Muğla’nın Datça ilçesinde jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda 67 kök kenevir bitkisiyle uyuşturucu yetiştirmekte kullanılan malzemeler ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre; bir ihbarı değerlendiren Datça İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Emecik Mahallesi Boynuzcuk Deresi bölgesindeki ormanlık alanda arama yaptı. Aramalarda dere kenarlarına özel olarak hazırlanmış setlere dikili halde Hint keneviri bitkilerinin olduğu tespit edildi. Özel olarak hazırlanan alana dikilmiş ve bakımları yapılmış boyları 10 ila 70 santimetre arasında değişen 67 kök dişi Hint keneviri bitkisi imha edildi.
Operasyonda ayrıca şüpheliler uyuşturucu yetiştirmek için kullandıkları 1 adet 12 kg’lık piknik tüpü, 1 adet bahçe çapası, 1 çift çaydanlık, 1 adet keser, 1 adet testere, 1 adet sivri kürek, 1 adet plastik sürahi, 1 adet tahra, 1 çift plastik çizme, 2 adet çay bardağı, 2 adet plastik yiyecek saklama kabı, 3 adet kavanoz ve 1 adet plastik kovaya da el konuldu. Şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.