Müslüman önce ilmi, irfanı, hikmeti, insanlığı, İslâm dinini, bilimi, sanatı, yararlı kültürü, Kur’ân’ı Kerim’i, Peygamberimizi; öğrenmeli, bilmeli, anlamalı, algılamalı, yaşamalıyız. Bunun için örgün ve yaygın – açık öğrenim ve eğitim görmeliyiz. Öğrenmeyi öğrenmeliyiz. Yararlı, iyi, güzel, doğru, gerçek her bilgiyi bilmeliyiz ki; bilge olalım. Bilge olarak; insanlıkla, İslamiyet ile en medeni insan gibi yaşayalım. Olan, güzellikleri örnek alalım. Olan, yanlışlıkları, vahşeti, dehşeti, korkunç haydutlukları, eşkıyalıkları, teröristlikleri görüp; ders ve ibret alalım. Aklımızı, zekâmızı, irademizi en güzel şekilde kullanalım. Akıllı, akil insan olalım ki; irşat edelim, feyiz verelim, hidayete ulaştırmaya sebep olalım. Dosdoğru yol olan, hak ve hakikat olan, İslam dininde ve bilimde kalalım.

Kur’an’ı Kerim’i kendimize rehber- kılavuz yapalım. Peygamberimiz gibi Kur’ân’a uyarak, yaşayalım. Sade ve helal, meşru, mubah bir onurlu yaşantı sürdürelim. Sevgi, saygı, şefkat, merhamet, müşfik, olgun mümin olalım. İnsanlara, hayvanlara, varlıklara; merhametle, acıyarak, şefkatle, müşfik davranalım. Kızgınlıkla, öfkeyle, akılsızlıkla, canavarca asla davranmayalım. İnsanlıktan uzaklaşmayalım. Zalim kâfir katliamcı katil gâvurlar gibi olmayalım. İnsanlıktan bir milimetre bile kesinlikle uzaklaşmayalım. Bugün, bu tip kişiliksiz vahşi, haydut, saldırgan canavarları gördükçe, insanlığın ve Müslümanlığın değerini çok daha iyi anlıyorum.

Müslüman, hak, hukuk, adalet, doğruluk, iyilik, güzellik, yararlılık, güzel İslam, güzel ahlak, edep, hayâ, bilim ile hakkaniyetçe davranır. Kimseye zarar vermez. Gâvur zalim kâfirler gibi zayıfa, yoksula, sivile, silahsıza, halkın mazlumlarına, masumlarına görülmemiş hayvan gibi saldırmaz. Müslüman, en iyi, güzel, doğru, dürüst, uyumlu, geçimli, örnek, numune erdemli, faziletli, olgun insan olmalı. Kimseye haksızlık yapmamalı. İnsanlara adil, cömert, güzel, estetik, anlayışla, saygıyla, sevgiyle davranmalı. Allah’ın en has, güzel, iyi, yararlı kulu olmalı.

Müslüman, Allah’a kulluk- ibadet görevini aynen peygamberimiz gibi Kur’ân üzere yapmalı. Samimiyetle, bilgiyle, bilinçle yapmalı.

Müslüman, Allah’ın yarattığı her kula, Müslüman olana, olmayana, insana ve diğer tüm yaratılan varlıklara; Allah’ın emrettiği şekilde, peygamberimizin davrandığı şekilde davranmalı.

Müslüman, alçak gönüllü, ağırbaşlı, efendi, centilmen, sevgi dolu, saygılı olmalı. Halik olan, Rab olan, Yüce Allah’ın emrinden çıkmamalı. Çıkarsa, insanlıktan da çıkar! Dünyanın daha önce anlattığım, katliamcı zalim katiller gibi olur! Allah cc. Korusun. Hak ve hakikat yolundan sapıp; sapık, sapkın, zalim, kâfir olmamaya çalışmalıyız! Dünya insanlarının daha %10 kadarı ancak İslam dinini, Müslümanlığı anlamış durumdadır. Müslüman olduğunu söyleyenlerin, çok büyük bölümü bile; Allah’ı Esma’ül Hüsna ile anlamamış. İslam dinini yegâne tek hak din olarak kabul edip, eşler- ortaklar koşmamıştır. Hala Allah cc. Allahü Ekber diyemeyenler var. Hala İslam dinindenim, Müslümanım, deyip; sapık felsefi ve bozuk ideolojik görüşleri, İslam dininin ve Müslümanlığının önüne koyanlar bulunmaktadır! Hak ve hakikat bilgileri edinmeyenler, felakettedir! Fecaattedir! Sapkın yoldadır.

