24 Kasım Öğretmenler Günü Ordu’un Fatsa ilçesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Kutlamalar, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda kutlanan programlara Fatsa Belediye Başkanı Yardımcısı İbrahim Eroğlu, Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, daire amirleri, okul müdürleri ve çok sayıda öğretmen katıldı.
Fatsa İlçe Milli eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu çelenk sunumu sonrası gelen konukların kutlamalarını kabul ederken yaptığı açıklamada, “Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, öğretmenlerin Kurtuluş Savaşı’nda gösterdikleri etkinliği hep takdir etmiştir. Yeni Türkiye’nin kurulmasında öğretmenlere büyük görevler düştüğü inancındaydı. Çağdaş bir devlet olmamız için eğitimin yaygınlaşması gereğine inanıyordu. Bu nedenle Atatürk, ‘Ulusları kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir’ sözleriyle öğretmene verdiği önemi ve duyduğu saygıyı en güzel biçimde belirtmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmen arkadaşlarımızın öğretmenler gününü kutluyorum başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi saygı ile anıyorum, ruhları şad olsun diyorum” dedi.
Program Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı’nda saat 16.00’da gerçekleşecek Öğretmenler Günü özel kutlama etkinliği ile devam edeceği bildirildi.