Balıkesir’de Sarıkamış Şehitleri’ni anmak için yürüyüş ve tören düzenlendi. Törende öğrenciler, işaret dili anlatımıyla İstiklal Marşı’nı okudu.
Sarıkamış Şehitleri, Gençlik Hizmetleri ve Spor Balıkesir İl Müdürlüğü tarafından organize edilen yürüyüş ile anıldı. Sabah 10.00’da Zağnos Paşa Cami önünde toplanan kalabalık, Sarıkamış Şehitleri için yürüdü. Vali Mustafa Yaman başta olmak üzere protokol mensuplarının hazır bulunduğu yürüyüşe vatandaşlar da katıldı. Anafartalar Caddesi üzerinden yürüyen kalabalığa mehter takımı öncülük etti. Kızılay Caddesi üzerinden marşlarla devam eden yürüyüş, Kapalı Spor Salonu önünde son buldu. Burada düzenlenen törende Gençlik Merkezi Kişisel Gelişim Kulübü’nün işaret dili anlatımıyla İstiklal Marşı okundu.
Törende konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor Balıkesir İl Müdürü İlhan Aslan, Sarıkamış Şehitlerini andı. Aslan, "Bugün burada bir araya gelmiş olan herkes atasının ve şühedanın izindedir. Sarıkamış Şehitliği tarihimizin, medeniyetimiz, en önemlisi de bizim kardeşliğimizin sarsılmaz bir abidesidir. Bu vatan, bu millet için inancımız ve kutsallarımız, bayrağımız için şehit olmuş bütün kardeşlerimizi hayırla, şükranla ve rahmetle yad ediyoruz" dedi.
Konuşmanın ardından Balıkesir Gençlik Merkezi Edebiyat Kulübü gençlerinden Gizem Şirin, Mehmet Akif Ersoy’un ’Cenk’ isimli şiirini okudu. Tören sonunda Balıkesir Müftü Yardımcısı Ramazan Topcan şehitlerin ruhuna dua okudu. Yürüyüşe katılanlara pilav - ayran ikram edildi.