2015 yılı 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Dr. Ahmet Altıparmak Başkanlığında yapıldı.
Vali Altıparmak, toplantıda yaptığı konuşmada, yılda dört kez gerçekleştirdikleri il koordinasyon kurulu toplantısının ikincisini yaptıklarını belirterek, ilimize ülkemize ve kurumlarımıza hayırlı olmasını temenni etti.
Kentte bu yıl inşaat sezonunun hava şartları yüzünden biraz geç başladığını belirten Vali Altıparmak “ama her halükarda iklim şartlarımız bu, bu çerçevede de hızla başlamamız gerektiğini sizlerde biliyorsunuz. Aksi taktirde Nisan ayını kış olarak değerlendirirsek Ekimi’ de kış olarak değerlendirmemiz gerekir. Geriye kalan Mayıs, Haziran, Temmuz ve Ağustos oda bizim işleri tamamlamamıza yetmez” dedi.
İlimizdeki yatırımlar konusunda açıklamalarda bulunan Vali Altıparmak, Toplam Proje Sayısının 463, Proje Tutarının 7 Milyar 461 Milyon 969 Bin, Program Yılı Ödeneğinin 638 Milyon 816 Bin, Gelen Ödenek 591 Milyon 946, Harcama Tutarının 227 Milyon 213 Bin, Nakdi gerçekleşme oranının ise yüzde 38,4 olduğunu ifade etti.
İnşaat mevsiminin başlayacağı önümüzdeki günlerde yatırımlarımızın istenilen seviyeye ulaşması için tüm imkânların seferber edileceğini söyleyen Vali Dr. Ahmet Altıparmak gerek kaymakamlarımızın gerek il ve bölge müdürlerimizin bu konuda azami gayreti göstermeleri gerektiğini belirtti.
Vali Altıparmak, ayrıca ödenek taleplerinin bir an önce yapılıp, ihalelerin zamanında yapılması halinde, yatırımların gerçekleşme oranının yükseleceğini vurguladı.