Eğitim Bir Sen Balıkesir Şube Başkanı Mehmet Çabuk düzenlediği basın toplantısında, Eğitim-İş sendikası Genel Merkezi’nin Balıkesir Valiliğine gönderdiği yazıda, Eğitim Bir Sen’in Balıkesir il, ilçe Milli Eğitim yöneticileri ve okul müdürlerinin aday öğretmenler üzerine baskı yaptıkları şeklinde bir suçlamada bulunduklarını ve Eğitim Bir Sen’in adını lekelemeye çalıştıklarını ifade etti.
Eğitim Bir Sen Balıkesir Şube Başkanı Mehmet Çabuk sendika lokalinde düzenlediği basın toplantısında " Bizler Eğitim- Bir- Sen olarak bu ve benzeri iftira ve karalama kampanyalarına ilk kez muhatap olmuyoruz. Bizi daha öncede bu tür ithamlarla suçlayanların hiçbir inandırıcılığının olmadığı ortaya çıkmıştır. Biz ise bu iftiralara ürettiğimiz hizmet ve verdiğimiz sendikal mücadele ile cevap verdik. Bu iftiraları yapanlar çalışanlardan tokatı yedikçe her seferinde yeni bir saldırı ile durumu kurtarmaya çalışmaktadırlar. Ancak boşuna, çırpındıkça batıyorlar. Eğitim- Bir- Sen’in çalışanlar nezdinde ki itibarını asla zedeleyemeyeceklerdir"dedi.
ÇAMUR AT İZİ KALSIN
Eğitim- Bir- Sen’in kurulduğu günden beri baskının, zulmün, şiddetin, haksızlığın dimdik karşısında durmuş bir Sendika olduğunun altını çizen Başkan Çabuk "Baskı kimden gelirse gelsin daima karşısında durduk, bundan sonrada karşı durmaya devam edeceğiz. Bizler gönüllülük esasını ilke edinmiş bir sendikayız. Baskı ile oluşturulan başarının 28 Şubat döneminde olduğu gibi geçici olduğunu çok iyi biliyoruz.Bilakis Eğitim- Bir- Sen haksız bir karalama kampanyasına maruz bırakılarak ‘’ Çamur at izi kalsın ‘’ yöntemi ile itibarsızlaştırılmaya çalışılmaktadır. Aday öğretmenlerin zihinleri bulandırılarak bu genç meslektaşlarımızın aramıza katılmaları engellenmeye çalışılmaktadır. Ancak nafile. Eğitim bir sen bu genç kadrolarla çığ gibi büyümeye büyüdükçe de daha büyük başarılara imza atmaya devam edecektir.
DEDİKODU ÜRETECEĞİNİZE ÇALIŞIN
Sendikal söylem ve eylem olarak sadece Eğitim- Bir- Sen’i karalamaktan başka icraatı olmayanlar erimeye, marjinalleşmeye ve yok olmaya mahkumdurlar. Kendilerine tavsiyemiz dedikodu üretmek yerine çalışanların dertlerine çare üretmelidirler. Siyasi mülahazalardan uzak ideolojik sendikacılığı kenara bırakarak hizmet sendikacılığını benimseyiniz. Üyelerden aldığınız gücü tekrar çalışanlara hizmet olarak geri döndürün. Sorun odaklı değil çözüm odaklı bir sendikacılığı kendinize ilke edinin. Bunu da Eğitim -Bir -Sen’e bakarak öğrenebilirsiniz. Ayrıca Balıkesir İl’inde bahsettiğiniz gibi bir olay yaşanmış olsaydı bunu önce şube yöneticilerinizin dillendirmiş olması gerekmezmiydi.Somut olaylar üzerinden konuşulmasını bekliyoruz.Bu hamleyi Çalışanları ikna edecek hiçbir eylem ve söylemleri olmayanların başkalarını suçlayarak vaziyeti kurtarma hamlesi olarak görüyoruz" şeklinde konuştu.