“Lütfen! Okuyunuz. Öğreniniz. Biliniz. Bilmeden, hakça yaşanılmaz. Hem sizler yararlanınız. Hem de sosyal medyada paylaşarak, başkalarının yararlanmasına olanak sağlayınız.”

Müslümanların sıfatlarını, özelliklerini, niteliklerini, vasıflarını, alâmetifarika olduklarını; ideal, olgun, yetkin, muhteşem, muazzam, mükemmel insan olduklarını – olmaları gerektiğini öğrenmeli. Müslüman, aklını, kalbini, genlerini, ruhunu kirletmez. Zekâsını, aklını dosdoğru ve en ideal şekilde işlevli hale getirir. Akıl, zekâ, ilim, bilim, sanat, doğru kültür, inanç ile kendini yeniler, geliştirir. En doğruyu söyleyen, Allah’ı dinler ve itaat eder. Hazreti Muhammed’i kendine örnek alır. Diğer peygamberleri tanır, kabul eder, güzel örnek olan yaşantılarına uygun yaşar. İlmin doğru ve gerçekleri ile yaşar. Sapıtmışların, sapkınların yoluna gitmez. Müslüman,  zalim, katil, sapkınları kendine örnek asla almaz.

                Müslüman, Kur’ân, sünnet, ilim, sanat, kültür değerlerinin tüm güzelliklerini bütünü ile yaşam tarzı edinir. “Allah’ın emirlerini tutar. Yasakladıklarından sakınır. Öğütlerini dinler. İbadetlerini peygamberimizi örnek alarak yapar.” İyi, güzel, doğru, yararlı, hayırlı işlerde en önde olur. Kesinlikle yılmaz, bıkmaz, usanmaz, geri kalmaz. Uyuşuk olmaz. İşini, görevini savsaklamaz. Kendi çıkarını başkalarının çıkarından önde tutmaz. Bencil, hodkâm değil diğerkâm davranır. Sorumluluklarını, ödevini, yükümlüklerini, görevlerini en ideal şekilde yapar, yapmalıdır. Eğer yapmıyorsa, ondan iyi bir Müslüman olmaz. Başkalarının maskarası, oyuncağı, fitne, fesat vesilesi olur.

                Bana bir Müslüman’ı anlatsalar. Deseler ki;  “şu insan, 7 gün 24 saat ibadettedir. Havada uçuyor, keramet gösteriyor. Ama görev ve sorumluluğunu yerine getirmiyor!” Onlara derim ki; “ havada uçmak bir üstünlük meziyeti değildir. Havada kargalar, akbabalarda uçuyor. Denizde yüzüyor, deseler! Denizde köpek balıklarının da yüzdüğünü söylerim.

                Müslüman, birlik, beraberlik, birleştiricilikten yanadır. Bölücü, parçalayıcı, nifakçı- ayrımcı olmaz. Bu gibi kötü davranış içinde olanlarla da; birlik, beraberlik yapmaz. İki dünyasını ihya yapacak; yazı, söz, eylem içinde olur. Kalıcı, hayırlı işler yapar. Dünya ve ahiret için İslam ve ilim dairesi içinde eserler bırakır. Tüm varlığı, azmi, gayreti ile yaşayan olur. Görevini hakkıyla, layıkıyla, hakkaniyetle yapar. Hiç kimseye zerre kadar haksızlık yapmaz. İster insan olsun, ister hayvan, bitki, toprak olsun; hiçbir varlığa haksızlık yapmaz. Herkese hak ettiğini verir. Adil ve eşitlikçi davranır. Hakkaniyetli, güzel ahlaklı, edepli davranır.

                Müslüman, maddi, manevi anlamda çok temiz, en temiz, tertemizdir.

Peygamberimiz buyuruyor: “Temizlik imandandır. Temizlik dinin yarısıdır.”

