi. Yalan söylüyor. Yalan bir değil ki hangisini çürüteceksin, hangisine bir şey söyleyeceksin. Birliktelikler olur biz beş ay önce gelmiştik, acemilik yaptık aday belirlerken bu arkadaşı belirledik Derepazarı halkından özür diliyorum. Kendisini aday gösterdiğim için belediye başkanı olmasına vesile olduğum için pişmanım ama bu pişmanlığım istifa ettiği için değil” dedi.

Derepazarı Belediyesi’nde ki sorunların seçimin kazanıldığı andan itibaren başladığını ve bugüne kadar geldiğini ifade eden Alkan “Özellikle Milliyetçi Hareket Partisinin bana çok da yararı yok denildiği için bu noktaları söylüyorum, diğer belediyeleri de içine katarak Cumhur İttifakı’nın bunlara yararı yok diye yani sanki onların öyle bir talepleri varmış gibi bir düzenleri bir tertipleri varmış gibi yalandan konuşarak bir noktaya getiriyor. Ben milliyetçi hareket partisinin düzeni tertibi yürüsün diye kazandım ben Selim Metin’in uşakları yürüsün diye belediyeyi kazanmadım ki. Bizim Derepazarı Belediyesi ile kazandığımız günden beri sıkıntılarımız bitmedi. Sürekli bir şeyler yapılıyor ama Milliyetçi Hareket Partisinin düzeni tertibi ahlaki yapısının olmadığı işler yapılıyor. Derepazarı benim Yörem, burada benim arkadaşlarım dostlarım Taksisine bindiği akrabalık yaptığım sohbet yaptığım arkadaşlarım dostlarım arkadaşlarım var. Belediyeyi kazandık ama burada bir düzen yapılması gerekiyor biz bunu başaramadık. Dert bir değil ki. Selim Metin söylediği bir şeyde haklı diyor ki süreci iyi yönetmedi. Doğru süreci yönetmedim yani ben Selim Metin MHP’de kalsın diye mücadele vermedim. Sebebi şu sormuşlar neden eğri neresi doğru ki demiş” şeklinde konuştu.

‘Yanlış kendimizden olduğu zaman bu konuları konuşmayacak mıyız?’

Seçim sürecinde Selim Metin’in verdiği sözlerin aksine işler yaptığını dile getiren Başkan Alkan “Bundan iki ay önce Derepazarı’nda beş tane taksi durağı var 49 tane aile var bunların hepsi benim dostlarım seçimden önce söz verdim yıllardır her seçimde yeni bir taksi durağı sohbeti olur kendisi de aynı zamanda söz verdi yeni taksi durağı kurulmayacağı konusunda. Oradaki insanlar evlerine ekmek götürmek için 20 yıldır uğraşıyorlar mücadele ederek bu noktaya gelmişler Selim Bey sözünü çiğneyerek ben yeni taksi durağı açacağım diyor. Neden diye soruyoruz beş arkadaşa söz verdim diyor. Sen kime sordun da söz verdin, bizim verdiğimiz sözler ne oldu. Benim yanımda taksi durağı olan arkadaşlara söz vermedin mi? Bunu ben söylemiyorum Derepazarı’nda yaşayan herkes bu durumu biliyor. Yanlış kendimizden olduğu zaman bu konuları konuşmayacak mıyız?” dedi.

‘Niye alıyorsun oğlunu bunu işten çıkart demeyelim mi?’

Belediye Başkanı Selim Metin’in usulsüz işe alımlar yaptığını ve bunlardan bir tanesinin de kendi oğlunu şoförü yapması olduğunu dile getiren İl Başkanı Alkan “Ben Milliyetçi Hareket Partisinin İl Başkanı, yarın bu insanların yüzlerine gideceğim bir sonraki seçim için yeniden oy isteyeceğim. Nasıl bakacağım o taksicilerin yüzüne. Bana demeyecekler mi başkan bize söz verdin ama sözünü tutmadın. Derepazarı Belediye Başkanı Selim Metin oğlunun hiçbir vasfı olmamasına rağmen işe aldığı zaman konuşmayalım mı? Niye alıyorsun oğlunu bunu işten çıkart demeyelim mi? Ya da torpille bir önceki dönem İyi Parti’nin Milletvekili adayının kızını torpille sırf bir tane hâkimin eşi diye buradan gidecek diye torpille işe aldığı zaman buna dur demeyecek miyiz? O süreci herkes biliyor bir sürü insan başvurdu ama torpille o vatandaş işe alındı. Bunlar bir değil ki mesela eski ortağının kızını işe almış mıdır almamış mıdır? Vasfı el vermesi önemli değil, Onun vasfı el veriyordu da Oğlunun ne vasfı vardı. Mazeretine benim özelim benim özelimi sadece oğlum bilmeli. Türkiye Cumhuriyeti Devletinde bütün Belediye Başkanları oğlunu mu alacak Özel kalem olarak. Burada sıkıntılar bu noktalara geldi burada da doğru ben Derepazarı’nın milliyetçi hareket partisinde kalması için bir mücadele etmedim” dedi.

