Ordu İŞKUR İl Müdürü İsa Kaymak, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında Ordu genelinde 1375 kişinin işe yerleştirileceğini söyledi.
Ordu İŞKUR il Müdürü İsa Kaymak yaptığı açıklamada, “Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında çalışmalarımız hızla devam ediyor. 1375 kişi bu proje kapsamında işlerine yerleşiyor. Bu projeyi 2013 yılından sonra yoğun olarak uygulamaya başladık. Bundan sonra da devam edeceğini düşünüyorum. Sonuçta bu proje hükümet politikasıdır. Bundan sonraki süreçte kamu kurumlarının ihtiyaçları olağanüstü durumda devam ediyor. 1875 kişi önceki dönemlerde işlerine yerleşti ve yine de işlerine insanlar yerleştirilmeye devam ediyor. Bir ihtiyaç genel olarak ilde var. Temel hedef çalışma ve becerisini kazandırmak, iş gücü piyasasında çalışma isteği kabiliyeti olduğu halde çalışmak istemeyen ve işgücü olmayan kişilerinde bu piyasaya çekmek anlamanda başarılı bir program. İnsanlar bu programlar vasıtasıyla sürekli çalışma isteği elde edip ekonomik hayata katılıyor ve çalışıyorlar” dedi.
Ordu İŞKUR Müdürlüğü olarak ilçelerdeki çalışmalara son derece önem verdiklerini belirten Ordu İŞKUR il Müdürü İsa Kaymak, “İşbaşı eğitim programlarını gerçekleştiriyoruz ilçelerimizde. Fatsa ve Ünye ilçelerine şubeler açıldı ve bu şubeler açıldıktan sonra işverenlerle işçiler arasında olan diyalog daha da yakınlaştı ve daha da arttı. Fatsa İŞKUR şubemizin kadrosunu güçlendirdik. 10 personel ile hizmet veriyor ve Fatsalı hemşerilerimize her konuda yardımcı oluyoruz. Destek verdiğimiz kurslarımız devam ediyor. Ayrıca çevre ilçelerde de kurslar açacağız” diye konuştu.