                Müslüman, iman ve İslam dini esasları, ilkeleri ile yaşamalıdır. Allah cc. Adı ile kalpleri titremeli. Allah’a aşk, sevda ile bağlı olmalı. Allah’ın peygamberi Hazreti Muhammet’e uyarak, samimiyetle, İslam dinini yaşamalı. Bu öyle bilgisizlikle yapılacak işler değildir. Bilgi, birikim, öğrenim, samimiyet ister. Kur’an’a ve peygamberimize sadakatle sımsıkı bağlı olmalıyız.

                Allah’a kulluk edenler, insanlığa daha çok yararlı olur. Şu anda 1915 Çanakkale Köprüsü’nün açılış töreni yapılmaktadır. Daha öncede İstanbul Boğazı üzerine 3 tane asma köprü yapmıştık. Yine aynı boğaza 2 tane deniz altından; Avrasya ve Marmara tünellerini yapmıştık. Yine İzmit Körfezi üzerine Osmangazi asma köprüsünü yapmıştık. Keban Barajı üzerine asma köprüsü yapmıştık. Şimdide Çanakkale Boğaz’ı üzerine, iki ayak arası açıklığı 2023 metre olan dünyanın en uzun ayak açıklığı olan asma köprüsünü, bugün, yanı; 18.03.2022 günü saat: 17.00’de açıyoruz. Yazdığım yatırımların her biri de zamanın en büyük ve özellikli yatırımları olmuştur. Yapanlara teşekkür ediyorum. Allah cc. Razı olsun, diye dua ediyorum.

                Bunları herhangi bir savaşta korumak için gereken önlemleri almalıyız. Hava, kara, deniz, uzay saldırılarından korumayı en iyi şekilde yapmalıyız. Şimdiki savaşlarda, zalim kâfir gâvurlar, öncelikle sivil hedefleri, stratejik sivil ve askeri hedefleri, kentleri, hastaneleri, okulları, mabetleri, Pazar yerlerini, alışveriş yerlerini vurmaktadırlar. Peygamberimiz ve Osmanlılarda olduğu gibi cephede savaş yapmamaktadırlar. Kale savaşları yapmamaktadırlar. Meydan savaşları yapmamaktadırlar. Daha çok çocukları, kadınları, yaşlıları, bebekleri, hastane, okulları; etkili füze ve bombalarla vurmaktadırlar. Bu zalim kâfir gâvurluğun alametidir. Müslümanların yapacağı korkunç dehşet saçan vahşilikler değildir. Müslüman, bu haydut, eşkıya, saldırgan, teröristlerle hiçbir konuda, hiçbir alanda benzeşmez, benzeşmemeli.

                Müslüman, Allah’ın emir ev yasaklarına uygun hareket eder, davranır. Hiçbir şey, Müslümanları Allah’ın emrinden alıkoyamaz, koymalı. Müslümanlar her işin, görevin en ideal olanı yaparlar, yapmalıdırlar. İbadette, davranışta, harekette, eylemde, amelde en yararlı olanı yaparlar. Boş ve zararlı, yararsız işler yapmazlar. Namusludurlar, iffetlidirler, sözlerine bağlıdırlar, emanetlere hainlik etmezler, alçaklık, kahpelik, kalleşlik, adilik, katillik yapmazlar. Müslümanlar, cahil değillerdir, olmamalıdır. Cahillerle muhabbet etmemeli. Onlarla sürtüşmeye, kavgaya, dövüşe, savaşa kalkmamalı. Onları muhatap almamalı. Dostluk kurmaya çalışmamalı. Onlardan dost olmaz.

