MUŞ (İHA) – Muş’un Bulanık Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Aile Destek Eğitim Merkezi’nin yılsonu sergisi büyük ilgi gördü.
Bulanık Kaymakamlığı önünde düzenlenen ve açılışını Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Abdulhakim Erdoğan ve Bulanık Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nazire Korkmaz’ın yaptığı sergide, kursiyerlerin el emeği göz nuru eserleri sergilendi. 2015-2016 eğitim öğretim yılında 200 kursiyer tarafından çeyiz ürünleri, makine nakışı, iğne oyası, ahşap boyama, örgü oyuncak yapımı, takı tasarımı, süs eşyası, tablo gibi farklı kurslarda yapılan ürünlerin sergilendiği sergiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Bulanık Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nazire Korkmaz, serginin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile düzenlendiğini belirterek, yaklaşık 349 kursiyeri sosyalleştirmek ve becerilerinin yanında eğitim hizmeti vererek topluma kazandırmaya çalıştıklarını kaydetti. Korkmaz, "Beş ay süren kurs sonunda kursiyerlerimizin el emeği göz nuru çok güzel çalışmaları ortaya çıktı. 2 ayrı eğitim destek evinde bu yıl 349 öğrenci kurs gördü. Bugün de kursiyerlerimizin göz nuru el emeği olan ürünlerin sergisinin açılışını gerçekleştirdik. Tüm Bulanık halkını sergimize bekleriz" ifadelerini kullandı.
Yılsonu sergisine Bulanık Belediye Başkan Vekili Arafat Kardağı, Bulanık Kaymakamı’nın eşi İdil Şahin Küçükefe, Rüstemgedik Belediye Başkanı Abdullah Aydın, Bulanık Cumhuriyet Savcısı Burhan Özlem, Bulanık Asliye Hukuk Hakimi Yılmaz Kurban, Bulanık Şoförler Odası Başkanı Bahattin Taşkıran, AK Parti İlçe Başkanı Ali Bulut, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.