Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki patlama ve Adıyaman’da bir askerin şehit edilmesine tepki göstererek, “Terörün her türlüsüne karşıyız. Terörün hepsini lanetliyoruz” dedi.
Muş Valiliği 2015 yılı 3. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, valilik toplantı salonunda Vali Vedat Büyükersoy başkanlığında gerçekleşti. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Vedat Büyükersoy, Suruç ve Adıyaman’daki saldırılara tepki göstererek hayatını kaybedenlere ise başsağlığı diledi. Suruç’taki patlamada ölen üç gencin Muş’ta defnedilmesinden sonra aileleri arayarak başsağlığı dileklerinde bulunduğunu ifade eden Vali Büyükersoy, demokratik ülkelerde elinde silah olan insanların gezmesi ve dolaşmasının her zaman o ülke ile millet için zararlı olduğunu söyledi. İnsanların teröre başvurmaması uyarısında bulunan Vali Büyükersoy, “Değerli mesai arkadaşlarım, öncelikle geçtiğimiz gün Suruç’ta yaşanan terör eyleminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlılığı diliyorum. Üç kardeşimizde bildiğiz gibi Muş’a geldi. Onların defin işlemleri gerçekleştirildi. Aileleri tek tek arayıp başsağlığı diledim. Hepinizin bildiği gibi demokratik ülkelerde elinde silahlarla insanların gezmesi, her zaman o ülke için, o millet için zararlıdır. Terörün her türlüsüne karşıyız. Terörün hepsini lanetliyoruz. İnsanların teröre başvurmasının, silahlı gezip dolaşmasını hiçbir demokratik ülkede kabul edilebilir olmadığını da ifade etmek istiyorum” dedi.
Koordinasyon kurulu toplantılarının amaçlarını açıklayan Vali Büyükersoy, özellikle bölge müdürleri ve kamu kurum amirlerinin toplantılara katılması uyarısında bulundu. Vali Büyükersoy, “Toplantılarımız hepinizin bildiği gibi ilimizde yapılan yatırımların koordinasyonluğunu ve işbirliğini sağlamak içindir. Tıkanan yerlerde karşılıklı görüşmelerle bu sıkıntıları aşmak için düzenlenmektedir. Bu toplantıya bütün daire müdürlerimizin, bölge müdürlerimizin en üst seviyede katılması hem mevzuat gereğidir hem de bu işi esasında olması gerekende odur. Özellikle uyarmak istiyorum. Eğer bölge müdürü ya da il müdürü kendi katılmıyorsa yerine başkasını gönderiyorsa, bu durumun sürdürülebilir olmadığını ifade ediyorum” ifadelerini kullandı.
Demokraside patronun millet olduğunu kaydeden Vali Büyükersoy, kamu kurumlarında vatandaşa gösterilecek muameleye dikkat çekerek, “Özellikle demokrasilerde patron millettir. Patron millet olduğuna göre, milletimize kamu idaresinin temsilcilerinin, görevlilerinin nasıl muamele yapması gerektiğini sizlerde bilmektesiniz. Ben kapımdan gelene sanki o kapıdan kardeşim, anam, babam, teyzem girmiş gibi değil, ben girmişim gibi bakıyorum. Aynı tavır ve davranışı da bütün arkadaşlarımdan bekliyorum. Bu olması gerekendir. Kamu hizmetlerinin müşterisi vatandaştır. Müşteriye iyi muamele yapmak esastır. Esnafa gittiğinizde eğer, asık suratlı sirke satan bir yüz ile karşılaşırsanız, oradan alışveriş yapmadan belki çıkarsınız. Kamu hizmetlerinin müşterisi vatandaş olduğuna göre, vatandaşımıza olan muamele bizim bir hizmet alanına gittiğimizde almak istediğimiz muameleden farklı olmamalı, hatta daha iyi olmalıdır” diye konuştu.
Muş’ta kış mevsiminin uzun sürdüğünü hatırlatan Vali Büyükersoy, “Yaklaşık altı ay kış yaşayan nadir illerden birisiyiz. Böyle bir ilde, kamu yatırımları zamanı iyi kullanılarak ancak tamamlanabilir. Yatırımcı kurumların amirlerinden özellikle istirham ediyorum. Yatırımlarını kış mevsiminde planlasınlar, ödeneklerini takip etsinler ve havalar inşaatlar için uygun hale gelir gelmez hemen işe başlayabilsinler. Özellikle milli eğitim ile ilgili yatırımlar çok büyük önem arz etmektedir. Hepinizin bildiği gibi 13 ya da 15 Eylül gibi okullar açılmaktadır. Okullar açıldığında biz tekrar tamir ve tadilat işine girelim dersek, çocuklarımızın mağduriyetine ve eğitimsiz kalmalarına sebebiyet vermiş oluruz” dedi.
“TUVALETİ DIŞARIDA OLAN OKULLARIMIZ VAR”
Tuvaleti dışarıda olan ve eski yapılardan oluşan okullar için çözüm yolu aradıklarını vurgulayan Vali Büyükersoy, “Geçen senede dile getirdik. Tuvaleti dışarıda olan okullarımız var. Kışın bunların giderleri donmakta ve kullanılamaz hale gelmekte. Bunlar ile ilgili çözüm önerilerinizi getirin yapmaya çalışalım diye talimatlar vermiştik. Gerçi bir kısmı geçmişte yapılan taş binalar olduğu için içine tuvaletin taşınması, alınması hemen hemen imkânsız gibi diyor arkadaşlarımız. Bu okullarımızda bu problemleri nasıl çözebiliriz, bunun gayreti içinde olmakta büyük fayda var. Çünkü o çocuklar hepimizin çocukları, kış şartlarında çocuklarımızın ihtiyaçlarını gidermek için o soğuk günlerde tuvalete gitmesi gelmesi gerçekten çok büyük bir problem oluşturmaktadır. Özellikle milli eğitim camiasına, il özel idaresinde bu işler ile ilgilenen ya da çevre ve şehircilikte bunların keşiflerini yapan arkadaşlara özellikle istirham ediyorum. Bunları hızlı bir şekilde yapsınlar ve tamamlanması konusunda gayret sarf edelim. Evet, biliyoruz bazı konularda ödenek yeterli değil. Ama ödenekleri de hem biz hem siyasilerimiz takip edecek ve etmelide. Yine ilgili daire müdürleri de ihtiyacı olan ödenekleri kendi bağlı oldukları bakanlıklardan takip etmek sureti ile bu hizmetlerin yürütülmesine çalışmalıdır. Koordinasyon kurulumuzun 2015 yılı üçüncü dönem toplantısının, ilimiz ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Suruç’ta, Adıyaman’da hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum” şeklinde konuştu.
Açılış konuşmasının ardından, kamu kurum amirleri sırasıyla söz hakkı alarak hayata geçirilen projeleri anlatmalarıyla toplantı sona erdi.