Muş Belediyesi, iş makinelerinin bakım ve onarımlarını yaparak karla mücadele için hazırlıklarını tamamladı
Belediye Başkanı Feyat Asya, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü hizmet binasını ziyaret ederek, durum değerlendirmesi yaptı. 2016 yılı çalışma sezonunu yoğun bir şekilde geçirdiklerini belirten Başkan Feyat Asya, sorunsuz bir kış mevsimi için gerekli tedbirleri aldıklarını ifade etti. Başkan Asya, kış mevsiminde kullanılacak araçların bakım ve onarımdan geçirilerek kışa hazırlandığını dile getirerek, kış mevsimi öncesinde aciliyet arz eden çalışmaların tamamlandığını kaydetti. Muş’ta kış mevsiminin uzun ve yağışlı geçtiğini hatırlatan Başkan Asya, karla mücadele konusunda vatandaşların mağdur olmaması için gerekenin yapılacağını kaydetti. Kaliteli hizmet sunmak için araç parkının önemli olduğuna değinen Başkan Asya, bu bilinçle birçok yeni iş makinesi aldıklarını söyledi.
Kent genelinde yol ve kaldırımların da bakımlarını yaptıklarını belirten Başkan Asya, "Karla mücadele çalışmaları sırasında yollar ve kaldırımlar ister istemez tahrip oluyor. Altyapı döşemelerini tamamladığımız yolların onarımını ilkbaharda hemen yapıyoruz. Ancak altyapı döşemeleri yapılmayan yolların da onarımını yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde değerlendirme sürecinin tamamlanmasını umut ettiğimiz altyapı projemizin başlaması ile yollardaki sorunu da ortadan kaldırmış olacağız. Şimdilik geçici çözümler yapıyoruz. Kış mevsiminde vatandaşlarımızın mağdur olmaması için şimdiden tahrip olan yolları onarıyoruz" dedi.
İş makinelerinin tüm bakımlarının yapıldığını ifade eden Başkan Asya, "Araçlarımızı Muş’ta veya farklı illerde olmak üzere tamamını bakımdan geçiriyoruz. Kış mevsiminde karla mücadele çalışması bizim için çok önemli bir çalışmadır. Kar yağdığı zaman şehir içerisinde ulaşımın rahat bir şekilde sağlanması ve şehirde kardan dağların oluşmaması için karı taşıyoruz. Kış mevsimi ilimizde çok çetin geçiyor. Karla başarılı bir mücadele yapılmaması halinde hayat adeta felç oluyor. Geçtiğimiz yıl, son yılların en yağışlı kışını geçirdik. Kar temizleme çalışması haricinde günde 400-500 kamyon karı şehir dışına naklediyorduk. Muş Belediyesi olarak karla mücadele çalışmasını her yıl olduğu gibi bu yıl da başarılı bir şekilde gerçekleştireceğimize inanıyoruz" ifadelerini kullandı.