‘Böyle bir iddia söz konusu değildir ‘

MHP’ye ait Çayeli ve İkizdere Belediyelerinin bütün projelerinin sorunsuz bir şekilde yürütüldüğünün altını çizen Alkan “Selim metin Ankara’ya ne zaman gidip bize Milletvekillerine projelerini sunmak istediğinde veya bir talebi olsa Milletvekillerimizden birisinin sözde bir daha bu taleplerini bizim İl Başkanımız da birlikte buraya gelirsen olumlu karşılarız gibi söylemleri aslını yansıtmıyor. Milliyetçi hareket Partisi’nin belediyeleri Cumhur ittifakının Belediyeleridir. Oraya giden bütün Belediyelere Bakanlarımız Vekillerimiz kendi belediyeleri gibi bakarlar. Hiçbir kimsenin böyle bir cümle kurmaya hakkı yoktur kurmamıştır da. Ben Selim Metin’in konuşmalarına pek inanmadığım için böyle bir şeye ihtimal vermiyorum. Böyle bir iddia söz konusu değildir. Bu yaptıklarının üzerinin karalaması. Arkadaşımız rahat olmak istiyor. Bunları herkes biliyor sizlerde görüyorsunuz vatandaşta konuşuyor en ufak söyleniliyor belediye başkanı define arıyor. Bu taksi durağı mevzusunu ona da herkes konuşuyor. MHP’nin bana yararı yok ifadeleri tamamen yalan. Çayeli ve İkizdere’nin bütün projeleri yürüyor onlarda bir sorun yokta sen de mi bir sorun var?” dedi.

Derepazarı için 40 milyon liralık alt yapı projesinin onaylandığını ve bu projenin MHP sayesinde onaylandığının altını çizen Metin “Derepazarı belediyesinin 40 milyonluk alt yapı projesini çıkarttık biz. O değil Derepazarı’nda bir kentsel dönüşüm problemi var işte çıkıyor diyor ki ben gittim şundan izin aldım. Sen burada Milliyetçi Hareket Partisinin Belediyesi olmayacaksın MHP’ye savaş ilan edeceksin Cumhur İttifakından destek alacaksın ne için? Doğalgaz ile alakalı projede Tarım il Müdürlüğü mevcut alanlarının imara açılmasına müsaade etmedi. Ben gittim Sayın Vali yardımcımıza arz ettim. Tarım il müdürlüğümüzde yeniden konuştuk ve dedik ki buraya doğalgazı getirmemiz lazım bu projeleri geçelim. Bunlar için gittiklerimizin haddi hesabı yok” dedi.

Kendisinin Selim Metin’den hiçbir isteği olmadığının altını çizen Alkan “Çıktığı televizyon programında arkadaş soruyor kendisine İl Başkanı sizden bir şey istedi mi Allah’tan yok dedi. Kendisinden zaten bir şey istediğimiz de yok. Birçok iddiası var bunlardan biri de kendisinin işlerine çok karıştığımdı, bu konuda doğru diyor karışmıyorum bu hataları yapma diyorum ona. Oğlunu işe almış çıkartacaksın diyorum çıkartamıyor da. Bu gibi konulara tabii ki karışacaksın. Taksi duraklarına söz vermiş açmayacağım diye ama bir bakıyorsun ki yeni bir Taksi durağı için çalışmalar yapıyor konuyu meclisten geçiriyor. Taksici arkadaşlarımla beraber kendisini kaç kere aradım bunları yapma dedim” ifadelerini kullandı.

Durumun MHP Genel Merkezi tarafından bilindiğini ve sürecin takip edildiğini dile getiren Alkan “Ben onun yüzünden neden bu kadar insanı Milliyetçi Hareket Partisine küstüreyim. Hataları yapmaması için tabii ki karıştım. Milliyetçi Hareket Partisinin kişiliğine üslubunu ahlakına korumayan kişi Milliyetçi Hareket Partisinde olmayacak. Bununla ilgili bir problem yok. Genel merkeze gittim diyor ne anlatacaksın ki sen Genel Merkeze ben bunların hepsini zaten anlatmışım” dedi.

