Polis uzun süre soyguncuları ikna etmeye çalıştı. 09.30'da başlayan operasyon 18.30'da sona erdi. Zanlılar 9 saat sonra polise teslim oldu. İşte 9 saatlik rehine krizinin perde arkası...

 
Sabah saatlerinde girdikleri kuyumcuda altınları almak isteyen kar maskeleri ve silahlı Ömer S. ve G.S., içerideki 5 kişiden kendilerine engel olmak isteyen Murat Gül’ü tabancayla bacağından vurdu. Soyguncuların elinden kaçmaya başaran Gül, ambulansla kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı. Olayın duyulmasının ardından bölgede geniş güvenlik önlemi alan polis, olayı gerçekleştiren kardeşleri ikna etmek için uzun süre çaba gösterdi. Çağrıları olumlu cevap vermeyen soyguncular, polisle konuşup bölgeyi terk etmelerini söylemesi için işyeri sahibi Uğur Gül'ü serbest bıraktı.
 
Kuyumcudaki 3 kişiyi rehin tutmaya devam eden Ömer S. ve G.S. isimli kardeşler, yaklaşık 8 saat sonra da rehinelerden Durmuş Güngör’ü, kısa bir süre sonra da Beytullah Gül’ü serbest bıraktı. Güngör ve Gül, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere ambulansla hastaneye götürüldü.
 
Polis, uzun süre Arif Güneş’i rehin tutan eylemcileri ikna etmeye çalıştı. Ve krizin dokuzuncu saatinde ikna çabaları sonuç verdi.
 
TESLİM OLDULAR
 
Ordu'nun Fatsa ilçesinde girdikleri kuyumcu dükkanındakileri rehin alan 2 kişi, rehineleri bıraktıktan sonra teslim oldu.
 
Ordu Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan ikna çalışma neticesinde şüpheliler, rehinelerden önce Durmuş Güngör'ü ardından da Beytullah Gül'ü serbest bıraktı. Zanlılar, daha sonra ellerindeki Dursun Güneş isimli son rehineyi de serbest bırakarak, güvenlik güçlerine teslim oldu.
 
Gözaltına alınan 2 şüpheli, Fatsa İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
 
8 SAAT SONRA 2 REHİNE SERBEST
 
Ordu’nun Fatsa İlçesi’nde soygun için kar maskeli ve tabancayla kuyumcuya girip dehşet saçan Ömer S. ve G.S. kardeşler, 8 saat sonra ellerinde tuttukları 3 rehineden 2’sini serbest bıraktı.
 
Sabah girdikleri kuyumcuda altınları almak isteyen Ömer S. ve G.S., içerdeki 5 kişiden soyguna engel olmak isteyen Murat Gül’ü tabancayla bacağından vurdu. Kendi imkanlarıyla kaçan Gül, ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Bölgenin kısa sürede polis tarafından güvenlik çemberine alınmasının ardından soyguncular, polisle konuşup bölgeyi terk etmelerini söylemesi için işyeri sahibi Uğur Gül’ü serbest bıraktı, böylece rehine sayısı 3’e düştü.
 
Polisin ve yakınlarının tüm ikna çabalarına karşın teslim olmayan Ömer S. ve G.S., 8 saat sonra ellerindeki rehinelerden Durmuş Güngör’ü serbest bırakıldı. Soyguncular 15 dakika sonra da Beytullah Gül’ü, bıraktı. Güngör ve Gül, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere ambulansla hastaneye götürüldü.
 
REHİNELER O ANLARI ANLATTI
 
Rehinelerden Arif Güneş ve Durmuş Güngör 9 saat boyunca yaşananları anlattı. Son olarak bırakılan rehinelerden Arif Güneş, olayı ilk anda şaka sandıklarını ve silahları görünce olayın ciddiyetinin fakına vardıklarını ifade ederek, “İlk başta korktuk. İçeri girdiklerinde 'herkes elini havaya kaldırsın' dediler. Biz ilk önce şaka sandık. 'Şakamız yok' dediler ve ellerimizi kelepçelediler. İçeri soktuktan sonra altınları topladılar. Murat arkadaşımız kaçarken bir el ateş sesi duyuldu. İçeriden vurdular ama hangisi vurdu bilmiyorum. Bize içeride çok iyi davrandılar. Silahı başımıza dayayıp 'hareket yaparsanız vururuz' dediler. Dışarıdaki memur arkadaş konuşarak bizi rehin alanları ikna etti” dedi.
 
Rehinlerden ilk olarak dışarı çıkan Durmuş Güngör ise soyguncuların kendilerine iyi davrandığını, sağlık sebebi ile serbest bırakıldığını belirtti.
 
İçeride yaşananları anlatan Güngör şöyle konuştu: “Soyguncular arka tarafa geçmemizi istediler. Silahı başımıza dayadılar. 'Bir şey yaparsanız sizi vururuz' dediler. Ellerimizi bağladılar. Bize içeride kaldıkları sürede sert davranmadılar. Vitrinde ve kasada altın ve paraları çantalara doldurdular. 'Biz sizi vurmayacağız. Biz sadece onlara içerideki rehineleri vuracağız diyoruz' dediler. Bir de 'sizi çoluk çocuğunuza göndereceğiz' dediler. Benim ayağım çok sancılandı. Soygunculardan bir tanesi de 'ben sana ambulans çağıracağım seni göndereceğim amca' dedi. Elimi çözdüler sonra polis geldi beni aldı ambulansla hastaneye getirdi.”
 