Müslüman, cimri, pinti, tembel, hımbıl, alil, iş bilmez, iş yapmaz, tembel, cahil, mesleksiz, bilgisiz, yeteneksiz, beceriksiz olmaz, olmamalı. Bu davranışlar haramdır. Yanı yasaklanmıştır.

Müslüman, Allah’ın yasaklarını işlemekten korkar. Zira Allah’ın azabından korktuğu için haram, günah işlemez. Sevap, mubah, meşru işler yapar. Devletin yasalarına da uygun davranır. Suç işleyip, ceza almaz. Cezaevine konmaz. Aile halkını ve sevdiklerini perişan etmez. Cana kıymaz. İnsan, hayvan öldürmez. Hayvan öldürmek de, insan öldürmek gibi büyük günahtır. Suçsuz, günahsız, dilsiz güzelim hayvanları öldürenler; acımasız, serseri, katil, cani yaratıklardır. Cezalarını hak ettikleri gibi eksiksiz göreceklerdir. Belki bu dünyada devletin adil olmayışından yararlanıp, suç işlerler. Ama ahirette öyle suçun cezasız kaldığı tek bir olay, an yoktur.

Müslüman, yalan söylemez. İftira atmaz. Yalan tanıklık yapmaz. Müslüman her işin en iyisini, hayırlısını, iyisini yapar. Günah, haram işlemekten kaçınırlar. Bilmediği işlerde akıl danışırlar. Ortak, dosdoğru aklı kullanırlar. Şüpheli işlerden sakınırlar. İyi bilmediği işleri yapmazlar. Müslümanlar, haksızlığa karşı direnirler. Haksızlığı kabul etmezler. Kâfirlerin, zalimlerin haksız uygulamalarına yasal tepkiyi olması gerektiği gibi veririler. Hayırlı, iyi, güzel, yararlı, sevap işlerde yarışırlar. Tüm güçleriyle İslam için insanlık için mücadele ederler. Bu mücadele, dinimize uygun yapılır, yapılmalıdır. Katliamcı, katil İslamcılar, sosyalistler, komünistler, ırkçılar, liberaller, kapitalistler, faşistler, sapkınlar, eşcinsel homoseksüeller, feministler, LGBTİ+ cinsel sapıklar, zalimler, putperestler gibi verilmemeli. Müslümanların, onlarla hiçbir ilgisi, ilişkisi, benzerliği, örtüşmesi olmaz, yoktur, olmamalıdır.

Müslüman, inanç, ibadet, ahlak, yaşayış yönüyle hiçbir zaman zalim kâfirlere benzemez. Benzedikten sonra zaten Müslüman olmaz. Müslümanlar, yaşayışlarıyla en güzel ve onurlu- şerefli, saygın bir millettir, ümmettir. Böyle olmalıdır. Bugün, zalim kâfirler, insanlığın yüzkarası, varlıkların en şerlisidir. İnsanlığı, varlığı mahvetmektedirler. Hem mahvederler hem de yaptıklarını birkaç süslü, yalan, iftira sözlerle örtmeye, gizlemeye çalışırlar. Zaten kâfir demek; doğru ve gerçeklerin üstünü örten, demektir.

Allahü Teâlâ, Kur’an’da kâfirleri şöyle tanıtmaktadır: “ Kâfirler, iman etmemişlerdir. Kâfirlerin doğru Allah cc. İnancı bile yoktur. Kâfirlerin duygu, niyet, düşünce, eylemleri doğru ve insancıl değillerdir. Çok yalan söylerler. Sözlerine durmazlar. Şarlatandırlar. Kur’ân’dan, İslam dininden ve Müslümanlardan rahatsız olurlar. Bunun için İslam ve Müslüman düşmanlığı yapmaktadırlar. Avrupa’nın, batının; İslam, Müslüman, zenci- siyahi düşmanlığı haddi aşmaktadır. Birbirine bile dost değillerdir. Başkalarını bulamazlarsa, kendilerini yerler. Müslümanları, zencileri aşağılarlar. Katlederler!