Metin’in ‘Beni ve evladımı tehdit ettiler’ iddialarına cevap veren Alkan tehtid ettiği iddia edilen kişinin partiden ihraç edildiğini, fakat tehdit sürecinde Selim Metin’in MHP’ye yakışmayan şeyler yaptığını dile getirdi. Alkan “Bir tehdit olayından bahsediyorlar buna açıklık getireyim. Kesinlikle yanlışlarını savunmuyorum yaklaşık bir yıl önce bir arkadaşımızın Rize’de olan balon park gibi bu sahili yıkılacak Derepazarı sahilinin orada Bir 300 metrekare yer kiralayıp orada bir balon park yapmak gibi bir projesi oldu. Kendisine de bu konuyu belediye başkanımıza söyle dedim. Belediye başkanımız tamam diyorsa bu olabilir. Çünkü oranın düzenine tertibini kendisi biliyor. Ama bu dediğim yaklaşık bir yılı aşkın bir süre içerisinde. Geçtiğimiz yıl nisan ayları, Konuyu belediye başkanına aktarır belediye başkanı da konuya sıcak bakar ve tamam der. Sürekli bu arkadaşımızı öteleyip durdu. Tamam, bu projenin olmamasını söyleyebilirsin ancak bu arkadaşı çağırırsın durumu kendisine anlatırsın olmayacağını söylersin. Beni çağırırsın başkanım biz bu arkadaşa bu işin olacağını söyledik ama şimdi olmuyor. Çağırırsın arkadaşı bu iş olmuyor bu işten vazgeç dersin. Arkadaş oda çocuk muamelesi yapınca bugün git yarın gel öbür gün gel şeklinde, En son il kongresine bir hafta kala bu hadise yaşanıyor. Ki ben o günden sonra kendisiyle bütün arkadaşlığımı sohbetime muhabbetimi kestim. Milliyetçi hareket partisinde de bu konuyla alakalı kesin ihraç talebiyle karar aldık ve arkadaşımızın milliyetçi hareket Partisi ile herhangi bir bağının olmadığına dair bir düzen belirledik. Çıkıyor gidiyor belediye başkanının arabasını oğlu sürüyor kendisi yok oğlunu sokakta tehdit ediyor. Tabii ki bunun savunulacak bir tarafı yok, düzeni yok. Bu ülkede hukuk var, Polis kendisini alıyor savcının karşısına çıkıyor, Hatta ben başkana mesaj çekiyorum başkanım özür dilerim arkadaş ters bir sürecin içerisindeydi diye. Arkadaşta bu projesini yapmak için evini satıyor bir kısım borçları var bir kısımda para harcıyor hazırlığını yapıyor başkan tamam dediği için balonlarını ekipmanını hazırlıyor bekliyor konu meclisten çıkacak meclisten çıkar çıkmaz biz bu işi yapacağız diye bekliyor. Bu işlerde olmayınca gidiyor başkanı tehdit ediyor. Emniyet müdürüne ve savcılığa da konuyla ilgili yazı yazacağım ve suç durusunda bulunacağım. Benim onları arayıp da bu arkadaşı serbest bıraktırdığıma dair açıklamaları var. Buda yalan kesinlikle bizimle bu konunun organik bir bağı yok. Bizim kimseyi aradığımız yok konuya da müdahil olduğumuz yok. Tehdit olayından sonra bu arkadaşımızla Hiçbir işimiz yok” dedi.

Kendisinin şoförü olan oğlunun kendini de korumakla mükellef olduğunu hatırlatan Alkan ‘Senin oğlun da onu tetdit etseydi o zaman’ diyerek “Ne olursa olsun kimse Milliyetçi Hareket Partisinin bir temsilcisini Sokakta bir kimse tehdit edemez. Bu adam seni tehdit ederken elin armut mu topluyordu. Uşağında Onu tehdit etseydi. Özel kalemin değil mi. Kendi eksikliklerini bana yorma bize yorma. Ben her gün sokaktayım gelsin bir tanesi de beni tehdit etsin. Dedim ki ne yaptınız adama söz verdiniz vermediniz, Kendisi de dedi ki Ocak Ayı’nın 15’ine kadar kendisine burayı veriyorum. Herkes de oradaydı burayı bu arkadaşa vereceğim dedi problem yok. Kendisiyle görüşmüyorum onun bir arkadaşına dedim ki terbiyesizlik yaptı yanlış yaptı, benimle zaten işi yokta Belediye başkanı ona verdiği sözü tutacak gitsin ekmeğine düzenine tertibine neresine bakıyorsa baksın. Bu süreçte bana başkan sıkıntı yok başkan sıkıntı yok demeye başlıyor” dedi.

