Bölgenin muhteşem ve çok sevilen sesi (Türkü Kız) Solmaz Akgül Maden işçilerine maden ocağında türkü ziyafeti sundu.

Artvin'in Murgul ilçesinde maden ocağına giren Türkü kız Solmaz Akgül yer yüzünün yaklaşık 300-400 metre altında maden ocağında çalışan işçilere türkü ziyafeti sunması madenciler tarafından büyük bir mutlulukla karşılandı.

Her sabah maden ocağına girerek aileleri tarafından sessiz bir bekleyişle ocaktan çıkmaları beklenen maden ocağı işçileri yer yüzünün yaklaşık 300-400 metre altında bir sanatçı dinleme ve eğlenme imkanı buldular.


Almanya ve birçok Avrupa ülkelerinin yanı sıra Ankara-İstanbul-Bursa-Erzurum, Kars, Artvin  ve İzmit gibi birçok il ve ilçelerde çok büyük organizasyonlarda sahne alan Türkü kız Solmaz Akgül bu defa yerin 300-400 metre altında maden ocaklarında çalışan işçilere hiç bir karşılık beklemeksizin türkü ziyafeti sundu.

Solmaz Akgül, Maden ocağında maden çalışanlarına yer altında türkü ziyafeti sunan ilk sanatçı olması nedeniyle herkesin gönlünde taht kurdu.

7 Bölgeden 7 kuşağın türkülerini muhteşem sesi ile okuyabilen, her katıldığı etkinlikte dinleyicilerin büyük beğenisini kazanan, bölgenin sevilen sesi maden ocağına girerek madencilerle birlikte yaklaşık 1,5-2 saat hem maden çalışmaları hakkında bilgi alan hemde madencilere muhteşem sesi ile türkü ziyafeti sunan Türkü Kız Solmaz Akgül madencilerin ve bölge halkının sempatisini kazandı.

"O ARTIK BİZİM KIZIMIZ"

Türk Halk Müziği Sanatçısı Solmaz Akgül'e teşekkür eden maden ocağı yetkilileri ve maden işçileri; "Yeryüzünün metrelerce altında bir sanatçıyı dinlemek bizim için oldukça önemliydi. Sanatçımızın bu yüreğine çok teşekkür ediyoruz. Buradan sonra o artık sadece türkü kız değil, bizimde kızımızdır. Bizi önemseyerek bize değer vererek buradaki çalışma ortamlarımızı gördü. Madeni nasıl çıkardığımızı gördü.Yaşam odamızı gördü. Sonunda da bizlere türkü ziyafeti sundu. Bizler kendi aramızda da türküler söylüyorduk ama bu sanatçımızın buraya kadar gelmesi bizleri hem duygulandırdı hemde mutlu etti.Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır" dediler.


"BU SÖZÜ HAYATIM BOYUNCA UNUTMAYACAĞIM"

Madencileri çalışmış oldukları yerlerinde ziyaret eden Türkü Kız Solmaz Akgül; "Burada madenci abilerimin amcalarımın dayılarımın hangi ortamda nasıl çalıştıklarını gördüm. Yetkililerden bazı bilgiler aldım.almış olduğum bu bilgiler beni çok mutlu etti. Şu ana kadar hiç bir olumsuzluğun olmaması çok önemli ve dikkat çekiciydi. Maden çıkarılan ocağa girmeden önce girişte öğle bir yazı vardı ki tüylerimi diken diken etti. Maden ocağı girişinde şu yazılıydı "Yer altından çıkan en kıymetli cevher madencidir." Bu sözü hayatım boyunca unutmayacağım. İş güvenliğinin ön planda olduğunu gördüm.Hele içeride yeryüzünden metrelerce aşağıda yaşam odalarında akvaryum içerisinde balık beslemeleri farklı bir duygu.Allah korusun yaşam odasına ihtiyaç duydukları anları bu balıklarla geçirecek olmalarını düşünmek farklı bir duygu. Bizlerin yaşamımız da kolayca kullandığımız her aleti araç ve gerecin ham maddesini çıkaran bu değerli insanlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Onların bizleri üzerinde hakları vardır. Türkiye'deki bütün maden ocaklarına girip her maden ocağında konser vermek istiyorum" dedi.

Ayrıca bir madencinin de yanık sesi ile türkü okuması ve türkü okurken arkadaşına sarılması herkesi duygulandırdı

İLK FİDAN DİKEN SANATÇI VE BAYAN OLDU

Yer altında madencilere güzel dakikalar geçiren sanatçı Solmaz Akgül daha sonra Maden şirketinin bölgedeki yerel ve ulusal basın mensupları ile birlikte ağaç dikme etkinliğine katılarak bu faaliyetler içerisinde ilk fidan diken bayan ve sanatçı oldu.


Yaklaşık olarak 2 saat süren gezi ve türkü ziyafeti hatıra fotoğraf çekinmeler ile son buldu.