Kâfirlerin iyilikleri yalandandır. Kandırmak, kendi yanına çekmek, kullanmak içindir. Allah cc. Rızası için iyilik yapmazlar. Kâfirlerin, ahiret inançları da yoktur. Allah cc. Onları lanetlemiştir. Ahirette yaptıklarından pişman olacaklardır. Kâfirler dost kabul edilmez. Çünkü onlardan dost, kardeş, arkadaş olmaz. Onlara uyulmaz. Belki bu yazdıklarım size abartı gelebilir. Ama tarihe, bugüne, yarınlara bakarsanız, doğru değerlendirirseniz; bunlar yılanlardan, çıyanlardan, mikroplardan, sivrisineklerden çok daha fazla insan, hayvan ölümlerine neden olmuşlardır.”

Bugün, 19.03.2022 miladi takvim günüdür. Günlerden Cumartesi günüdür. Tüm ülkemde kar yağışı vardır. Bu yıl hava soğuk ve karlı geçmektedir. Rusya’da; biz bir milletiz, biz bir halkız. Hristiyan’ız. Ortodoks’uz. Tarihimiz birdir, dediği; Ukrayna halkını mahvetmektedir! Ülkenin sınır boylarını işgal etmiştir. Ülkeden 4 milyon insan, 23 günde kaçmıştır. Ama erkeklerin 18- 60 yaş aralığında olanlarının kaçması yasaklanmıştır. Savaş nedeniyle seferberlik ilan edilmiştir. Rusya, Ukrayna halkını sığınaklarda, kiliselerde, okullarda, hastanelerde, kentlerde, her yerde ağır bombalarla katletmektedir! Anadolu halkımın deyişi ile bu kızıl kâfir gâvur, diğer ülkelerde de, Suriye, Libya’da da kıyım yapmaktadır! Sivilleri katletmektedir. Wagner denilen paralı askerleri terörist olarak kullanmaktadır. Aynı Rusya gibi dinsiz imansız ateist komünist olan terörist gruplardan, PKK ve diğer komünist terör örgütleri de halkımıza aynısını yaptı, yapıyor!

Allah cc. Kâfirleri, münafıkları, müşrikleri, putperestleri Kur’an’da anlatıyor. Allah’ı dinlemeli. Gidip de; Karl Marks, Engels, Lenin, Stalin, Mao, Hitler, Musollini ve onların yolunda olan firavunları dinleyip, onlara uymamalı.

Miladi takvim ile yıl 2022 dedik! 100 yıl geriye gittiğimizde, bugün var olan, 57 İslam ülkesinden hiçbiri bağımsız, özgür değildir. Hepsi işgal altında, saldırı altındaydı. Kâfirler, Müslümanları acımasızca katlediyor! İffetlerini kirletiyor! Ülkelerini işgal ediyordu! Can, mal, mülk, nesil, iffet, namus ayaklar altında parçalanıyor; top, tüfekle yok ediliyordu! Afrika, Asya, Orta ve Güney Amerika kıtaları da ayni durumdaydı!

1922 yılında Türkiye’miz dâhil tüm İslam ülkeleri kefirlerin ayakları altındaydı. Müslüman olmayanlarda, işgal altındaydı. Sömürü, katillik, katliam, soykırımlar yapılıyordu.

Bugün Avrupalılar kendi lehlerine gelecek şekilde propaganda yapılıyor. Şöyle deniyor: “Bizi Hıristiyan olduğumuz için kalkındık, geliştik, büyüdük, refaha ulaştık! Bunların her sözü yalandır. Uydurmadır. Kandırmacadır. İftiradır. İnsanları Hristiyanlıkta tutabilmek, diğer inançları kötüleyip, düşmanlık ettirmek için böyle söylüyorlar. Bu emperyalistlerin hepsinin gelişmesinde; mazlumların, masumların, sömürge ettiklerinin zenginliği vardır. Bunların tarihleri, sosyolojileri, edebiyatları, sözel, sosyal anlatımları büyük yalanlarla doludur. İnandıkları Hristiyanlıkta yalanlarla doldurulmuştur.

