Ordu’nun Aybastı ilçesinde bin 500 metre yükseklikte bulunan Perşembe Yaylası’nda düzenlenen ve konserler ve çeşitli etkinliklerle devam eden Yağlı Güreş ve Kültür Festivali’nin güreş finalleri sona erdi. Yaklaşık 250 bin kişinin katıldığı büyük festivalin son gününde güreşçiler er meydanına çıkarak kozlarını paylaştı. Tarihi yağlı güreşlerde başpehlivanlığı, Hasan Tuna’yı yenen Recep Kara, Yağlı Güreş ve Kültür Festivali’nde başpehlivan oldu. 2014 yılı tarihi Kırkpınar pehlivanı Fatih Atlı, yarı finalde rakibi Recep Kara’ya yenilerek 3’üncülük kürsüsünde yer aldı. Aybastı Perşembe Yayla festivalinde ayrıca, festival ağası önceki yıllarda da ağalı elinde tutan Ahmet Emek tekrardan Perşembe Yayla Ağası oldu.
GÜNDOĞAR: “ATA SPORUMUZA YAKIŞIR BİR ETKİNLİK”
Festivalle ilgili açıklamalarda bulunan Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, Türkiye’nin en eski festivalinin Perşembe Yaylası’nın meydanlarında coşkulu bir şekilde gerçekleştirdiğini belirterek "909. Aybastı Perşembe Yaylası Güreş ve Kültür Festivali 3 gündür devam ediyor ve bu gün güreşlerimizi düzenledik. Gerçekten Aybastı’ya yakışır ata sporumuza yakışır bir etkinlik düzenledik ve son anlarına yaklaştık. Tribünler tıklım tıklım dolu 700 üzerinde güreşçimiz katıldı. Biz bu festivalde emeğe geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
Festivale, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ak Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, CHP Ordu Milletvekilleri Mustafa Adıgüzel ve Seyit Torun, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin il başkanları, iş adamları, dernek yöneticileri ve binlerce vatandaş katıldı.