Rize’de yapılmakta olan Havaalanına kısa süre aramızdan ayrılan Eski Başbakan Rizeli hemşehrimiz Ahmet Mesut Yılmaz’ın isminin verilmesi düşüncesine ilgi çığ gibi büyüyor. Konuyla ilgili otaya fikir katan Rizeli hemşerilerimiz siyasi hayatı boyunca, yaşamı boyunca Rize onun için hep birinci öncelik olan ve Milletvekilliği, Bakanlığı ve Başbakanlığı dönemlerinde Rize’ye yatırımları yapan Yılmaz’ın isminin verilmesinin bir vefa borcu olduğunu belirtiyorlar

Halim Mete İş Adamı / Rizespor Eski Başkanı: Sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan, Rize’nin Pazar ilçesi sınırlarında inşa edilmekte olan Artvin Rize Havaalanının adının yeni kaybettiğimiz Başbakan’ımızın adı olan, AHMET MESUT YILMAZ HAVAALANI olması için bir kamuoyu desteği oluştu. İlginize arz ediyoruz.

Dursun Yaşaroğlu Rize İl Özel İdaresi Müdür: Rize’ye çok büyük yatırımları olmuştur. Bu nedenle Havaalanına Ahmet Mesut Yılmaz isminin verilmesi ona bir vefa borcumuzdur.

Bülent Koç RİMER Derneği Başkanı / Rize Belediyesi Eski Başkanı: İlimiz de yeni yapılan hava alanına Sayın Başbakanımız Ahmet Mesut Yılmaz'ın ismini vererek yaşatalım. Çünkü bizden sonra gelen nesiller bu ismin kim olduğunu sorduklarında O'nu öğrensinler. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rizelilerin bu isteğini uygun göreceğinden şüphe duymamaktayız.

Fatih Sultan KAR: Siyasi hayatı boyunca, yaşamı boyunca Rize onun için hep birinci öncelik oldu. Her dönem Rize’den aday oldu. Milletvekilliği, Bakanlığı ve Başbakanlığı dönemlerinde Rize’ye yatırımları oldu. Gurbette kimliğinde Rizeli yazması, araç plakanın 53 olması onun dönemlerinde imtiyazdı. Bu güzel insanın ismi Rize’de yaşatılmalı. Yapılmakta olan Havaalanına Ahmet Mesut Yılmaz isminin verilmesi ona bir vefa borcumuzdur.

Hasan Avcı Rize Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı: Havaalanına Ahmet Mesut Yılmaz ismi verilmesi fikrini canı gönülden destekliyorum. İnşallah iyi bir kamuoyu yaparak onun yaptıkları hizmetlere karşı vefamızı göstermiş oluruz.

Ziya Aksoy Tek Gıda İş Sendikası Karadeniz Bölge Başkanı: Başbakanımız Mesut Yılmaz ANAP hükümetlerinde hep vardı. Kültür bakanlığı Diş İşleri bakanlığı yaptı 3 dönem Başbakanlık yaptı. Görev aldığı hükümetlerde ülke çıkarlarını her şeyin üstünde tuttu. Rize’ye büyük yatırımlar yaptı. Ama bu güne kadar Mesut Yılmaz’ ın ismi hiç bir yere verilmedi. Havaalanına Mesut Yılmaz’ın ismi yakışır.

Osman Yazıcı Gazeteci: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mesut Bey’in ismini verecek ve tüm Rizelilerin duygularına tercüman olacak...

Hüseyin Örs Trabzon Milletvekili: Memleketimize hizmet etmiş devlet büyüklerimizi unutmamak ve gelecek nesillere aktarmak adına merhum başbakanımızın adının, memleketi olan Rize'de havalimanına verilmesini talep ediyoruz. Havalimanının isminin Ahmet Mesut Yılmaz olması, kendisine olan vefa ve minnet duygumuzun bir ifadesi olacaktır.