                Müslüman, güvenilir, emin insandır. Doğayı da insanı da, İslam’ı da korur. İslam olan;  en üstün, yüksek, değerli, önemli, sağlam, iyi, güzel, faydalı, bilgili; bilgi ile yaşayan olur- olmalıdır. Olmazsa olmaz. Cahil, cühela, çapulcudan mümin olmaz. Dinsiz, imansız, ahlaksızdan; mümince yaşantı beklenemez. Zalimden haklı, hukuklu iş yapmasını beklemek, ahmaklıktır.

                Müslüman, zalimlere fırsat, olanak vermez. Zalimle işbirliği yapmaz. Onun zulmüne seyirci kalmaz. İnsanları aldatmasına, kandırmasına, ezmesine göz yummaz. “Suç işlediğinde, hak ettiği cezayı hakkaniyetle verir. Eğer hak ettiği cezayı adil vermezse; zalim işi daha azıtır. Ezer, zalimlik eder. Zayıfı, mazlumu, mağduru, güçsüzü ezer, yaşama hakkı tanımaz. Hakkına, hukukuna saldırır!”

                Müslüman, bilgedir. Öğrenendir. Öğretendir. Dinleyendir, anlatandadır. Yazandır. Helalinden üretendir. Ürettiğinden bağışlayandır. Fakirin hakkını verendir. İyi, güzel, doğru olanı; hakça, hakkaniyetle yapandır. Sapıklıktan, sapkınlıktan, zalimlikten kaçınandır. Sadece Allah’a yönelir. Onun emrini tutar. Peygamberimizi kendine örnek alır, rol model yapar.

                Müslüman dosdoğrudur. Dürüsttür. Hak, hukuk, adalet, hakkaniyet, güzel ahlak, edep, hayâ içinde merhametle yaşar. En güzel davranışlıdır. Şefkatlidir, müşfiktir, naziktir, zarafetlidir, nezaketlidir, incedir, sevgi doludur. Saygılıdır. Kimseyi kırmaz, incitmez.

                Müslüman, yumuşak huyludur. Tatlı dillidir. Güler yüzlüdür. İyi yüreklidir. Neyi, nerede, nasıl, kime konuşacağını hesaplayarak, konuşur, yazar. Her işin başını, ortasını, sonunu düşünerek; bilgece hareket eder. Bilge, sanatçı, sanatkâr olmaya azimlidir. Gayretlidir. İnsanların hal hatırını sorar. Gelmeyene gider. Ziyaret eder.

                Bütün insanlara önerim: “ lütfen! Lütfen! Lütfen! Gerçek, dosdoğru ilim= bilim= bilgi sahibi olunuz. Kur’ân ve sünneti öğreniniz. İslâm ilimlerini öğreniniz. Allah’ın yolundan             ( kitabından,) peygamberimizin izinden( sünnetinden) asla ayrılmayınız. Edindiğiniz bozuk, sapık, sapkın, batıl felsefi görüşleri, inanışları artık reddediniz. İdeolojik sapıklık, sapkınlık içine düşmeyiniz. İslam dini; inanç, inanış, yaşayış olarak bir insanın bütün hayatını kuşatır, kuşatmalıdır. İslam dini ve Allah’ın ilimleri yeterlidir. Tevhit İnancındın, sabırdan, cömertlikten, merhametten, ibadetinden, ahlakından asla ayrılmayınız. Hak davada sebat edin ve derinden düşünerek, dosdoğru, dürüst davranın. İslam ahlakı ile en güzel, iyi, yararlı, değerli şekilde yaşayınız.

                Müslüman, şüphesiz dosdoğru söyler ve iş yapar. Müslüman hak davasına sadakatle bağlıdır. “İslam yükseliştir. İslam haktır, hakikattir, vahiydir, ilahidir, hak özelliklidir. Allah’ın iradesinin yansıması, Allah’ın sözü, Allah’ın ilmidir. Dosdoğrudur. Kur’ân, insan ilmi, sözü ile karşılaştırılamaz.

