Olağanüstü tüzük kongresi çağrısı yaparak Başkanlık Divanı üyeliğinden istifa eden Özdağ, Genel Başkan adaylığını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize’den açıklama kararı aldı.

Meral Akşener, Sinan Oğan, Süleyman Sazak, Koray Aydın ve Sait Gönen’in ardından Ümit Özdağ 9 Nisan’da Rize’de düzenleyeceği basın toplantısı ile “Yarışta ben de varım” diyecek. Özdağ’ın Rize’yi seçmesinde merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’in vasiyetinin etkili olduğu öğrenildi.

Özdağ, Türkeş’in, “Ne zaman Rize’den milletvekili çıkarırsak o zaman MHP iktidara gelir” sözünden etkilenerek adaylığını bugüne kadar partisinin Meclis’te hiç temsil edilmediği bu şehri tercih etti. MHP’nin “milli sınırlar tehdit altındayken” mahkeme kapılarına süreklenmesini kabullenmenin mümkün olmadığını belirten Özdağ, Bahçeli ile yönetimde yollarını ayırmasını, “Tasfiyeye ortak olmak istemediğim için istifa ettim” diye açıklamıştı.

SALON TUTULDU

Özdağ’ın kurmayları 9 Nisan’da düzenlenecek basın toplantısı için Rize’de kapalı salon kiraladı. Özdağ’a Kayseri milletvekili Yusuf Halaçoğlu ile eski Ankara milletvekili Özcan Yeniçeri de destek verecek. Özdağ’ın MHP Genel Başkanı olması halinde izleyecekleri strateji ve politikalar ile merkez sağın kalelerinden biri sayılan Rize’den ilk kez MHP’li bir milletvekilini Meclis’e gönderme sözü de verecek.

Kamil ELİBOL / ANKARA