Ordu’da, 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle Şarkiye Mahallesi’nde bulunan Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi.
Atatürk Anıtı’ndaki törene, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Garnizon Komutanı Albay Sedat Sarıkaya, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Vali Yardımcıları Niyazi Erten, Halil Karbuz, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Ali Gümüşkaya, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Hasan Kaplan, Polis Şehitleri ve Malul Gazileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Şenel Şahin, Kıbrıs ve Kore gazileri, askeri ve mülki erkan ile daire müdürleri katıldı.
Burada yapılan törende Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Ali Gümüşkaya, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Hasan Kaplan, Polis Şehitleri ve Malul Gazileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Şenel Şahin tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk koyuldu. Çelenklerin Atatürk Anıtı’na koyulmasının ardından ulu önder Atatürk ve ebediyete intikal eden şehit ve gazilerin anısına saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Atatürk Anıtı’nda yapılan törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Ali Gümüşkaya yaptı. Gümüşkaya yaptığı konuşmada, ülkenin dün olduğundan daha fazla iç ve dış hain odakların yoğunlaşan tehdidi altında olduğunu belirtti. 15 Temmuz’da Türk silahlı kuvvetlerinde yuvalanan millet ve Cumhuriyet düşmanı hainlerin darbe teşebbüsünde bulunduğunu, bu darbe girişimi, Türk silahlı kuvvetlerinin gerçek vatansever askerleri, emniyet teşkilatı ve asil milletin kahraman evlatları tarafından önlendiğini belirten Gümüşkaya, şöyle konuştu: “Türk milleti hürriyeti ve bağımsızlığı söz konusu olunca daha sıkı kenetlenmesini bilmiştir. Milletin azmi iradesi ve kudretiyle bu hainlere her zaman diz çöktürmüş ve hüsrana uğratmıştır. 15 Temmuz darbe girişiminde ve diğer terör örgütlerinin kanlı eylemlerinde şehit olan asker, polis, korucu ve tüm sivil vatandaşlarımıza rahmet diliyor ve saygıyla anıyoruz. Topraklarımızın bir daha istila edilmesine, hürriyet ve bağımsızlığımıza göz dikilmesine, ne biz, ne de sonraki nesiller hiçbir zaman müsaade etmeyecektir. İnanıyoruz ki, kan dökülerek vatan olan bu topraklar, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır. Büyük önder gazi Mustafa Kemal Atatürk, şehitlere verilmesi gereken önemi şu sözleri ile ortaya koymaktadır; ‘Türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimiz ile şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara olan minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek milli bir görevdir.’ Atatürk’ün bu sözleri ışığında yüce devletimizin şehitlerin hatıralarına ve gazilerimize her alanda ve her türlü ahde vefa duygusuyla daha fazla sahip çıkılmasını diliyoruz.”