Ordu Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından yürütülen sosyal projelere maddi, manevi ve el emeği ile destek sağlayan kişi, firma, kurum ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ve başarı belgesi teslim töreni yapıldı.
Valilik Büyük Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen törene Vali İrfan Balkanlıoğlu, Vali Yardımcısı Engin Avcı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Levent Özsoy, SYDV projelerine katkı sunan kişi, firma, kurum ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.
“YAŞLILARA AİLE FERTLERİ BAKMIYOR”
Törende bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, sosyal devletin yaşlısına, engellisine, özürlüsüne, toplumun dezavantajlı kesimlerine destek olan devlet demek olduğunu belirterek, özellikle toplumun dezavantajlı kesimlerinin başında gelen yaşlıları koruyup gözetmeyi amaçladıklarını ifade etti. Tüm Kaymakamlara 70, 80 ve daha üzeri kaç kişi varsa tespit ederek, ziyaret etmeleri talimatı verdiğini kaydeden Vali Balkanlıoğlu, “Ordu merkezde 3 bine yakın haneyi ziyaret ettik. Bunların bir kısmı ailesinin içerisinde son derece mutlu rahat yaşıyor, aile bireyleri çok iyi bakıyor. Hiçbir müracaatı olmadan gittiğimiz bu evlerde gördük ki, bazı yaşlılar aile bireyleri tarafından bakılamıyor veya ailenin bakacak durumu yok. İçlerinde yatalak, yaşlı, felçliler var ve yatmaktan dolayı vücutları yara içinde kalmış. Rahat etmeleri için hasta yatakları, tekerlekli sandalyeler aldık. Evlerde temizlik yapıp, periyodik aralıklarda bu insanları ziyaret ediyoruz. Devletimizin şefkat elini gösteriyoruz” dedi.
AİLELERE TÜP BEBEK DESTEĞİ
Ordu Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülen diğer projelerle ilgili de detaylı bilgi veren Vali Balkanlıoğlu, ”Aşevi’nde Ramazan ayı boyunca 500’ün üzerindeki aileye sıcak yemek bizzat evlerine götürülerek verildi. 250’ye yakın aile ise bu yemek hizmetlerinden her gün faydalandı. Sosyal Market ise önem verdiğim, desteklediğim bir konu. Görmek istemediğimiz birçok materyal, başkaları için önem arz edebilir. Tüp Bebek projesinde 20 aile başvuruda bulunurken, 10 aile çocuk sevincini yaşayacak. Mağdur, yaşlı, engelli, ev imkanı olmayan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza da konut yaptırdık. 62 ve 90 metrekare civarında villa gibi olan 19 tane ev yapılmaya başlandı” diye konuştu.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlerine de seslenen Vali Balkanlıoğlu, yardım için gelen ihtiyaç sahibi vatandaşlara kibar ve iyi davranılması ve gerekenin yapılması tavsiyesinde bulundu.