1970 yılında daha 14 yaşında iken Almanya’ya gitmiştim. Stuttgart, Nagolt şehrinde bir Rizeli Türk, manitasına asılan Alman hippileri bıçakladı. Bizde o gün Cumartesi günü Nagolt ’da idik. Olayı biliyoruz. Rizeli olarak bıçaklayanı da tanıyoruz.

Evinde kirada kaldığımız Alman kadın, gazeteyi aldı. Oturduğum odaya gelip, bağırmaya başladı. Bağırırken diyor ki:  “ Türkler barbar, Türkler katil, 9 Alman’ı meyhanede bıçakladı!” Ona dedim ki; yanındaki bayana asılmasaydılar, takılmasaydılar! Türk bu durumda birkaç hippiyi bıçakladı diye barbar, katil diyorsun! Ya Almanlar, Birinci ve İkinci Dünya Savaşı’nda 90 milyon insanı katletti, evlerini, şehirlerini yıktı! Aç, açık, hasta bıraktı. Almanlar 90 milyon insanı acımasız, haksız yere katletti de, katil, barbar olmuyor! Türkler mi barbar, katil oluyor? Böyle deyince de, bana İkinci Dünya savaşında olanları anlatmaya başladı.

Bendeniz, 1979 SSCB Devletinin, Afganistan’ı işgal etmesinden sonra, 30 İslam ülkesinin kâfir gâvurların katlını televizyonlarda izledik. Canlı yayınlarda gördük. Bu kâfirler yok edecek Müslüman bulamayınca, birbirini yerler! İçimizdeki dinsiz imansız ateist komünistlerde böyledir. Saldıracak, kendilerinden olmayan kişiler bulamayınca, birbirine saldırırlar. Bunu kudurmuş köpekler ve kudurmuş sırtlanlar bile yapmamaktadır. Bunlar, Allah’ın deyişi ile en aşağılık, bayağı yaratıklardır. Yazdıklarımı çok görmeyiniz. Çok göreceğiniz; kudurmuş katliamcı, işgalci, saldırgan katiller olsun.

Allah cc. Münafıkları şöyle anlatmaktadır: “ münafıklar iman etmemişlerdir. Müslüman değillerdir. Kalplerinde niyetleri kötüdür, hastalıklıdır. Beyinleri kötülük düşünür. Münafıklar fitne, fesat, bozukluk, bozgunculuk çıkarırlar. İkiyüzlüdürler. Kibirlidirler. Dini değerleri alaya alırlar. Kötülüğü emrederler. İyiliği yasaklarlar. Dünya zevk ve keyiflerine düşkündürler. Münafıklar, kâfirlerle dostturlar. Müslümanlara düşmandırlar. Münafıklar her şeytani işleri düşünür ve yaparlar. Münafıklarla dost, kardeş, arkadaş olunmaz. Münafıkların namazları kılınmaz. Münafıklar cehennem azabına uğrayacaklardır. Münafıklar tövbe ederse, kurtuluş kapıları kendilerine açılır.”

Allah cc. Müşrikleri şöyle tanımlıyor: “ Müşrikler, Allah’tan başkasını ilah edinmişlerdir. Müşrikler, dinden, İslam dininden korkarlar. Müşrikler, Allah’tan başkasına dua ederler. Müşrikler, insanları, Allah yolundan, Allah’ın hak dininden saptırmak isterler. Müşrikler hakkıyla doğru düşünmezler. Doğru ve gerçekleri gizlerler. Müşrikler, kız çocuklarına değer, kıymet vermezler. Müşrikler tutarsız, yalan, yanlış konuşurlar. Tutarsız isteklerde bulunurlar. Müşriklerden sakınmak gerekir. Müslümanlara her zaman zarar vermeyi düşünür ve ziyan yapmaya çalışırlar.”

Hak yoldan, Allah cc. Ve peygamberinin yolundan gitmeyenler, bir şekilde helak olurlar. Yok olurlar. Büyük zararlara uğrarlar.  Nuh kavmi, Hud kavmi, Semut kavmi, Lüt kavmi, Şuayip kavmi ve pek çok kavim, sapkınlıkları nedeniyle helak olmuştur.

