THF 2. Lig Kadın Hentbol Takımı Müsabakalarının 2. Etabı İstanbul ev sahipliği’nde gerçekleştirildi. Olimpik Pazar Spor Hentbol Kulübü takımı İstanbul’da üst üste oynadığı İstanbul Beyciler Spor Kulübü ve Kütahya Ülkü Spor Kulübü takımlarını farklı skorlarla yendi. 

THF Göksu Akyel Sezonu  2. Lig A grubunda  mücadele eden Pazar ilçesi takımı ‘Olimpik Pazar Spor Kulübü’ 2. etap Müsabakaları’nın ilk maçını  İstanbul Beyciler Spor Kulübü Hentbol Takımı yaparak Karşılaşmayı Olimpik Pazar Spor Kulübü 29-23 kazanmış ve ardından Son karşılaşmasını ise bugün İstanbul’da Kütahya Ülkü Spor Kulubü Hentbol Takımı ile karşılaştı. İlk yarı Pazar ekibinin  9-7 üstünlüğü ile tamamlandı.
Olimpik Pazar Spor Hentbol Kulübü takımı ikinci yarıda da gösterdiği üstün oyunundan sonra  rakibi Kütahya Ülkü Spor Kulübü Hentbol Takımını 28-13 mağlup ederek üst üste oynadığı 2 karşılaşmayı da kazandı. 

Takımın Başarılı Teknik Direktörü Fatma Badoğlu karşılaşma sonrasında yaptığı açıklamada şunları söyledi “ Göksu Akyrl Sezonu A grubu 2.ligin 2.etabı İstanbul ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 2.etap istediğimiz sonuçla bitti. namağlup ilerliyoruz Bundan sonra 1 etap daha var. 3. etap müsabakaları 21-23 Mayıs tarihlerinde yapılacak ama henüz THF tarafından yeri belirlenmedi .  3.etapda başarılı olup hedefimiz olan 1.lige çıkmaktır. Pazar halkını ve Rize’mizi 1.ligde en iyi şekilde temsil etmeyi düşünüyoruz. Amacımız Hentbol sporunu ve seyircisini daha güçlü hale getirmektir” diye konuştu

Takımın oluşmasında büyük çaba gösteren Kulüp Başkanı Rahmi Çakır, “Türkiye Hentbol Federasyonuna bu güzel organizasyonunda dolayı, İstanbul’da düzenlediği karşılaşmalar için teşekkür ediyorum “dedi. Çakır yaptığı açıklamalarda “ Olimpik Pazar Hentbol takımını Pazarlı genç kardeşlerimle birlikte kurduk. Gece gündüz çalıştık. Başarılı olmak için elimizden gelen her türlü gayreti gösterdik. Bunun meyvesini Birinci ve ikinci etap karşılaşmalarda gördük. 2. Etap Müsabakalarında iki maç oynadık ikisini de kazanadık Pandemi den dolayı biz ve çocuklarımız çok yorulduk. 2 maç üst üste oynadık. İnşallah 3.etapta da başarılı olacağız. Üçüncü etap karşılaşmalarının nerede oynanacağı şu an belli değil, Çok güçlü il takımlarıyla mücadele edeceğiz. Biz orada da başarı sağlayacağımıza inanıyorum. Yöreden ve özellikle Pazar’dan herkesin desteğini bekliyoruz” dedi.

Haber: CEVAHİR TOPALOĞLU – İSTANBUL