Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Karadeniz'de Samsun- Artvin arasında 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayan ve çevrecilerin Doğu Karadeniz'de kitlesel tepkisine neden olan Yeşil Yol ile yaylalara ulaşımın kolaylaştığını, 4 saatte gidilebilen yaylalara 1 saate kadar gidileceğini ifade etti. Başkan Yılmaz, Artvin ve Rize'deki tepkilerin akside Ordu'da vatandaşların projeyi desteklediğini savundu.

Karadeniz'de Samsun, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Rize ve Artvin yaylalarını kapsayan yaklaşık 2 bin 567 kilometrelik ‘Yeşil Yol’ ile Karadeniz yaylalarının birbirine bağlanması için çalışmalar 2.5 yıl önce başlatıldı. Rize ve Artvin'de yörede oturanlar ve çevreciler, ağaçların keildiği doğanın tahrip edildiğini belirterek büyük tepki gösterdi. Olaylar nedeniyle gündeme gelen, yüksek rakımlı yaylaları birbirine bağlayan, turizm yolu olarak planlanan 'Yeşil Yol' projesi ile 40 noktada oteller, restoranlar ile kayak tesislerinden oluşan turizm merkezleri oluşturulması planlanıyor.

ORDULULAR PROJEYİ DESTEKLİYOR
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Enver Yılmaz, Yeşil Yol Projesi kapsamında Ordu etabında şu ana kadar yapılan çalışmalarda yaylaların doğal güzelliğinin zarar görmediğini, mevcut yolların iyileştirildiğini, Artvin ve Rize'de tepki gösterenlerin aksine Ordu'dan projeye halkın büyük destek verdiğini savundu.

Doğu Karadeniz Bölgesi Kalkınma Ajansı (DOKA) proje ekibi tarafından yürütülen ‘Yeşil Yol’un Ordu etabındaki yaylalarda Büyükşehir Belediyesi’nin uygulayıcısı olduğunu da hatırlatarak, Karadeniz Sahil Yolu’na paralel yaylalardan geçen yolun çevrenin ve doğal korunaklı yayla dokusuna zarar vermediğinin altını çizen Başkan Yılmaz, şöyle dedi:"Akkuş ve Mesudiye Çambaşı güzergahında çalışmamız bu yılda devam edecek. Yeşil Yol, Ordu’da tam tersine hemşerilerimiz tarafından en üst seviyede mutabakatla tatbik edilen bir proje. Uygulamasını Büyükşehir Belediyesi olarak biz yapıyoruz. Hiçbir şikayet, hiçbir eleştiri yok. Halkımızda bu projeyi destekliyor. Çünkü, ne doğaya, ne ağaçlara, ne çevreye hiçbir zararı yok. Sadece kuruluş amacına uygun yaylaları yaylalarla birleştiren bir proje. Ordu insanı da heyecanla bir an önce bitmesini bekliyor."

Ordu’da yaylalar arasında 4 saatlik ulaşımın ‘Yeşil Yol’ ile 1 saate kadar indiğini, yerli ve yabancı turistlerin de artık yaylalara daha çok rağbet göstermeye başladığını dile getiren Başkan Enver Yılmaz, şöyle devam etti:"Karadeniz Sahil Yolu dışında yaylaların yaylalarla, yada ilçelerin ilçelerle ulaşımını sağlayan ikinci bir alternatif yol yok. Akkuş’tan Mesudiye’ye yada Aybastı’ya gidecekseniz, Akkuş’tan Ünye’ye, Ünye’den Fatsa’ya, Fatsa’dan Aybastı’ya çıkmanız lazım. Yeşil Yol’la Akkuş’tan Aybastı’ya, 45 dakikalık bir süre içinde geçebiliyorsunuz. Ya da Aybastı’dan Mesudiye’ye 1 saatlik süre içinde geçebiliyorsunuz. Daha önce Aybastı’dan Mesudiye’ye ancak 4 saatte geçebiliyoruz. Yeşil Yol, yolları kısalttı, hemşerilerimizin ulaşım imkanını en üst seviyede tuttuğu gibi yaz döneminde bu muhteşem manzarayı herkesin görmesine vesile olacak. Ordu-Giresun Havalimanı açılalı bir yıl oldu, açıldığı günden bu yana Ordu ilinde yüzde 44 turizm artışı oldu. Eylül sonuna kadar yaylaları da değerlendirmek suretiyle bu artık daha da yükselecek."