                Halik olan Yüce Allah cc. Bakara Suresi 154. Ayette mealen buyuruyorlar ki: “ Allah yolunda öldürülenlere; “ ölüler ” demeyin. Hayır, onlar diridirler. Ancak siz bunu bilemezsiniz.”

                Şehit; dini bir terim olup, Allah cc. Yolunda canlarını veren, Müslümanlar için kullanılır. Şehit ve gazi olmanın, İslam dininde şartları, esasları, nitelikleri, özellikleri açık, net olarak bildirilmiştir.

                Peygamberimiz şöyle buyuruyor: Kısaca alınmıştır: “ Geçmiş ümmetler bana gösterildi. Peygamber gördüm. Yanında bir grup var. Sayıları 10 kişiyi geçmeyen insanlar! Peygamber gördüm. Yanlarında bir, iki kişi bulunuyordu. Peygamber gördüm. Yanlarında hiç kimse yoktu. Yanı o peygambere hiç kimse inanmamıştı. Hazreti Musa as. Peygamberi gördüm. Yanında kalabalık bir mümin topluluğu vardı. Başka bir ufka baktım. Kendi ümmetimi gördüm. En kalabalık olan benim ümmetimdi…”

                Peygamberimiz sav. Buyuruyor: “ … Rahatsız edici bir şeyi yoldan kaldırmak, sadakadır.”

                Müslüman, ilim, bilim, bilgi, din- iman bilgisi sahibi olmalı. İnsan onlarca yıl olan ömründe bunları öğrenebilir. Hatta akademik boyutta, kariyer yaparak bile öğrenebilir. Önemli olan; öğrenmeyi öğrenmesi, öğrenmeye niyetlenip, harekete geçmesidir. Daha çok örgün öğrenim görmesidir. Yaygın, açıktan da öğrenebilir. Öğrendiği yararlı bilgileri yaşaması hepsinden daha önemli, değerlidir.

                Allah’ın yapmamızı emrettiği ibadetleri mutlaka yapmalı. İbadetleri yapmamak da büyük günah, haramdır.

 Allah cc. Bizlere şunu şöyle soracak: “ Seni, bana ibadet etmekten, alıkoyan neydi? “

                Nasıl bu soruya yanıt- cevap vereceğiz? Solcular, kapitalistler, laikler, seküler olanlar, ateistler, deistler, komünistler, sosyalistler, kapitalistler, liberaller, cinsi sapıklar, kâfirler, gâvurluk yapanlar; beni aldattı, kandırdı, hak ve hakikat yolundan saptırdı, dememiz geçerli bir yanıt olur mu?

                İnternete şunu soralım. Aldığımız yanıtları yaşam tarzı yapalım:

1-      Allah cc. Müslümanlara, insanlara hangi ibadetleri yapmasını emretmiştir?

2-      Allah cc. Müslümanların, insanların hangi davranışları yapmasını haram kılmış, yasaklamıştır?

Büyük günah, haram işlememeli. Haramlar, sevapları da yok eder, götürür! Sevapları silip, sıfırın altına indirir! İbadetlerin Allah cc. Katında makbul olmasını, değer, kıymet bulmasını engeller. Ahlaksızın sevabına değer verilmez.

En büyük günahları peygamberimiz sav. Şöyle açıklamıştır:

1-      Allah’a şirk- ortak koşmak! Dinine de ortaklar bulmak, büyük günahlardandır.

2-      Anne ve baba hakkına uymamak, anne ve babaya eziyet, haksızlık etmek!

3-      Yalan söylemek ve de yalan yere tanıklık etmek de büyük günahlardandır. Haramdır.

4-      İnsan öldürmek, haksız yere insan öldürmek, büyük günahlardandır. Hak var, kanun var, yasa var, adalet ve devlet var. Cezayı onlar verir. İnsan kişisel olarak bir başkasını öldüremez. Hayvan da öldüremez.

5-      Yalan yere yemin etmek,

6-      Yetim malı yemek veya bir başkalarının hakkını, hukukunu çiğnemek de büyük günahlardandır.

