Mustafa ERCAN/MERSİN, () – MERSİN’de Valilik himayesi, Büyükşehir Belediyesi desteği ile açılan  4’ncü Mersin Kitap Fuarı kitapseverlerin akına uğradı.
Yenişehir CNR EXPO Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen açılışa Vali Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz,  Mersin Barosu Başkanı Avukat Bilgin Yeşilboğaz, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hamit İzol, CNR Fuarcılık Bölge Müdürü Mustafa Başar ve çok sayıda davetli katıldı.
Fuarın açılında konuşa Başkan Kocamaz, fuarların, kentlilik kültürüyle doğrudan bağlantısı olduğunu belirterek, "Kitaplarımız ve yazılı tüm eserlerimiz, toplumumuzun kültür ve medeniyet birikiminin en önemli hazinesidir. Okumak, öğrenmek, bilgiyi beyinde, yürekte yeniden şekillendirmek nefes alıp vermek kadar doğal, bir o kadar da elzem bir eylemdir. Bilim, kültür, sanat, edebiyat ve tarih gibi alanlarda bir milletin hafızasını oluşturan kitaplar, geçmişi geleceğe taşıyan en değerli yapıtlardır. Bilgiye önem veren, bilgiyi üreten ve kullanan toplumların her zaman ve her yönden güçlü olduğu yadsınamaz bir gerçektir" dedi.
Mersin Kitap Fuarı gibi rüştünü ispatlamış etkinliklere halkın katılımının geleceğe dair güzel umutlar beslemelerine vesile olduğunu ifade eden Başkan Kocamaz, "Büyükşehir Belediyesi olarak, bilginin ve kültürün gücüne inanıyoruz. Bu doğrultuda göreve geldiğimiz günden bu yana Büyükşehir Kültür Yayınları olarak 29 eseri halkımıza kazandırdık. Toplumda okuma alışkanlığı konusunda farkındalık yaratmak ve okumanın yaşam boyu öğrenme üzerindeki vazgeçilmez etkisini göstermek için düzenlenen bu etkinlikleri destekliyoruz. Değinmek istediğim diğer hususta kitap fuarları bizlere yalnızca kitap sunmakla kalmayıp,  sunduğu sergiler ve söyleşilerle de adeta kültür dağıtmaktadır" diye konuştu.
Ardından söz alan Vali Su da, kitapların gelecek nesillere bilgi aktarımı için çok önemli kaynak olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:
"Her alanda yapılan işlerin gelecek nesillere aktarılması için bir kayıt tutulması gerekiyor. İşte en sağlıklı kayıt kitaplardır. Bugün bin 600'lü yıllarda neler olduğunu öğrenmek istesek, o dönemde yazılan kitaplara müracaat edeceğiz. Bu bakımdan kitaplar gelecek nesillere bilgi aktarımı için çok önemlidir. Fuarlar, yazarlarla onları takip eden okurların buluştuğu mekanlardır. Bu tür fuarların okuma alışkanlığı kazandırılmasına, çocuklara örnek olunmasına önemli katkısı vardır."
Konuşmaların ardından fuarın açılışı gerçekleştirildi. Mersin ve bölge illerden gelen 100 binin üzerinde kitapseveri ağırlaması beklenilen fuar, her gün 09.30-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Çok sayıda yayınevinin okuyucuları kitaplarla buluşturacağı fuarda 9 gün boyunca 500'den fazla etkinlik gerçekleştirilecek. İmza günleri, paneller ve söyleşilerinde gerçekleştirileceği fuar tüm kitapseverleri bekliyor.

FOTOĞRAFLI