REHİNE KRİZİ BÖYLE BAŞLADI
 
Ordu’nun Fatsa İlçesi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Hacı Hulusi Baba Caddesi üzerinde bulunan Hasan Gül’e ait kuyumcuya saat 09.30 gibi kar maskeli iki kişi ellerinde tabanca ile girerek altınları istedi.
 
Soyguncular, müdahale etmek isteyen Hasan Gül’ün yeğeni Murat Gül’ü tabancayla vurup yaraladı. Kendini dışarı atan Murat Gül, çevredekilerin yardımı ile hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis sevk edildi.
 
İL EMNİYET MÜDÜRÜ: OLAYI MÜZAKERE YOLUYLA ÇÖZEBİLMEK İÇİN SABIRLA GÖRÜŞMELERİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ        
 
Ordu İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, Fatsa ilçesinde kuyumcu ile iş yerindekilerin rehin alınmasına ilişkin, "Ellerinde 3 rehine var. Olayı müzakere yoluyla çözebilmek için sabırla görüşmelerimizi sürdürüyoruz" demişti.    
 
Tayfur, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın 09.20 sıralarında meydana geldiğini söyledi.              
 
Olayın soygun girişimi olduğunu belirten Tayfur, "Maalesef 1994 ve 1988 doğumlu iki kardeş tarafından yapılmak istenen soygun girişimi söz konusudur. Siyasi boyutu kesinlikle yoktur. Şu anda olayın başlangıç aşamasında hafif yaralı olan bir hemşehrimiz var. Onun sağlık durumu gayet iyi. Ellerinde 3 rehine var. Olayı müzakere yoluyla çözebilmek için sabırla görüşmelerimizi sürdürüyoruz" diye konuştu.
 
Tayfur, genel müdürlükten de destek istediklerini dile getirerek, "Sayın Genel Müdürümüz, Ankara'dan bize uzman ekiplerden oluşan destek gönderecek. Müzakereci arkadaşlar da gelecek. İnşallah bu olayı sağ salim, kazasız belasız neticelendirmeyi umut ediyoruz" ifadelerini kullandı.      
 
SOYGUNCULAR KARDEŞ
 
Ordu’nun Fatsa İlçesi’nde bir kuyumcuya giren kar maskeli 2 kişinin kardeş oldukları belirlendi. Ordu’nun Çatalpınar İlçesi’nde yaşayan 21 yaşındaki Ömer S. ile 17 yaşındaki G.S.’nin otomobile Fatsa İlçesi’ne geldikleri belirtildi.
 
ANNELERİ DE İKNA EDEMEDİ
 
Kuyumcuya girip bir kişiye yaralayıp 3 kişiyi de rehin alan 2 kardeşi ikna etmeleri için Çatalpınar İlçesi’nden anneleri Şehri S., polis tarafından bölgeye getirildi. Cep telefonuyla çocuklarıyla görüştürülen anne Şehri S. de ikna etmeyi başaramadı. Gözyaşlarına boğulan anne sinir krizi geçirip baygınlık geçirdi. Anneye sağlık ekipleri müdahale etti. Babaları Mustafa S.’nin Adana’da inşaat işçisi olarak çalıştığı ifade edildi.
 
SOYGUNCULAR İZLENİYOR
 
Ordu Fatsa İlçesi’ndeki kuyumcuda 3 kişiyi rehin alan 2 kardeş, içerideki güvenlik kamerasından saniye saniye takip ediliyor. Emniyet yetkilileri, kuyumcunun yakınlarının cep telefonundan içerideki güvenlik kamerasına bağlanarak yaşananları adım adım takip ediyor.
 
Halen teslim olmayan ve rehineleri de bırakmayan Ömer S. ve G.S. isimli kardeşler ikna edilmeye çalışılıyor.
 
Çevrede geniş güvenlik önlemi alınırken, vatandaşlar da merak ve endişe ile yaşananları takip ediyor.
 
BABANIN ACILI BEKLEYİŞİ
 
Ordu’daki kuyumcu soygununda rehinelerden Beytullah Gül’ün babası Hasan Gül, oğlunun kurtarılmasını dört gözle bekliyor.
 
Ordu’da 2 soyguncu tarafından 3 kişinin rehin tutulduğu kuyumcu soygununda rehinelerden Beytullah Gül’ün babası ve aynı zamanda rehin tutuldukları kuyumcu dükkanın sahibi olan Hasan Gül, kuyumcudan bulunan güvenlik kameraları aracılığı ile oğlunu ve içeride yaşananları cep telefonu ile izliyor. Bir berber dükkanında polislerle birlikte soyguncuları ve rehineleri izleyen baba Hasan Gül konuşmazken, oğlunun kurtarılacağı anı bekliyor.