                Kur’ân ve sünneti, ilim ve irfanı kılavuz edinmeli. Allah’a ibadet eden, insanlara iyilik yapan, kul olmalı. “Sizi bu güzel ibadetten alıkoyan hiçbir güç olmasın. Ayrı düşürecek, hiçbir güce boyun eğmeyiniz. Allah’a ve peygamberine uyunuz.” Şeytana ve şeytanlaşmışlara lütfen, asla, kesinlikle uymayınız. Namaz kılın, zekât verin, yoksulları doyurun, günaha dalmayınız. Günaha dalanlarla, birlikte de katiyen olmayınız. “İman ediniz. İmanı ibadete dönüştürünüz.” “Kendinizi muhasebe ediniz. Kendinizi hesaba çekiniz. Ölmeden önce kendinizi hesaba çekiniz.” Putçular, putperestler, kâfirler, müşrikler, münafıklar, zalimler gibi katiyen, kesinlikle davranmayınız. Onlara ahlak bakımından benzemeyiniz. “Onlar sizlere dost olmaz. Dost sanıp, sırtınızdan kahpece, kalleşçe, alçakça hançerlenmeyiniz.” Katillerle, katliamcılarla, alçaklarla, kahpelerle, sapkınlarla, teröristlerle, zalimlerle işbirliği yapmayınız. İttifak olmayınız. Müttefik kabul etmeyiniz. İslam, Müslüman düşmanları aynı zamanda insanlık düşmanlarıdır.

                Müslüman, sadece “dini ilimlerle” bilgin, bilge, aydın olmaz. Dini ilimlerle birlikte akli- doğa ilimleri de mutlaka ama muhakkak öğrenilmelidir.

                Müslüman, sadece “akli- doğa ilimleri” öğrenmekle; bilge, aydın olmaz. Akli ilimlerle birlikte dini ilimleri de muhakkak öğrenmeli. Teknik, teknoloji bilgisi olmalı. Çağa uygun öğrenim ve eğitim görmeli. Akli ilimlerde, dini ilimlerde Allah katındadır. Allah’tandır. Allah’ın ilimidir. Ayrım yapmamız mümkün değildir. İkisini de tercih etmekle sorumluyuz.

                İslam’dan ayrı düşürseniz; yaratıcı olan Allah’ı da unutursunuz! Allah’ı ve peygamberini unutursanız, sapmışlardan olursunuz. O zaman yeriniz cehennem olur! Eğer dini bütün takva mümin olursanız, tüm yaşantınız ibadet olmuş olur. Hem dünyada hem de ahirette huzur, mutluluk içinde güzelliklerle, iyi yaşarsınız. İslam dininin binlerce fazilet değeri vardır. Lütfen! Bunları öğreniniz ve de yaşam tarzı ediniz.

                Müslüman, iyilik eder. İnsanları şirkten, kötülüklerden, düşmanlardan, zalimlerden korur. Cömerttir. Düşmandan korkmaz. Davete katılır. Sever ve sevdiğini bildirir. Edebini, edebiyatını bilir. Kışkırtıcılık ve sapkınlık etmez. Çağının en iyi, güzel, dürüst, yararlı, hayırlı, sevaplı, önderi olur. Hakkı, hakikati sever. Hakkı, hak eden, mümine verir. İnsanları zalim elinde bırakmaz. Hiçbir hak fazilet değerine hainlik etmez. Doğru yoldan geri adım atmaz.

