Manisa’da öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için hazırlanan ‘Okuyan Şehir Manisa’ projesi kapsamında Yağcılar Mahallesinin en işlek meydanında kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi.
Yağcılar İlköğretim Kurumları Müdürlüğünce hazırlanan ‘Okuyan Şehir Manisa’ projesi kapsamında kitap okuma etkinliği 250 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Kitap okuma etkinliğine mahalle halkı, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Mahalle sakinlerinin de çeşitli ikramlarla destek verdiği etkinliğe bazı vatandaşlar da katıldı.
PROJELERİN DEVAMI GELECEK
Okul Müdürü Ayhan Kocabaş Mahalle sakinlerinin bu duruma çok şaşırdığını ve öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunduklarını ifade ederek, eğitimin dört duvar arasından çıkıp halkla bütünleşmesinin önemini vurguladı. Okulda yapılan çalışmaların diğer paydaşların da katılımının gerekli olduğunu vurgulayan Kocabaş, “Okuyan Şehir Manisa projesi kapsamında okullarımızın etkinliği var. Bizde bulunduğumuz yerlerde değişik etkinliklerle farklılık oluşturmaya çalışıyoruz. Okumak her gün bilgi dağarcığına yeni yeni şeyler koymaktır. Okumak sureti ile öğrencilerimiz kişisel becerilerini geliştirecektir. Kendilerine olan özgüvenleri artacaktır diye düşünüyorum ve bu projelerimizin devamı gelecektir.” dedi.