İnkur Mahallesi’nde meydana gelen olayda, fındık bahçesinde yakınlarıyla birlikte yemek yiyen Ozan Bayar nereden geldiği belli olmayan bir kurşunun isabet etmesi sonucu ağır yaralandı.
Fatsa’da özel bir hastanede tedavi altına alınan Ozan Bayar yoğun bakımda yaşam savaşı verirken, ailesi de hastanede doktorlardan gelecek iyi haberi bekliyor.
Ozan Bayar’ın dayısı Orhan Yiğit, “Yeğenimin durumu ciddiyetini koruyor. Doktorlardan aldığımız bilgiye göre beyinde zedelenen bir durum söz konusu değil. Ama kurşunu çıkaramıyorlar. Birkaç gün uyutulacağını söylediler. İkinci ameliyat gerçekleşecek ve bu ameliyatta kurşunu alacaklarını söylediler. Ne kadar hayatta kalma şansları var onu bilemiyoruz. Olay, bahçede oturuyorduk yemek yediğimiz sırada yeğenim karpuza çatalını sapladı ve anında bir anda yere yığıldığını gördük. Anlayamadık bir anda oldu. Silah çok kütü bir şey. Ben burada yetkililere sesleniyorum. Bu olayın biran evvel aydınlanması cani gönülden istiyorum. Bir maganda kurşunu bizim canımızın bir parçasına aldı götürüyor. Ne olacağı belli değil umutsuzca bekliyoruz. İyileşme oranı çok düşük ve iyileşse bile felç olma durumu çok yüksek” dedi.
Acılı Anne İlknur Yiğit, “Allah’ıma yalvarıyorum ve inşallah oğlumuzu bize bağışlayacak. Oğlum makineye bağlı olarak nefes alıp veriyor. Doktor bey 2-3 gün uyutacaklarını belirtti bize. Net bilgiyi o zaman vereceklerini söyledi. Uyandırdıklarında tepki verirse o zaman bir şeyler yapılacak, tepki vermezse yapılacak bir şey yok diye söyledi. Köylerde silahlar atılmasın artık olmasın. Bu tür olaylarda birçok ailenin evlatları hayatını kaybetti. Silahsız düğünler olmaz mı, eğlence olmaz mı? Bir kanun çıkarsın devletimiz ve herkesten silahları toplasın” diye konuştu.
Dede Nurettin Yiğit ise, “Artık silahları kaldırsınlar. Her zaman bu tür olaylar oluyor. Düğünlerde eğlence için mermi atıyorlar, geliyor günahsız çocuğumuzu yaralıyor. Yetkililere sesleniyorum, silah konusunu artık kapatsınlar” şeklinde konuştu.