İsmet Kösoğlu Gazeteci: 25 yıllık siyaset hayatında her zaman Rize Milletvekili olarak Meclise giden Mesut Yılmaz’ın gerek Bakan gerek Genel Başkanlık ve Başbakanlığı döneminde Rize ile bağlarını hiç koparmadığı ve yıllardır eksikliği çekilen Karadeniz Sahil yolunu başlatmasıyla her daim saygınlıkla anılan bir isim. Bugüne kadar Rize’de isminin hiçbir yere verilmemesine de tepki gösteren vatandaşlar ’Mesut Yılmaz Başbakanımızın adı Havalimanına yakışır. Doğuda bölücülükle suçlanarak mahkûm edilmiş Şerafettin Elçi adı memleketi Şırnak Havalimanına veriliyorsa Rize’ye Mesut Yılmaz çok görülmemeli.

Aytekin Akay Gazeteci: Rahmetli Yılmaz’ı halk dualarla uğurladı ancak ona vermemiz gereken bir hediyeyi unuttuk. Adını yaşatmamız lazım. Bu bizim vatandaşlık görevimiz, hemşehri sorumluluğumuz. Yapımı devam eden ve bu yılın sonunda açılacak Rize-Artvin Havalimanı’na, Ahmet Mesut. Yılmaz Havalimanı adını vermek, ona olan son görevimizi tamamlamak demek

Muammer Berberoğlu: Havalimanı’na Ahmet Mesut Yılmaz ismimin verilmesi konusunda Rizeli gerekli hassasiyeti gösterdi artık gereği yapılmalıdır.

Eyüp Kabil Rize Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı: Çok doğru bir karar olur. İnşallah Devletimizi yöneten Cumhurbaşkanımız Rizelilerin bu talebini yerine getirir inancındayım.

Cemil Tüysüz İnşaat Mühendisi: Havaalanının ismi Ahmet Mesut Yılmaz havaalanı olmalıdır. Bu aynı zamanda vefanın bir göstergesi olacaktır.

Osman Keser ÇAYKUR Eski Genel Müdür Yardımcısı: Ahmet Mesut Yılmaz ismi en doğru tercihtir. Rize’mize emeği geçenlerin isimlerini yaşatmamız yanı unutturmamız gerekir.

Ayhan Sözer Esnaf: Sadece Karadeniz’e ve Rize’ye değil tüm Türkiye ye eserler bırakan ve yatırımlar yapmıştır. Samsun Sarp Karadeniz otoyolunun başlamasını sağlayan ve bugün Artvin’den Trabzon hava alanına yüzlerce yolcunun rahat bir şekilde yolculuk etmesinde katkısı olan odur. Rizeli olduğunu her konuşmasında öne çıkartan başbakanımız Ahmet Mesut Yılmaz İn havalimanına ismimin verilmesini isterim.

Hakan Güven Organizatör: Siyasi hayatı boyunca, Rize onun için birinci öncelik oldu. Bu nedenle Havaalanına Ahmet Mesut Yılmaz isminin verilmesi ona bir vefa borcumuzdur.

Dr. Mahmut Akyıldız: Mesut Bey’in Rize’ye çok büyük yatırımları olmuştur. Siyaseti bıraktıktan sonrada hemşerileri ile bağını hiç bir zaman koparmamıştır. Mütevazı kişiliği, sevgi dolu yüreğiyle tüm Türkiye’nin olduğu gibi Rizeli hemşerilerinin gönlünde taht kurmuştur. Bu nedenle Havaalanına Ahmet Mesut Yılmaz isminin verilmesi ona bir vefa borcumuzdur.

Ahmet Kabil Rize Eski Milletvekili: Yeni havaalanına Ahmet Mesut Yılmaz ismini vermek çok isabetli bir karar olur vefanın gereğini yapmış oluruz.

Mapavrili Kerim Sanatçı: kesinlikle MESUT YILMAZ olmalıdır. Başka bir ismi hava alanına istemiyoruz nokta.

Zihni Cinan Sanatçı: Yeni yapılan havaalanına Ahmet Mesut Yılmaz adını vermek vefa borcumuzdur.

Ceyhun Yılmaz Anavatan Partisi Rize İl Başkanı: Rize’mizin öz evladı Mesut Yılmaz'ın Rize'ye olan bağlılığı ve Rize'ye yaptığı hizmetler inkâr edilemez. Siyasi hayatı boyunca sadece Rize'den milletvekili adayı olması bile Rize’ye bağlılığının en büyük göstergesidir. İsminin havaalanımıza verilmesi için il teşkilatı olarak elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız.

