Özellikle yaşadığı sel ve heyelanlarla verdiği mücadelelerle ve Muradiye’nin çehresini değiştirecek projelerle gündeme gelen Muradiye Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı, 30 Aralık’ta güncellenecek olan nüfus sayımı öncesi Muradiyelilere seslenerek ikametgahlarını beldeye taşımalarını istedi. Başkan Balcı özellikle 8 ay beldede kalan sadece 4 ay beldenin dışında ikamet etmelerine karşın ikametgahları başka yerlerde olan Muradiyelilerin belediyenin gelirlerinin artması için ‘’ İKAMETİNİZİ MURADİYE'YE TAŞIYIN BELEDİYE GELİRLERİMİZİN ARTMASINA KATKI SAĞLAYIN, HAYDİ ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYALIM, HEM VİCDANIMIZ RAHAT OLSUN, HEM HİZMET TALEP EDEBİLECEĞİMİZ BİR BELEDİYE MİZ OLSUN’’ sloganıyla başlattığı kampanya ile 30 Aralık 2019 öncesi ikametgahlarını beldeye almaları çağrısında bulundu.

Başkan Süreyya Balcı yaptığı açıklamada: “Değerli Muradiyeli hemşerilerim; İller Bankasından aktarılan payın nüfus sayısına göre hesaplandığı Belediyemizin en büyük gelir kaynağı İller Bankası’ndan aldığı paylardır. Bu da Beldemizde resmen ikamet edenlerin sayısına göre belirlenmektedir. Bu hesaplama 30 Aralık 2019 nüfus sayımında tekrarlanacak ve 1 yıl boyunca geçerli olacaktır. Beldemizde kısıtlı imkanlarla büyük işler yapma gayreti içerisindeyiz. Bu yıl içerisinde birçok projemizi hayata geçirdik ve geçirmeye de devam edeceğiz. Ancak Belediyemizin İller Bankası'nda alacak olduğu payın artması hizmet kalitemizin de artması anlamına gelmektedir. Bu payın artması belediyemizin ve vatandaşımızın faydasına olacaktır.

Belediyemizin bütün alanlarda güçlü ve etkin olabilmesi için ikametgahları başka şehirlerde olmasına rağmen Beldemizde ikamet eden vatandaşlarımızın ikametgahlarını Beldemize aldırmaları Beldemiz için büyük önem taşıyor. Alınan her ikametgah Beldemiz ve belediyemiz için artı bir avantajdır. Beldemizde oturduğu halde resmi ikameti olmayan vatandaşlarımızın 31 Aralık 2019 tarihine kadar ikametini Beldemize alması hizmet kalitemizi artıracağı gibi büyük bir sorumluluğu da yerine getirmiş olacaklar. Tüm hemşerilerimin gerekli hassasiyet ve özeni göstererek örnek vatandaşlığın gereğini yerine getireceğine inancımız tamdır.” Dedi.