Ordu’da Temmuz ayı içerisinde gerçekleştirilen trafik denetimlerinde 7 bin 666 araca cezai işlem uygulanırken, 269 araç trafikten men edildi.
Ordu Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’nce il merkezi ve ilçelerimizde yapılan denetimlerde 19 bin 678 araç kontrol edildi. Kontrollerde en çok hız, kırmızı ışık ve emniyet kemeri ihlaline rastlandı. Buna göre 6 bin 884 araç sürücüsüne hız ihlalinden, 141 araç sürücüsüne kırmızı ışık ihlalinden, 89 araç sürücüsüne emniyet kemeri takmamaktan, 75 araç sürücüsüne cep telefonu ile konuşmaktan, 59 araç sürücüsüne alkollü araç kullanmaktan ceza kesildi.
Kontrollerde ayrıca 81 araç sürücüsüne modifiyeli araç kullanmaktan, 9 araç sürücüsüne koruma başlığı, gözlüğü bulundurmamak ve kullanmamaktan, 17 araç sürücüsüne fazla yolcu taşımaktan, 63 araç sürücüsüne mali sorumluluk sigortasını yaptırmamaktan, 14 araç sürücüsüne hatalı şerit değiştirmekten, 14 araca takograf kullanmamaktan, 14 araç sürücüsüne cam filminden, 8 araç sürücüsüne araç sigortasından, 122 araç sürücüsüne araç muayenesinden, 8 araç sürücüsüne sürücü belgesiz araç kullanmaktan ve 13 araç sürücüsüne çalışma saatlerine uymamaktan cezai işlem uygulandı.