Rize'nin Pazar ilçesinde oturan görme engelli Ramazan Dursun görme engeline rağmen fırsat bulduğu her gün Pazar sahilinde spor yapıyor. Doğuştan görme problemi yaşadığı sol gözünü ameliyat ettirmek için bir yaşında İstanbul’a götürülen ancak burada yanlışlıkla gören gözünün ameliyat edilmesi ile iki gözünü de kaybederek hayatını görme engelli olarak sürdüren Ramazan Dursun Ankara Görme Engelliler Okulu'nda aldığı eğitimin ardından Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetim Bölümünden mezun oldu. Çaykur’a ait fabrikada memur olarak çalışan Dursun, spor sevgisi ile ilgi odağı oluyor. Görme engeline rağmen her gün sahilde bastonunu yardımıyla 1 saat tempolu yürüyüş yapan Dursun, dinçliğini spora borçlu olduğunu söylüyor. Dursun” Normal bir insan gibi işime gücüme giderim. Akşam eve dönünce mutlaka sporumu yapıyorum. Mesafe uzak olsada yürüyerek sahile ulaşıyorum. Günde yaklaşık 1 veya 1 buçuk saat bir spor yapıyorum. Elimden geldiği kadar sporu hayatından eksik etmemeye çalışıyorum. Önce hafif tempolu yürüyüşle başlıyorum. Daha sonra koşu ve spor aletleri ile çalışmamı sonlandırıyorum” dedi.

“BEN ENGELLERE TAKILMADAN YAŞIYORUM”

Dursun sanat müziğine merakı olduğunu, kabartma kitaplar bularak bol bol kitap okuduğunu, bilgisayar kullandığını ve sosyal medyayı da takip ettiğini belirterek “Bu şekilde elimden geldiği kadar hayatın içerisinde kalarak, kültürel faaliyetleri mi aksatmadan insanların içerisinde kalarak, sosyal ilişkilerimi geliştirerek olabildiğince hayatın içerisinde olmaya çalışıyorum. Her ne kadar insan engelli de olsa engeller takılmak için değil sonuçta aşılmak işin vardır. Ve ben bunu başarıyorum” açıklamasında bulundu.

“AZMİNE HAYRANIM “

Ramazan Dursun’un kız kardeşi Dilek Dursun ağabisinin her şeyin üstesinden gelebilen bir birey olduğunu belirterek “ kendi başına hareket edebiliyor, her şeyini kendi yapıyor, ben sadece bir yere takıldığı zaman hatırlıyorum ki o görme engelliydi “ diyerek ağabisinin azmine hayran kaldığını belirtti.

“HAYRANLIKLA İZLİYORUZ”

Pazar sahilinde her akşam Ramazan Dursun’u görenler onu tebrik ederken, “engelinin arkasına sığınmadan mücadeleye devam ediyor “diyorlar. Dursun’un spor yapmasını izleyenlerden Tüzer Ergin “kendisine hayranım, ben spor yapmak için bir mücadele içinde değilim ama o her gün bu sahilde yılmadan sporunu yapıyor, herkese örnek oluyor” dedi.