7-      Faiz alıp, vermek, tefecilik yapmak da büyük günahlardandır.

8-      Düşman saldırılarına karşı direnmeyip; malı, canı, nesli, iffeti, vatanı korumayıp, meşru savaştan kaçmak da büyük günahlardandır. Haramdır.

9-      Namuslu, iffetli kadınlara iftira etmek de büyük günahlardandır.

10-   Bir başkasının dinine, imanına, anne ve babasına sövmek, küfretmek de haramdır. Büyük günahlardandır. Müslüman hiç kimseye hakaret edemez, haksızlık edemez. Her varlığın hak hukukuna saygılı davranmalıdır.

11-   Açlık korkusu ile çocukları öldürmek, canlı iken ana rahminden aldırmak büyük günahlardandır. Ama çocuk sayısını makul sayıda tutmak için korunmak normaldir. Çünkü günümüzde ülkemizde, 65 - 75 çocuğu olup, 100’e tamamlayacağım, diyen, ilkel kafalı, beyinsiz ahmaklar vardır. Bunlar köpek, horoz misali insanlaşamamış, gelişememiş ilkel yaratıklardır. Ailenin, çocukların, toplumun, devletin anasını ağlatmaktadırlar. Toplumda her türlü suç işlemeyi oluşturmaktadırlar! Dünyanın düzenini bozmaktadırlar. En büyük kötülüğü de çocuklarına yapmaktadırlar.

12-   Müslümanların kadınlarına, akraba, komşu kadınlarına kötü gözle bakmak da büyük günahlardandır. Bunun gibi 700 kadar haramın- yasaklamanın olduğunu, İslam âlimleri dinimizde saptamışlardır.

Müslüman, hak din İslam’a, bilime uyarak yaşamalı. Aklını, zekâsını, bilim ve İslam dini ile işlevli kılarak yaşamalı, davranmalı. Günah, haram işlememeli. Bilim dışı davranmamalı. Bilim ve hak din İslam dışı davrananların, yaşama şansları çok azdır.

Bunu, 2020- 2022 yılları arasında, hala devam eden Kovid- 19 pandemi salgın virüs hastalığında gördük. Aşı karşıtı olanların, aşı olmayanların, büyük bir çoğunluğu öldü! İnsan sağlıklı yaşarsa, sağlık için gereken önleyici tıbbi iyileştirmeleri yaparsa, uzun yaşar. Hasta olmamak için sağlıklı yaşarsa, aşılarını yaptırırsa, sağlıklı beslenirse, kendini çok yormayacak şekilde spor yaparsa, kan yağlarına- lipitlere dikkat ederse, uzun yaşar. Temizliğe dikkat etmeli. Çok yememeli. Çok uyumamalı. Sağlıklı işlerde çalışmalı. Yağlı yiyecekler yememeli. Kan değerlerinin normal olmasına dikkat etmeli. Temiz ve sağlıklı çevrede yaşamalı. İş güvenliğine, iş sağlığına dikkat etmeli. Moral olarak düzgün olmalı. Üzüntü, stres yaşamamalı. Kendimiz iyi insan olup, hayırlısı ile yaşarsak, insanlara ve varlıkları iyiliğimiz olur. Allah’a ibadetimiz daha çok olur.

Müslüman, vatanına, milletine, devletine, ülkesine, insanlara, hayvanlara, varlıklara zerre kadar zararı vermez, vermemeli. Bilerek zarar verenden gerçek anlamda mümin Müslüman olmaz. Müslüman zarar evren değil yarar evrendir. Güzellik, iyilik, hizmet katandır. Bugün ülkemize, devletimize, milletimize en çok zarar evrenler, bu devlet ve millet niçin geri, çok kalkınmamış, zengin değildir, diye yıkıcı eleştiriler yapmaktadır. Oysa olumsuzlukların başlıca nedeni; kendileri ve kendilerinin mankutluk yaptıkları ağababalarıdır. Herkes aklını başına toplamalı. Akil insan olmalı. Dini ve ilmi davranmalı.