Eskişehir’de dün gece başlayan ve sabah saatlerine kadar devam eden kar yağışı yüksek kesimlerde her tarafı beyaza bürürken, birçok bölgede güzel görüntüler oluşturdu.
Uzun bir aranın ardından dün gece ilerleyen saatlerde aralıklarla başlayan kar yağışı, yüksek kesimlerde daha etkili oldu. Hava sıcaklığının eksi 2 dereceye kadar düşmesine de yol açan kar, şehir merkezlerinde daha az gözlenirken, yüksek kesimler tamamen beyaz örtüye büründü. Nisan ayında yağan kar, çiçek açan ağaçları ve yeşil çimenleri tamamen kapladı. Günün ilerleyen saatlerinde güneşin açması ve ısının hava ile yer yer eriyen kar, kuzey kesimlerde saatlerce kaldı. Yağış sebebi ile araçların üzerilerinde birkaç santimetrelik kar birikti.
Şelale Park yakınlarda dolaşıp karın keyfini süren bir vatandaş ise, bu ayda yağan karın çimlere faydalı olduğunu fakat çiçek açan ağaçlarda zarar yol açtığını söyledi. 30 senedir Nisan ayında kar yağışını görmediğini söyleyen vatandaş, çocukluğunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında, gösterilerini kar altına yaptıklarını da hatırlattı.