Samsun’un Vezirköprü ilçesi Tepeören İlk ve Ortaokulu’na Toplum Gönüllüleri Vakfı’nca düzenlenen etkinlikte öğrencilere meslekler tanıtıldı.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) ve Işık Üniversitesi’nin ortaklaşa yaptıkları etkinliğin bir proje kapsamında gerçekleştiği belirtildi. Proje kapsamında okulda yapılacak olan etkinliğe tüm üniversitelerin değişik bölümlerinden öğrencilerin katıldığı bildirildi. Etkinlik öncesi bir konuşma yapan Tepeören İlkokulu-Ortaokulu Müdürü Servet Arslan, okul hakkında bilgi vererek projelerini hayata geçirmek için kendi okullarını seçen üniversiteli gençlere teşekkür etti.
Proje Koordinatörleri Okan Özkarakaşoğlu, Deniz Karaman ve Buket Yolmaz, OMÜ ve Işık Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Topluluğu olarak yapılan projenin hedef kitlesinin çocuklar ve gençler olduğunu belirterek, proje kapsamındaki harcamalar için yine gönüllü insanların katkısının olduğunu, kaynağı kendilerinin oluşturduklarını, sponsorları reklam ve teşhir istemediklerini belirterek kendilerine destek olan herkese teşekkür ettiler. Ayrıca okulda yapılacak etkinlikler hakkında da bilgi veren koordinatörler, 85 kişilik ekipte her bölümden üniversite öğrencisi olduğunu, okulun her ihtiyacının hep beraber karşılanacağını kaydettiler.

Öğrencilere meslekler tanıtıldı
Proje kapsamındaki etkinlikte okulun boya ve badanasından tamiratına kütüphanesinden eğlencesine her türlü çalışmaların yapıldığı, öğrencilerle tanışıp kaynaşıldığı, oyunlar oynanıp eğlenceler düzenlendiği, atölyeler kurulduğu, her branşta üniversite öğrencisinin kendi mesleği ile ilgili bilgi verdiği, öğrencilerin sordukları soruların cevaplandığı belirtildi. Amacın çocuklarda mesleklerle ilgili farkındalık oluşturarak meslek seçimine bilinçli hareket edilmesinin sağlanması olduğu ifade edildi.
Ayrıca okul koridorları eğitici yazı ve figürlerle süslendi, eğlenceli etkinlikler yapılarak öğrencilere çeşitli hediyeler verildi, ihtiyaç sahibi olanlara ayakkabı, mont, kazak ve bere dağıtıldı. Bir günlük etkinliğin sonunda birlikte yemek yendi.