Niğde İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı koordinesinde, Yenidoğan Canlandırma (NRP) Eğitimi düzenlendi.

Niğde’de görev yapan eğitimcilerinin yanı sıra Adana ve Kayseri’den gelen eğitimcilerin de katılımıyla gerçekleştirilen programda, sağlık tesislerinde görev yapan ve doğum sürecinde görev alan 50 sağlık çalışanına NRP eğitimi verildi.

Niğde’de bal ormanı için 5 bin fidan toprakla buluştu
Niğde’de bal ormanı için 5 bin fidan toprakla buluştu
İçeriği Görüntüle

Doğum esnasında görev alan sağlık personelinin bilgi ve becerilerini belirli aralıklarla yenilemesi hedefi ile düzenlenen eğitimde hastane ziyaretleri ile doğumhane şartlarının yerinde görülmesi, tespit edilen sorunlara kurum özelinde çözümler üretilmesi ve çalışma şartlarının verilen eğitimle uyumlu hale getirilmesi konuları üzerinde de duruldu.

Kaynak: İHA