                Müslüman, ilim, bilim, sanat, kültür, icat, keşif insanıdır. İnsanlık lehine gelişmeler yapar. İnsanlık lehine olan gelişmeleri yaşatır. Topluma zararı olanları atar, yok eder. Fakiri, fukarayı, yoksulu, güçsüzü, düşkünü korur ve yükseltir. Zalime ve hayata ezdirmez. Dünyaya yararlı, hayırlı eserler bırakır. İhtiyaç sahiplerine ihtiyacını verir. İş, ilim, sanat, zanaat sahibi eder. Öğretir ve eğitir. Hata, suç, yanlış yaparsa, hemen fark eder ve giderir. Dostlarının suçunu savunmaz. “Zarar verenleri, zararsız hale getirir. Zalimin zulmüne yaşama hakkı tanımaz. Adaleti işlevli kılar. Devlet olarak; başkalarına zararı, ziyanı olanı affetmez. Suçlu cezasını çekmelidir. Cezasını çekmezse, suç işlemeye devam eder! Güçsüzü ezmede, cesaret alır. Zarar veren, zararsız hale getirilmelidir.”

 Mümin, aydın olur. Aydınlatır. Sapık, sapkın, zalimlere meydanı bırakmaz. Tehdit etmez. Teklif eder, hak yolu gösterir. Sabırlıdır. Sabreder. Hiddet, şiddet, terör, kin, nefret etmez. Ama zalimin zulmünü de hoş görmez. Göz yummaz. Zalime geçit vermez. Etkinliklerini engeller. Halkı aldatmasına, kandırmasına, kullanmasına fırsat ve olanak tanımaz.

                İslam ahlakı, insanca yaşama sanatıdır. Mankafalıktan, dingozluktan, kiroluktan, hanzoluktan, sapkınlıktan kurtulma yoludur. İslam ahlakı olmadan, insanlıklı insan olunmaz. Medeni olunmaz. Olgun ve yararlı iş yapılmaz. Hak ile batıl ayırt edilemez. Kurtuluşa erişilmez. İslam dini yaşam tarzı edilmez. İslam ahlakı her türlü kötü, çirkin ahlaktan korur. Aşırılık, gerilik, günah, suç işletmez. Bahanelere sığınılmaz. Batıl ve küfür ile ilgilenmez. Boşboğazlık, gevezelik, şiddet, cebir, cebelleşme, cehalet, cimrilik, sapkınlık, dilencilik, maskaralık, dinsizlik, eziyet, falcılık, faizcilik, bozgunculuk, bölücülük, fitnecilik, ayrılıkçılık, fuhuş, fuhşiyat, fücur, gaflet, gasp, gazap yapmaz.

                Müslüman, haram, günah, çirkin, olumsuz, yaramaz işler yapmaz. İlke, kural, kaide, hükümlere uyar. İlmi davranır. Kanunlara saygılı olur. Dana gibi davranmaz. Vurdumduymaz, serseri gibi hareket etmez. Çekemezlik, hile, sahtecilik, sahtekârlık, hırs, hırsızlık, hainlik, alçaklık, sapıklık, alkolik olmaz. Zararlı madde kullanmaz. Kötü, çirkin alışkanlık yapmaz. Yalan söylemez. İftira atmaz. Dedikodu yapmaz. “Vatan, millet, devlet, bayrak, bağımsızlık, millet, ümmet düşmanlığı yaparak; alçak olmaz.” Kaba saba davranmaz. İsraf etmez. İntihar etmez. Aklına sahip olur. Kin, kibir, nefret içine düşmez. Korkak, uyuşuk, pısırık olmaz. Kötü, çirkin, yalan söz ve davranış içinde olmaz. Kumar, şans oyunları, küfretme, sövme yaparak; adileşip, alçalmaz.

                Müslüman, akıllı, zekice, ilmi yaşar. İyi alışkanlıklar yapar. Mücadeleyi hak yolda hakça yapar. Nefse, şeytana uymaz. Kibardır, centilmendir. Gösteriş için iş yapacak kadar ahmaklaşmaz. Boş, kötü, çirkin yazmaz, konuşmaz, davranmaz. Rezil, rezalet, kötü zan içinde olmaz. Tamah etmez, kıskanmaz. Ayıp, günah, hayâsız, utanmaz işler yapmaz.