Av. Fatih Reyhanoğlu: Rize Havalimanının isminin başka bir şey olma ihtimali söz konusu bile olmamalı.

Osman Civelek: Rize Havaalanının isminin, İlimize, Ülkemize, Milletimize büyük hizmetleri olan Rize'mizin gururu, medarı iftiharımız Başbakanımız Sayın Ahmet Mesut Yılmaz Havaalanı olması yönünde, Rize'mizin Siyasi büyükleri, Millet Vekilleri, Sivil toplum örgütleri STK'ların, Tüm kamuoyunun ve hemşerilerimizin desteğini vermesi durumunda bu çalışmanın olumlu sonuç vereceğine inanıyorum. Bu konuda hassasiyetinize inanıyor desteklerinizi bekliyoruz.

Selahattin Bakır Gazeteci: Sayın Cumhurbaşkanımız bu öneriye sıcak bakar ve hayata geçiril diye düşünüyorum.

Mustafa Tüysüz Eyüpsultan Belediyesi Meclis Üyesi: Çok yakışır, bu çok değerli Merhum Başbakanımız adam gibi adam Ahmet Mesut Yılmaz’a bir şey katmaz ama Rizelinin ruhunu okşar adını verenlere kazandırır. Rizelinin vefasını gösterir.

Meyrem Çağatay: Mevcut yönetimin farklı düşüncedeki bir siyasetçiyi onore etmesi benim özlem duyduğum bir davranıştır.

Kerim Akçay: Rizelilerin gönlünde ayrı bir yeri olan ve Rize tarihine ilk kez adını Rize Milletvekili olarak Başbakan yazdırma onurunu yaşatan Ahmet Mesut Yılmaz’a vefanın bir semt olmadığını dosta düşmana göstermeliyiz. Değerlerine sahip çıkan bir şehir olarak önce hava alanı tabelasına sonra tarihe yazdırarak yüz ölçümü olarak küçük ama değerleri ve hassasiyetleriyle kocaman bir şehir olduğunu tescilleyecek inşallah. Rize'de herkesin sevgisine mazhar olan devlet büyüğümüzü onun bizi yıllarca onurlandırdığı gibi onurlandırmak boynunun borcudur Rize'nin !!!

Mehmet Karaosmanoğlu Tiyatrocu: Tam destek veriyoruz. Üç dönem Başbakanlık yapmış, Bakanlık, Milletvekilliği yapmış merhum Hemşerimizin ismi yaşatılmalıdır.

Kemal Yılmaz Esnaf: Rize konu vefa konusudur. Ve Rize bu konuda hem fikirdir. Bu sese kayıtsız kalınmayacaktır.

Hasan Kösoğlu İkizdere Belediyesi Eski Başkanı: Rize de yapılan Havaalanının adı Mesut Yılmaz havaalanı olması en doğru ve uygun olanıdır. Bunu istemeyecek hiç bir Rizeli düşünemiyorum. Tartışılacak bir konu olmaması gerekir.

Ali İhsan Koç RİMER Genel Sekreteri: Şehirlerdeki yapılarda, hizmeti olanların adlarının verilmesi doğru bir yaklaşımdır. Rize havaalanı için doğru isim Ahmet Mesut Yılmaz’dır. İnşallah da uygulanır.

Kadir Kara: Ahmet Mesut Yılmaz isminin havaalanına verilmesi yerinde bir karardır. Keşke bu konuda TBMM’de Rize milletvekilleri de konuşma yapsaydı.

Maksut Bıyık Elektrik Mühendisi: Şirnak’taki havaalanına çok kısa dönem bakanlık yapmış birinin isminin verildiği havaalanları için Rize’mizden yetişmiş üç kez başbakanlık ve bakanlık yapmış rahmetli Mesut Yılmaz Bey’in adının verilmesi kadar normal bir şey yoktur. Canı gönülden bu fikri destekliyoruz

İbrahim Hacımustafaoğlu Türk Büro-Sen Rize Şube Başkanı: Bu konuda herkes gayret göstermelidir. Rizelilere yakışanda budur.