Programda Selim Metin’in ıslak imzası olduğu bir belge gösteren ve Metin’in ‘Ben bunu söylemedim’ sözlerini belgelerle yalanlayan Alkan “Derepazarı belediye başkanı televizyon programında işte bana yararı yoktu bunu söylemedim diyor. Elimizde belge var. 2021 tarihli ve 407 sayılı Pazarı belediye Başkanlığının Islak imzasıyla beraber Derepazarı meclisinden çıkan karar. Sahil dolgu alanında 250 300 metrekare yer kiralanmasıyla ilgili talebi. Kararı çıkartıyor ve resmi olarak kişiye yolluyor. Benim yine kendisiyle işim yok. O tarihi bu tarihi işim yok. Diyor ki bu evrakı Çevre şehirciliğe yazdım. Daha sonra aradan zaman geçiyor bu yazıyı yolladığın adam çocuk değil ki Gidiyor Çevre ve şehirciliğe bu yazıyı soruyor ve böyle bir yazının yazılmadığını öğreniyor. Bunu öğrendiği zaman da arkadaş gidiyor belediye bunu tehdit ediyor. Senin belediye’nde güvenlik amirin yok mu? Orada tehdit edilen adam değil mi? Çağırsın polisi çağırsın jandarmayı çağırsın emniyete aldırsın. Bu yazıyı kendisi hazırlamış ve arkadaşa vermiş. Bu kadar yalan söylemek olmaz. Bu evrak resmi evraktır Derepazarı Belediyesi’nden çıkan evraktır. Resmi olarak kendi başkan yardımcısının yolladığı evraktır” dedi.

Selim Metin’in konuğu olduğu yayında söylediklerinin yalan olduğunu iddia eden Alkan “Bu kadar yalanları söyledikten sonra gidiyor diyor ki ben istifa ettim. Bunların hepsi yalan. Konu şu Birileri ona alanın daha rahat olsun dedi. Aman biz büyükşehirlerde belediyeler aldık Büyükşehir belediyelerle şunları yaparız diye kendisini kandırdılar. Birisi milliyetçi hareket partisine savaşacak Cumhur İttifakından pay alacak MHP’den hiçbir şekilde karım yok diyen biri bu paylardan faydalanamaz. Sunduğu projelerin hepsi yürüyor hepsi onaylanmış ama kalkıyor diyor ki MHP’nin bana bir faydası yok. Hiçbir belediyemizin bir tane açıkta kalan projesi yok. Ama azlıkla ama çoklukla diğer belediye başkanlarımızdan da Allah razı olsun süreci yönetiyorlar ve görüyorsunuz. Bu belediyelerimizin çalışmalarını çokça televizyonlarda da konuştum Derepazarı belediyesinin konuşmayışımın sebepleri de bunlardır. Kendisi istifa etmeden bir hafta önce bana geldi dedi ki ben istifa edeceğim kendisine söylemem şudur işinize bakın işlerimizi yürütmeye devam edin. Dedim ki niye istifa ediyorsun nasıl istifa ediyorsun. Dedi ki yoksa üç kere bana yoksa dedi. En son kendisine dedim ki sizlerde bu sokaktasınız bizlerde bu Sokak dayız. İstifa ediyorsanız edin. Şimdi bu cümlemi alıp hali hazırda bu kadar sıkıntının yaşandığı bir ortamda hepsi kavgayla geldiğimiz noktalar” şeklinde konuştu.

Belediye başkanlığına seçildiği günden bugüne Selim Metin’in makamdan çok seyahatlerde olduğunun altını çizen Alkan“İki yıl olmuş belediye başkanlığı yapmış bir gün belediyede durmuşsa 300gün İstanbul’da, Ankara’da, Sakarya’da geziyor. Proje mi kovalıyor zaten projelerini biz gidiyoruz geçiriyoruz Ankara’ya gittiğimiz zaman. Belediye başkan Vekiline bırak kalk İstanbul’a Ankara’ya Sakarya’ya git gez. Biz bilmiyorduk acemiliğimize geldi bütün Derepazarı biliyormuş bizler bilmiyorduk bizlerde öğrenmiş olduk. Selim Metin’in Yalanları da böyle. Çıkıyor televizyon programında diyor ki kiralamak istediler benden de müsaade etmedim. Dünya âlem biliyor yalan söylüyor resmi evrakı da sundum. Başka kiraladıklarına nasıl kiraladın ihaleyle kiraladım diyor. Arkadaşımıza sorsunlar ne istediler arkadaş vermemiş ona” ifadelerini kullandı.