                Mümin, şöhret, riya, çıkar, makam, mevki için uğraş vermez. Ayrılığa düşmez, düşürmez. Ümmeti, milleti bölmez. Ümitsiz, umutsuz olmaz. Allah’ın koyduğu sınırları aşmaz. Haddi, hududu aşmaz. Kur’ân ve sünnet içinde kalıp, peygamberimiz gibi dini ve ilmi yaşar. Aklı, zekâyı olması gereken gibi kullanır. Hakaret etmez. Aşağılamaz. Herkese hak ettiği gibi davranır. Başkalarına, hiçbir varlığa zarar vermez, haksızlık yapmaz.

                Mümin, huysuz olmaz. Karaktersiz olmaz. Yalancı olmaz. İftiracı olmaz. Hak, hakikati gizlemez. Doğru ve gerçeklerden uzaklaşmaz. Sapkın düşüncelere kapılmaz. Huzursuz, mutsuz, perişan olmaz. “Aile yuvasını dağıtmaz. Çocuklarını, eşini perişan etmez.” Eşkıya, terörist, şiddetçi, savaşçı, anarşist, bozguncu olmaz.

                İslam, güzel ahlaktır. İslam temizliktir. İslam yüksekliktir. İslam bilgeliktir, doğruluktur, dürüstlüktür, adalettir.

                Peygamberimiz buyuruyor: “Ben güzel ahlakı tamamlamak için görevlendirildim.”

                Müslüman, zalime, zulme razı olmaz. Rıza göstermez. Zorluk çıkarmaz. Sıkıntı oluşturmaz. Müslüman, İslam adaleti ile hükmeder.

                Mümin, kendi kibirlenip, havalara girmez. Sınırları aşmaz. Tehdit etmez. Hayırlı iş yapmayı bırakmaz. Hasta olmadığı halde kendini hasta göstermez.  İslam dinini ve Müslümanları kötülemez.  Tutarsız olmaz. Düşük bilgi düzeyinde olmaz. Nankörlük etmez. “Müslüman önce kendini düzeltir, iyileştirir, yükseltir. Kendi pislikte iken başkaları ile uğraşmaz. Başkaları ile alay etmez, dalga geçmez. Gerçek dışı konuşmaz.” Mümin, ilim ve marifet sahibi olur.

                Mümin ve Müslüman, anarşist, şiddetçi, eşkıya, terörist, yalancı, iftiracı, yıkıcı, olumsuz, bölücü olmaz.

                Müslüman, kapitalist, ateist, komünist, faşist, liberal, sapık felsefi görüş, bozuk ve küfür ideolojik anlayışta asla olmaz.

                Mümin sadece ve ancak kendini şöyle tanımlar: “Elhamdülillah, ben Mümin ve Müslüman’ım.” Bunun dışında hiçbir cemaat, tarikat, ırk, bölge, sınıf, makam, mevki ile kendini tanımlayıp, dininin önüne geçirmez. İslam dini ana değerdir. Ana kimliktir. İmanlı insanlara; “ mümin ve Müslüman, Müslim, İslam adını, Allah cc. Vermiştir.” Başka takıya, eke, ön ada gereksinim yoktur. Ama bu söylediğimi, sadece hak mümin ve hakiki Müslümanlar anlar.  Sapık, sapkın, şaşırmışlar, anlayamaz.

                Müslüman, aklını, zekâsını, İslam ile pozitif bilim ile irfan ile doğru bilgilerle işlevli hale getirmeli. Ülkemizde bu değerlerle yaşayan pek insan yok gibi! Örnek alacak, insan bile çok az durumdadır. TBMM dersen; bu ay içinde TBMM de milletvekillerinden, yüz taneden fazlası, meclis içinde yumruk yumruğa birbirleri ile dövüştüler! Değil medeni olmaları; devlet, millet, bağımsızlık, özgürlük, bayrak, milli, maneviyat düşmanlarının sayısı çok fazladır!

