Açıklama şöyle:

"Ülkemiz, 15 Temmuz 2016 günü gece yarısına doğru başlayan ve ertesi gün öğle saatlerine kadar devam eden, tarihin kaydettiği en büyük ihanet girişimlerinden biriyle karşı karşıya kaldı. Kanlı ve vahşi bir saldırıya uğradığımız 15 TEMMUZ gecesi ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Bu hain saldırının failleri din kisvesi adı altında yapılanmalarını tamamlamaya çalışmış yüzyılımızın Lawrence leri olarak karşımıza çıkmışlardı. Ancak, milletimiz darbe girişimini kabullenmemiş ve demokrasimize, özgürlüğümüze sahip çıkmıştır. Vatanın için anadan ve serden geçmeyi tarihinin her döneminde ortaya koymuş bu aziz Millet sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak bu hain kalkışmayı başarısızlığa uğrattı. Şehitlerimiz ve gazilerimiz 15 Temmuz gecesi cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazmışlardır.

15 Temmuz gecesinin gizli bir kahramanı ise Milliyetçi Hareket partisi Genel Başkanı Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli beydir.Sokak hareketlerinden şüphelenen ve derhal Genel merkeze geçerek anlık istihbarat ile olayı çözümleyen ve ilk açıklamayı yapan Liderimiz 15 temmuz gecesinin gizli kahramanlarında biridir.”bu bir kalkışmadır ve kabul edilemez.Biz hükümetin yanındayız” diyerek dosta güven düşmana korku salan sayın Devlet Bahçeli beyin mesajı derhal karşılık bulmuş ve hainler arasında çözülmeler başlamıştır.Hain kalkışmanın önüne geçen bu çıkış darbe girişiminin başarısızlığa uğramasında bir dönüm noktası olmuştur.O gece için, 12 Eylülde bizim çocuklar kazandı diyenleri kastederek “Çok şükür 15 temmuzda onların gayrı meşru çocukları kaybetti” diyerek tarihe bir not düşmüştür.

15 Temmuz destanı, ihanetin karşısına dikilen milli vicdandır. 15 Temmuz, demokrasinin, Cumhuriyet’in şeref ve kazanımlarını koruyan milli siperdir. 15 Temmuz, Türk milletine biçilmek istenen kefenin yine milletin azim ve kararıyla yırtılmasıdır. 15 Temmuz, uğursuz gecelere milli birlik ve dayanışmayla itirazdır. 15 Temmuz, Türkiye’nin bölünmesi ve bölüşülmesine karşı al bayrağımızın gururla yükseltilmesidir. 15 Temmuz, demokrasiyi askıya alma, millet iradesini yok saymaya karşı Türk milletinin şahlanışıdır. Türk Milleti dün olduğu gibi bu gün de Allah’ın izniyle, devletimizin kudreti ve dirayetiyle hiçbir hain güce karşı boyun eğmeyecek, yenilmeyecektir. Ülkemiz Coğrafik konumu gereği etrafı düşmanlarla çevrili bir noktadır.Gözümüz ve kulağımız açık olmalı, bir gün değil her gün nöbet tutarak vatanımıza sahip çıkmalıyız.

Bir kez daha ifade etmek istiyorum ki,Türk milliyetçileri Ülkenin sigortası ve geleceğe güvenle bakmanın teminatıdır."