Uluslararası Eco Okullar Birliği üyesi olan Bodrum Marmara Koleji, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlediği etkinlikte, Türkiye’nin en ünlü çevre avukatlarından olan ve Çevreci Baba diye adlandırılan Remzi Kazmaz’ı konuk etti.

Marmara Koleji’nin Eco-School Birliği dolayısıyla kurulan Eco-Team takımı, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenledi. Okulun Çevre Komisyonu Üyeleri, çevre bilincini ve farkındalığı artırmak amacıyla gerçekleştirdikleri etkinlikte, Gürültü Kirliliği, Görüntü Kirliliği, Toprak Kirliliği, Su ve Hava Kirliliği konularında sunum yaptılar. Çevre Komisyonu üyesi öğrenciler, çarpıcı kısa filmlerle ve karikatürlerle renklendirdikleri sunumları ile doğa ve çevre korumasına ilişkin önemli bilgiler verdiler.

Kolejin Halikarnas Toplantı Salonu’ndaki etkinlikte daha sonra öğrencilere, çevre avukatı Remzi Kazmaz tarafından senaryosu yazılarak çekilen “Vatandaş Mustafa” adlı film izletildi. Çamlıhemşin’in dünyaca ünlü Fırtına Vadisi’nde kurulması planlanan HES-Hidroelektrik Santrali’ne karşı verilen ve zaferle sonuçlanan halk direnişini konu edinen film, öğrenciler tarafından büyük bir ilgiyle izlendi.

HES’e karşı hukuk savaşını başlatanlardan Av. Remzi Kazmaz, filmin ardından, Çevre Komisyonu üyesi öğrencilerle birlikte Marmara Koleji çocuklarının sorularını yanıtladı. Kazmaz, “Vatandaş Mustafa, doğayı ve çevreyi korumayı kitaplardan öğrenmedi. Bir gün sizler de bugün yaşadığınız topraklara karşı yapılacak büyük bir yanlışı ortadan kaldırmak için savaşacaksınız. Sizler de birer vatandaş Mustafa olacaksınız. İşte gerçek çevreci o zaman olacaksınız” diye konuştu. Kazmaz, öğrencilerin “Temiz ve yenilenebilir enerji olan HES’lere ve RES’lere karşı isek, enerji ihtiyacını nereden karşılayacağız “şeklindeki sorusuna da şöyle yanıt verdi: “HES’lere karşı değiliz, Enerjiyi mutlaka bir yerden karşılamak zorundayız ama kuruldukları yerin doğru olması gerekiyor. Aksi taktirde, yarardan çok zarar verecektir. Fırtına Vadisi’nde bunu anlatmaya çalıştık.”

Kazmaz, daha sonra Marmara Koleji öğrencilerine hem film hem de öğrencilerin sunumları ile ilgili sorular yöneltti. Remzi Kazmaz, doğru cevabı veren öğrencilere, “Vatandaş Mustafa” filminin CD’sini hediye etti. Etkinliğin sonunda Marmara Koleji Müdür Yardımcısı Duygu Temiz, Kazmaz’a bir teşekkür belgesi ve çiçek hediye etti. Temiz, etkinliği organize eden Sosyal Bilgiler Öğretmenleri Sevda Çelen Hangül ile Mansur Apaçık’a da birer teşekkür belgesi sundu.

Marmara Koleji’nin bu yıl ilk kez Eco-School örgütlenmesine üye olduğunu söyleyen Temiz, “Bu kapsamda iki yıl boyunca geri dönüşüm ve çevre konusunda faaliyet yaparak, öğrencilerimizi bilinçlendirmeye çalışacağız. Sergiler, konferanslar düzenleyerek çocukların çevre bilincini artırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.