                Öğretmen, imam dersen; zaten ülkemizdeki 123 terör örgütün olmasının başlıca nedenidirler. Medya dersen, zaten bütünü ile şaşırmış, sapıtmış, sapkınlaşmış, azgınlaşmış! Saygınlığını yitirmiştir. Bu milleti zaten bozanların başında gelmektedirler. Bu milleti medeniyetinden koparanların baş öğeleridirler. Bu millete dinini, imanını, anlayışı öğretmedikleri gibi medeniyetinden koparmışlar! “Eve ayakkabı ile girmeyi, apartmanda kedi, köpek ve diğer hayvanları beslemeyi; ahlaksızlık, görgüsüzlük, edepsizlik, hayâsızlık yapmayı, ideolojik sapkınlığı öğretmişler! Temizliği, dürüstlüğü öğretemediler.

                Bir ay öncede hükümet, 15 yıldır çıkaramadığı, “hayvanları koruma yasasını” çıkardı. Apartmanda kedi, köpek besleme ilk defa yasalaştı! Yarın yılan, sürüngen, fare de beslenir! Toplu taşıma taşıtlarında köpek taşınamıyordu. Ona da serbestlik getirildi. Yanı cins, hastalıklı köpeklerle birlikte seyahat- gezi yapacağız. Geniş aileyi dışlayıp, çekirdek aileyi ön plana çıkaran rejim; anne ve babasına bakmayanların, köpek, kedilere baktığını görüyoruz.

                Batı dünyasında zaten hepten bir sapıtmışlık var! Daha tuvalette tahareti, su ile alamayıp, kıçını temizleyemeyen toplumlar var. Zaten tuvalet sonrası, yemek öncesi, sonrası; el- ağız yıkama alışkanlığı yapılamamış. Tuvalette de, sofrada da kâğıt kullanılmaktadır. Korona virüs nedeni ile marketleri boşaltmışlar! Tuvalet kâğıdı bulamadıklarından, kıçlarını kâğıt ile de silememektedirler! Zaten ahlak, görgü, helal, haram, günah da, oradaki öğretmenler, papazlar, keşişler öğretmemiş. Bu gidişatla, insanlığı çok daha farklı belalar, musibetler beklemektedir.

                Müslüman birey, aile, toplum, devlet yönetimi yetiştirmeyen herkese kızıyorum. Egoist, bencil, hodkâm, sadist insanlar yetiştirildi. Küçük bir krizde hemen halk kazıklanıyor, soyuluyor, sömürülüyor, hak- hukukundan yoksun bırakılıyor.

Şu anda pandamın Kovid -19 virüs salgını var. Dezenfektanların fiyatı ülkemizde 10 kattan fazla arttı. Bir kolonya 10 liradan, hatta 8 liradan, 113 liraya yükseldi! Maske fiyatları 10 kat arttı! Makarna bile yüksek fiyattan satılıyor. Maskeler stoklanıyor, istifçilik yapılıyor. Stoklanıyor. Depolanıyor!  Yarın karaborsada satmak için hazırlık yapılıyor! Bu, kapitalizmin gâvurluğudur.

Komünizmin kızıl gâvurluğunu da Moskova’ya bakıp, söyleyelim: “ Komünizmde servet biriktirmek, mal, mülk, arazi, tarla, bağ- bahçe, konut tapu sahibi olmak yasaktır. Bugünde yasaktır.

