Aktiffelsefe Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Manisa İl Temsilciliği, soğuk kış günlerinde sokak hayvanlarını ısıtacak uygulamaya hayata geçirdi. Geri dönüşüm malzemelerinin straforla kaplanması ile oluşturulan 35 adet kedi köpek evi Manisa’nın farklı noktalarına yerleştirildi. Evlerin ilk misafiri ise şaşkın ve ürkek tavırlarıyla dikkat çeken bir sokak kedisi oldu.
Aktiffelsefe Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Manisa İl Temsilciliği tarafından Yunusemre ve Şehzadeler Belediyeleri’nin katkılarıyla hazırlanan 35 adet kedi köpek evinin tanıtımı Şehzadeler ilçesindeki Manolya Meydanında yapıldı.
"ŞEHİRLEŞME SOKAK HAYVANLARINA BARINACAK YER BIRAKMIYOR"
Kedi köpek evlerinin tanıtımında konuşan Aktiffelsefe Manisa İl Temsilcisi Emel Tokuyan, "Bugün burada hayvan kardeşlerimize destek olmak için toplandık. Dünyada bütün canlı varlıklarla birlikte yaşıyoruz bitkiler ve hayvanlar dahil olmak üzere. Ancak bizim doğanın yapısına uygun bir mimari ile ilerlemiyor olmamız, şehirleşme tarzımız, canlılara yaşayacak, barınacak bir yer bırakmıyor. O nedenle onların yaşam hakkına da saygı duymamız gerekiyor, bütünlük içerisinde olması gerekiyor. Yaptığımız kedi köpek evlerini Manisa’da değişik noktalara, barındıkları yerlere bırakacağız. Halkımız büyük oranda duyarlı. Sahip çıkacaklarını düşünüyorum. Ancak şu var ki bizim yaptığımız bu iş çok küçük bir destek. O nedenle Yunusemre ve Şehzadeler Belediyesi ile yaptığımız görüşmelerde onlar da bizim yaptığımız bu çalışmamızdan çok mutluluk duyduklarını belirttiler ve daha sonrasında daha kalıcı barınaklar yapacaklarını söylediler. Yunusemre Belediyesi Çevre Müdürü Halil İbrahim Beye, Belediye Başkanımıza, Şehzadeler Belediyesine, yer belirleme konusunda destek oldukları için Hayvanları Koruma Derneğine, çalışma esnasında Toplum Gönüllülerinden gelerek bize destek oldu kendilerine çok teşekkür ediyoruz" dedi.
ŞEHRİN FARKLI NOKTALARINA YERLEŞTİRİLECEK
35 adet hazır kedi köpek evi olduğunu dile getiren Tokuyan, "15 tane daha yapım aşamasında. Sonrasında dağıtacağız. Hem Şehzadeler hem Yunusemre Belediyesi’nde, Mesir Camii’ne, Fatih Parkına, Perşembe Pazarı üst tarafına, Uncubozköy gibi Manisa’nın değişik noktalarına bunu dağıtıyor olacağız. Bir şey bir kere yapılabilir ama biz sonrasında takibini de yapacağız. Düzenli olarak mama, su bırakacağız. Bugün de her bir yuva için su, mama kabı, köpek maması, kedi mamasından oluşan paketler hazırladık. Her birine bırakacağız ve gönüllülerimiz düzenli kontrollerle yuva bozulduysa tekrar yenileyeceğiz" diye konuştu.
İLK MİSAFİR KEDİ OLDU
Yapılan açıklamanın ardından dernek üyeleri tarafından Manolya Meydanına yerleştirilen kedi köpek evlerinin ilk misafiri ise bir sokak kedisi oldu. Biraz şaşkın biraz da ürkek tavırlarla evin önüne gelen kedi, kendisi için mama kaplarına konan kedi mamasından yiyerek, dernek üyelerinin emeklerinin boşa gitmediğini gösterdi.