Ordu’nun Fatsa İlçesi Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi tarafından TÜBİTAK Bilim Fuarı okul kapalı spor salonunda gerçekleşti.
Milli Eğitim Bakanlığı ile TUBİTAK arasında imzalanan ve TUBİTAK bilim ve toplum dairesi tarafından yürütülen ‘Eğitimde İşbirliği Protokolü’ kapsamında fuar düzenlendi.
TUBİTAK Bilim Fuarı programına Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Erişmiş, Fatsa İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Etem Öztürk, Fatsa İlçe Mili Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, daire amirleri, okul müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Programın açılış konuşmasını Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi okul Müdürü Yüksel Acar yaptı. Acar, “Bilim fuarımızı bir yarışma etkinliği değildir. Öğrencilerimiz ortaokuldan itibaren sınavların baskısıyla buralara kadar geldiler. Amacımız öğrencilerimizin ürettikleri bilimsel bilgileri herkesle paylaşarak eğitici öğretici bilgilere ortam oluşturmaktadırlar. Dolayısıyla bu ortamın oluştuğu akademik okul olan Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi tanıtılmış olacaktır. Bilim fuarımızda 40 proje sergileniyor” dedi.
Fatsa’da bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, “Fuarda 40 proje yer alıyor ve burada herkesle paylaşıyorlar. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından programına Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Erişmiş, Fatsa İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Etem Öztürk, Fatsa İlçe Mili Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, daire amirleri, okul müdürleri öğrencilerin bilim fuarında sergiledikleri projeleri incelediler ve öğrencilerden bilgi aldılar.
Program sonunda protokol üyeleri günün anısına bilim şenliği nedeniyle parmak izi bıraktılar.