SSCB’nde Komünizm 1991 de yıkıldı. Rusya ekonomik krize girdi. Ekmek bile bulamayanlar, fahişelik yapmak için tüm dünyaya yayıldı. Karadeniz’i işgal ettiler! Ama bugün, 2020 yılında ve 20 yıl öncesinde, Moskova dünyanın en pahalı kentidir. En çok milyarderin yaşadığı kenttir. Beş bin dolardan aşağı geliri olan, yaşayamaz. Ama ülkenin ve Moskova çevresindeki kentlerde yaşayanların, aylık geliri 100 - 200 dolardır. SSCB döneminde KGB istihbaratçısı olan “Vilidamir Putin,” dünyanın en zengini, Rusya devlet başkanıdır. Yorum sizlerden olsun. Demek ki, komünizm döneminde devleti, milleti çalmışlar. Hırsızlık yapmışlar. Hala yapmaktadırlar! Bütün sorun; iyi insan, olgun, ideal mümin Müslüman yetiştirememektedir. Bu komünist rejimler; despot, diktatör, gizli, karanlık rejimlerdir. Korona virüs olayını da gizlemektedirler. Ölüm nedenlerini “zatüre” hastalığı yazmaktadırlar!

Müslüman, başkalarına benzemez. Müslüman, ilhamını Allah’tan alır. Kur’ân ve sünnet içinde yaşar. İlmin gerçekleri ile aklını işletip, en güzel yaşantıyı edinir. Öyle sapkın, sapık, zalim, şaşırmış sapıtmışlara uymaz. Önder, lider, mürşit edinmez. Allah’ın nimetlerine şükreder, hamt eder. Şımarık davranmaz. Allah’ın dini dışında kendine yol, yordam, iz etmez. Kuruntu yapmaz. Tüm olumsuzluklardan, kötülüklerden, yalandan, iftiradan, sapıklıktan, fitneden uzak durur. İzzetli, değerli olur. İllete, zillete düşmez. Beyinsizlik yapmaz. Akılsızlık, aptallık yapmaz. Gidip de, Karl Mark, Engels, Lenin, Stalin, Mao Zedong gibi her biri 50’şer milyon kadar insanını katleden, adi yaratıkları; lider, önder, mürşit tanımaz.

Müslüman, ilmin doğru ve gerçekleri ile İslam dinini, vahiy ile yaşar. Aklını, zekâsını bu güzelim hak değerlerle işlevli kılar. Nefsine, şeytana, şeytanlaşmışlara, sapkınlara, hainlere uymaz. Şeref- onur sahibidir. Maddi, manevi anlamda tertemizdir. Böyle olmalıdır. Zira Allah cc. Ve resulü böyle olmamızı istemektedir.

Müslüman, cahil, cühela, bilgisiz, vurdumduymaz, cehalet içinde olmaz. Zira Kur’an, bilmekle ilgili 700 kadar ayet ile bizlere hitap etmektedir. Peygamberimiz her işe öğretmekle başlamaktadır. “İnternetten, okumakla, öğrenmekle, bilmekle, yazmakla, anlatmakla ilgili ayetleri kolayca bulabilirsiniz. Peygamberimizin bu konu ile ilgili hadisi şeriflerini internetten kolayca öğrenebilirsiniz.” Sadece bilmek, öğrenmek yetmez. Bildiğimiz, hak bilgileri de yaşam tarzı edinmeli. Yaşamalı. Tembel, uyuşuk, pısırık, vurdumduymaz, cahil cühela olmamalı. Materyalistler gibi hak, hakikat cahili olmamalı. Allah’ın yolunu bırakıp, dünyaya gelmiş- geçmiş en adi, katil, katliamcı, kalleş, kahpe, canavar, vahşi, barbar, komünist+faşist yaratıklara; asla, katiyen, kesinlikle uymamalı. Maddi çıkar sağlamak için sapıtmamalı. Haddi, hududu aşmamalı. Kendimizi bilmeli. Âlemlerin Rabbi olan, Yüce Allah’ı bilmeli. Sapıtıp, sapkın olup, azgınlaşmamalı. Hak, hukuk dairesi içinde; en güzel, iyi, onurlu şekilde; hakça, hukukça yaşamalı. Hak, hakikat dairesi içinde kalmalı. Dışına çıkıp, iki âlemimizi perişan etmemeli.